Immortal написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Въпрос за обявяване на финансов отчет в АВ.
Collapse
X
-
Това го знам, ма ми обегна, че не е подал след пререгистраията.Въобще това да си на 100% изряден в България ми се струва невъзможно или ако е възможно то трябва да отделяш повече време и средства за това от колкото за дейността на фирмата ти. Аз в момента се боря с Безопасните условия на труд.
FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.
-
Сега като чета какво са писали по форумите, а именно http://www.brrabg.com/page.php?23 (благодаря на TAIF), май ще ходя да подавам и за трите години отчетите.Засега не се налагали глоби, но след като изтече срокът за пререгистрация, щели да налагат.Така че, peho, май и двамата трябва да се разделим с по 50 лв и да си подадем ГФО-тата, че да ни е мирна главата.
Коментар
-
Ако сме нормална държава със служители професионалисти, които знаят защо са там, още когато се пререгистрирах щяха да ми кажат, че трябва да си подам тези документи и да си знам. Отделно по радиото ми продъниха ушите, че изтича срока за подаване на годишните декларации, но за тези неща нищо не съм чул, нито миналата година, нито тази, до момента в който не гръмна новината: "Ще глобяват по 3000 лв. ...."
Коментар
-
Да ви подскажа още нещо, с електорнен подпис нещата стават за 10 мин. а ако нямате горещо ви препоръчвам да си извадите помагат най-вече при подаване на декларация 1 и 6 и ДДС. Мисля, че времето и парите който ще спестите с издаването му определено ще са повече от скъсаните нерви пред гишетата с любезни мустакати лелки в НАП.
Не питай старило а счетоводител
Успех колеги!!!
Коментар
-
С други думи - счетоводителя съветва да се набутате и с електронен подпис - 60лв/годинаTAIF написа:Да ви подскажа още нещо, с електорнен подпис нещата стават за 10 мин. а ако нямате горещо ви препоръчвам да си извадите помагат най-вече при подаване на декларация 1 и 6 и ДДС. Мисля, че времето и парите който ще спестите с издаването му определено ще са повече от скъсаните нерви пред гишетата с любезни мустакати лелки в НАП.
Успех колеги!!!
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
не виждам защо да е набутвация. Спестява ти време за чакане в НАП и в банката всеки месец поне по веднъж. Можеш да наблюдаваш движението по сметките онлайн, не е нужно да се редиш на опашки за всяко плащане. Като сметнеш колко ти струват пътните, нервите и прочее - много по-изгодно е да имаш електронен подпис, отколкото да нямаш. А 60 лева са по 5 лева/месец - голямата набутвация викаш а?jenshen73 написа:С други думи - счетоводителя съветва да се набутате и с електронен подпис - 60лв/годинаTAIF написа:Да ви подскажа още нещо, с електорнен подпис нещата стават за 10 мин. а ако нямате горещо ви препоръчвам да си извадите помагат най-вече при подаване на декларация 1 и 6 и ДДС. Мисля, че времето и парите който ще спестите с издаването му определено ще са повече от скъсаните нерви пред гишетата с любезни мустакати лелки в НАП.
Успех колеги!!!
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Приемам усмивката, както майтап, но ако мислиш, че е набутвация - не съм съгласен.Вече казах защо а и ele ме допълва. За 5лв. на месец спестяваш най-вече невви и време. Аз подадох отчета в АП за 10-тина мин. иначе трябваше да мина през цяла София. И да чакам в АП, Бог знае колко.Едно допълнение ако във фирмата има човек който да си къса нервите /обикновено счетоводителя/ тогава нещата стоят по друг начин.jenshen73 написа:С други думи - счетоводителя съветва да се набутате и с електронен подпис - 60лв/годинаTAIF написа:Да ви подскажа още нещо, с електорнен подпис нещата стават за 10 мин. а ако нямате горещо ви препоръчвам да си извадите помагат най-вече при подаване на декларация 1 и 6 и ДДС. Мисля, че времето и парите който ще спестите с издаването му определено ще са повече от скъсаните нерви пред гишетата с любезни мустакати лелки в НАП.
