Колеги, някой може ли да ми даде информация къде да си търся пакетите поръчани от САЩ и Австралия, става дума за хранителни добавки и детска играчка и двете на стойност под 25 долара, проблема ми е, че се бавят повече от 7 седмици, а продавачите ми предоставиха достоверна информация, че са ми изпратили нещата, само дето нямат проследяване. Ходя до пощата всяка седмица да проверявам но все още ги няма, проверих и в старата поща в Бургас на гишетата кадето се получават стоките с обмитяване, там жената провери с месец назад и пак нищо. Може ли да се търкалят в някой митнически склад из страната и да не се сещат да ги пуснат?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
помощ за закъснели доставки извън ЕС
Collapse
X
-
Етикети: –
-
mnpenchev
Sev написа:според мен са изгубени или откраднатиако са купени от ebay да не ти пукане е твоя работа да ги търсиштърговеца да връща парите, или да праща нови
Коментар
-
В митницата!!! Поръчката трябва да е под 15 долара-евро!!||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Срока за отваряне на диспут е 45 дни от датата на покупката.Забавянето на доставките може да се дължи на грешно написан адрес - накарай продавача да сравни реалния ти адрес с написаното на стоката, защото дори една цифра или буква да е сгрешена и пратката може да си стои в някоя пощенска станция, но да няма кой да я получи.Повечето стоки престояват 30 дни в пощенска станция, преди да бъдат върнати на продавача, т.е. ако стоката е пътувала 10 дни и е престояла още 30 дни, след още 10 дни ще се върне при продавача - в твоя случай, всеки момент може да му върнат стоката, НО понякога пощенските станции в България са толкова експедитивни, че някои стоки престояват в склада двойно повече, преди да тръгнат обратноЩом стоката идва извън ЕС, почти със сигурност ще пристигне в митницата, а задължително ще отиде там, ако теглото е над 2кг. В митницата можеш да си направиш справка (1,50лв.) по името или по проследяващ номер.Важно е да знаеш, че много стоки се бавят в момента, заради облаците от вулкана.Отваряй диспут и хич да не ти пука - той е направен точно за това..... иначе няма да ти върнат парите!П.П.Аз до скоро чаках (в продължение на 70 дни) едни части от Англия, които продавача изпращаше 3 /ТРИ/ пъти и не пристигнаха нито веднъж
На края ми върна парите, но реално ми загуби два месеца работа по мотора.
Коментар
-
Нямаш работа в Митницата.Митницата не отговаря за доставката на пощенските пратки, а за обмитяването им, ако има такава нужда.Затова има разменна пощенска станция, където има пощаджиия, а някой път и митничар. Там, в разменната пощенска станция пристигат пратките, а не в митницата.Но тази станция не е митнически офис, а пощенски, там си търси пратката и там трябва да се жалваш. Или поне от там да почнеш издирването.Ако стоката ти не е регистрирана там, митницата няма как да има допирни точки с нея..:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
-
mnpenchev
Благодаря за отговорите, ще ходя да проверявам пак, но като гледам съм изпуснал срока за обжалване по едната поръчка, по другата си ги върнах, дано да излезе човек тоя и да ги прати пак ако ги върнат при него.
Коментар
-
Срока за диспут може и да си изпуснал ама срока за оставяне на "feedback" май беше 60 дена , а някои продавачи , държат на това , така че можеш да си поискаш парите обратно или да оставиш отрицателен рейтинг.Между другото наскоро поставиха рекорд пощите - фенерче поръчано по време на китайската нова година - 17 февруари дойде на 26-ти април. За съжаление другото фенерче поръчано по същото време така и не пристигна.Brava 1.6 ELX
Коментар
-
mnpenchev
Аз това се чудя, на кой да търся телефони да звъня да си търся поръчките, да ми ги освобождават и да си ги получа.
Коментар
-
mnpenchev написа:Аз това се чудя, на кой да търся телефони да звъня да си търся поръчките, да ми ги освобождават и да си ги получа.Brava 1.6 ELX
Коментар
-
ruNNer написа:mnpenchev написа:Аз това се чудя, на кой да търся телефони да звъня да си търся поръчките, да ми ги освобождават и да си ги получа.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
"Митническото бюро" за пратките е в старата поща. Дано са направили плащането на едно гише, щото ако не са те чака същата процедура все едно обмитяваш ТИР. Колега си беше поръчал 4-5 флашки и един ден обикаля в митницата, дискети, декларации.. абе чудо.Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)
Коментар
-
Колеги, аз снощи получих доставка от САЩ в районната пощенска станция, а НЕ в митническата пощаСтоката е декларирана със стойност $20 и доставка още $18, което прави сбор от $38, НО все пак пакетчето пристигна направо в пощата
Тежеше 462 грама и може би заради това не са го разпределили към митница, НО пощенската служителка не можа да ми даде смислен отговор на въпроса, ЗАЩО?!
За мен този факт е прекрасен, но ми беше интересно да разбера смисъла на тия разпределения, за да знам в бъдеще как да процедирам.
Коментар
-
xctr написа:Да ама това е в случай че са освободени от "митницата". Щом са извън ЕС и са над 15 $ ще трябва сам да си ги търсиш. Щото от там я ти пратят бележка, я не!.:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
www.cyxap.com
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар