Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Може ли да се намери изгубен ГСМ

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Може ли да се намери изгубен ГСМ

    Та значи,мисля че телефона ми е паднал в едно такси,но може и да не е.?Не помня на коя фирма е таксито,но звънях на всичките и го няма.Телефона е нокиа Н95 8Г.Ако пусна жалба в полицията дали имам някакъв шанс?

    #2
    Ако нямаш много ама много добри познати в мобилния оператор към който си нямаш почти никакви шансове. Полицията не прави нищо по въпроса. Пробвай и с едно писмо до оператора. Чудеса все пак се случват. (пази си документите защото може да си го видиш в някоя заложна къща)
    Fiat Marea Weekend 2,4 JTD 130 HLX
    2000г.
    Fiat Tempra 1'8 ie 1990 /покойница/

    Коментар


      #3
      Просто забрави. Представяш ли си само - честен таксиджия! А може той да не го е видял, и да му се е зарадвал следващият клиент. Жалба в полицията - ще ти кажат с насмешка: " Ти си нашиши жалбичката, ама не се надявай. Да си внимавал." Не ме разбирай погешно, знам че не ти е смешно и съм на твоя страна, както и всички, които ще прочетат темата, но това е положението.
      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

      Коментар


        #4
        Кварталният ми сподели преди време, че вещи на стойност под 500лв. вече не издирват (за крадени иде реч), защото прокурорите не им разписват. А за да се намери изгубеният телефон - трябва да си знаеш IMEI. Хайде сега си признайте - колко от ВАС си знаят IMEI на телефона или го имат записан? Аз - само на последния, че още му пазя кутията, но го имам и в договора с мобилния оператор.
        Steliyan's Life!
        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

        Коментар


          #5
          Досега на двама мои приятели са им взимали телефоните от полицията и са ги връщали на първоначалните собственици. Не са ги открадвали - кръстникът ми го намери паднал в асансьора, а другото момче го намери на земята с разбит дисплей, и даже се набута пари да му сменя дисплея. И на двамата им ги взеха - получиха обаждане от полицията (откриват номера по IMEI на телефона), и ги извикаха за "справка", след която останаха без телефони.Нокия Н95 със сигурност е над 500 лв, така че има шанс. Стига да си пазиш гаранционна карта, кутия, фактура или някакъв друг документ, на който се вижда IMEI на телефона и че е твоя собственост.Пробвай. Според мен имаш шанс да си го върнеш, макар и не веднага.Но първото което трябва да направиш е, да се обадиш на оператора да ти спрат картата, щото после може да се окаже, че им дължиш 1000 лв за разговори с Антарктида

          Коментар


            #6
            Пазя си го имея.Пък и съм го плащал на повече от 500лв. даже още е в гаранция.Абе отивам да си напиша жалбичката пък каквото стане.

            Коментар


              #7
              пиши пиши По IMEI ги намират,един познат му паднал телефона до колата и някакъв дятка се затичал бързо до колата му ама приятеля не разбрал какво става и си продължил.После като разбрал ква е работата отишъл в полицията дал ИМЕИ на телефона обяснил,че има съмнения за дятката и след 2-3 месеца намерили телефона.Дятката бил на ваучер (това още преди да се регистрират сим картите и не се знаело на кого е сим картата) но внуците му били на сметка и чрез тях го намерили,че щели да го глобяват щот не е предал телефона в полицията ама моя човек го съжалил и не подал оплакване срещу него.Преди се търсеха телефони ама сега май ги мърци дебелите полицаи!
              Ти какво направи за страната си,че искаш нещо от нея?!?!?

              Коментар


                #8
                Здравей колега!.Имам приятел, на когото преди време откраднаха Нокия 6120с (беше нов модел), та с документите в районното подаде жалба.Хич и не се надяваше, но след 4 месеца му се обадиха и му казаха да иде в районното да си го вземе.Намерили го у човек, който го купил от заложна къща...Та идеята ми е, че колкото и да не може да се надява човек за съдействие от органите на МВР, все пак някои си вършат работата.Само че при теб въпроса не стои с кражба/грабеж, та не е лошо да разпиташ как стоят нещата в твоя случай.Успех с намирането на телефончето!

                Коментар


                  #9
                  Лошо е, че поне фирмата на таксито не знаеш. Аз съм си губил някои по-дребни неща преди време, обадих се на такси-фирмата и им казах от къде до къде съм пътувал, намериха го кой е шофьора. Той потърсил отзад, намерил ги и ми докара нещата. Дори не искаше да му плащам курса(от доста далече идваше, защото поне 20-30мин го чаках), но все пак го почерпих. Спокойно можеше да се направи, че не е намерил нищо.

                  Коментар


                    #10
                    Отлагам писането за утре,че да може да си взема и документите и имея,и всичко там каквото имам.

                    Коментар


                      #11
                      Предполагам се досещаш, че колкото повече се бавиш, толкова по-малък е шанса.

                      Коментар


                        #12
                        vital написа:
                        Предполагам се досещаш, че колкото повече се бавиш, толкова по-малък е шанса.
                        Не е така. Рано или късно, в момента в който телефона се регистрира в някоя от мрежите, ще им светне че този телефон се издирва и от там си тръгва процедурата по реда. Операторите имат доста апаратура, свързана с полицията.

                        Коментар


                          #13
                          dikanio написа:
                          Просто забрави. Представяш ли си само - честен таксиджия!
                          Извинявай колега, ама си много в грешка. Това, че 90% от колегите са олигофрени не значи, че не може да е попаднал на съвестен таксиметров шофьор. В петък - събота нощната смяна, в моето такси е загубен телефон, званяха във фирмата клиентите, проверих в колата, не го намерих. Днес ортака ми ходи на мивка, момчетата там го намерили в колата, запалих си личната кола в почивния си ден и отидох до едно село близо до Видин (където бях оставил клиента) да върна телефона на човека, три дни по късно. Човека беше доста изненадан, не ставаше въпрос за кой знае колко златен телефон, 150-200 лв ~. Съответно го беше прежалил вече, но много се зарадва, защото номерата в телефона или в картата няма как да ги възтанови. Почерпи човека и всичко мина поживо по здраво Няколко пъти съм разпитвал за процедурата с изгубените телефони. Много дълга и много широка е и е силно вероятно някой чиновник в мвр-то да си прехвърли жалбата за избуген апарат между крачолите

                          Коментар


                            #14
                            Преди 3 години ми откраднаха някакъв Самсунг беше. Пуснах си жалбата в полицията и зачаках с надежда. На втората седмица жена ми получава СМС от номер ХХХХХХХХХХ и с текст моя ИМЕЙ . Бях забравил, че телефона има опция, която бях настроил, да праща СМС на някой номер при поставяне на различна от мойта сим-карта. Отивам в полицята казвам въпросния номер, а те ме успокояват че сега вече ще се намери. След три дни жената получава нов СМС от друг номер. Казах го и него в полицията. В продължение на година и нещо получавахме смс-и от 8 различни номера, като от някои от номерата имаше по 10-тина смс-а (при всяко вадене и поставяне). Всички номера ги дадох на полицията но така и не видях този телефон повече

                            Коментар


                              #15
                              Immortal написа:
                              Не е така. Рано или късно, в момента в който телефона се регистрира в някоя от мрежите, ще им светне че този телефон се издирва и от там си тръгва процедурата по реда. Операторите имат доста апаратура, свързана с полицията.
                              Прав си, това го знам. Обаче не бих го оставил за на другия ден.

                              Коментар

                              Working...
                              X