Успех колеги!!!
Коментар
-
За една самостоятелна фирма нещата са мааааалко спорни, дали си струва 60лв. на година. По принцип зависи от фирмата.НО за обслужването на две или повече фирми, електронния подпис просто е задължителен
Иначе (за да не е спам и да не се отклоняваме от темата) в АВ в София опашките са километрични и се чака по няколко часа. Ако ви се налага да ходите на място и да подавате ГФО, задължително вземете още някой с вас, който да чака на опашката на банката за таксата, иначе чакането става двойно.Хубавото е, че ГФО може да се подаде във всяка една точка на България, т.е. за София може да бъде подаден и в Перник
Коментар
-
Какво ще рече това? Едно попълнено заявление Г1, трите отчета и декларацията по чл.13, това ли е всичко? Е и квитанцията за платената такса разбира се.Питам подробно, за да не ме връщат и да си губя само времето, пък и да съм по-добре подготвен, за всеки случай.Kuku написа:52лв., ако трябва да сме точни
Подайте форма "Г1" за трите години назад с една такса - да не се подлъжете да плащате поотделно за всяка година!
Коментар
-
Ето това е всичко:1. Попълнено Заявление за обявяване на актове Г12. Копие на Годишния финансов отчет, заверен с подпис на представляващия и надпис "Вярно с оригинала"3. Решение на управителния орган за приемане на отчета, разпределение на печалбата или покривване на загубата. (За едноличните търговци не се изисква такова решение)3. Декларация по чл. 13 ал.4 от Закона за търговския регистър, подписана от заявителяп.с. Ако не някой друг /различен от собственика/ носи тези доументи ще трябва и нотарялно заверено пълномощно.FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.
Коментар
-
Сега пресните впечатления. Отивам аз, но късно, пред вратата навалица, всички чакат извън салона, правилно, няма смисъл да се блъскат вътре. Виждам познат и научавам някои подробности. Има списък и мога да се запиша, влиза се според номерчето от списъка. Чудесно, тъкмо не е нужно да се блъскаш на опашка. Сега влизал 33 номер, аз - 142, нямало много шанс да мина днес, но мога да чакам ако искам, ако ли не - утре да отида рано, примерно в 4ч. Системата била забила и сега не работели. Викам си ще си свърша друга работа и пак ще дойда. Отивам безпроблемно си свършвам каквото ми е нужно и се връщам. -Кой номер влиза? -33 още не е влязъл, от 30-40 минути никой не е влизал. Заслушвам се в разговорите и задавам въпрос на човек, който явно има опит от други дни. -Този списък важи ли за утре? - Не. Утре идваш рано сутринта и се записваш отново. Човека бил чакал в четвъртък, тогава системата им забила в 10 и започнали да работят в 14ч., за днес се надявал да мине понеже е 60 и някой номер. Отивам да видя дали мога поне таксата да платя и пак се заслушвам в разговор за това. На човека му казали да излезе, че на касата имало двама и вече не се дишало вътре. Ех че чувствителни служители. Ами ако и на всичките гишета влезе по още един човек, тогава как ще дишат? Леле пък и след обяд като напече през прозорците, сигурно пак ще им забие системата. Естествено си тръгнах, по-късно пак може да отида да погледна какво става. И щели да глобяват, че те не могат да си ослужат клиентите в срока! А сега серизно. Ако има колега с електронен подпис, който би се наел да внесе тези документи онлайн, моля да се свърже с мен да се уточним какво е нужно.
Коментар
-
Пешо, не може да ти ги внесе друг с електронен подпис. Аз мислех утре да ида да видя дали има народ, ама щом в Габрово е такава тарапана, и в Ямбол няма да е по-различно.Та си мисля - за миналата година съм закъснял доста, за какво пък сега да ходя навреме? Само да се бутам с народа ли?Ще изчакам да се махне калъбалъка, и след 2-3 седмици като ида няма да има никой. Пък акт и да ми напишат, няма да го платя.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар