Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

помощ за закъснели доставки извън ЕС

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

помощ за закъснели доставки извън ЕС

Колеги, някой може ли да ми даде информация къде да си търся пакетите поръчани от САЩ и Австралия, става дума за хранителни добавки и детска играчка и двете на стойност под 25 долара, проблема ми е, че се бавят повече от 7 седмици, а продавачите ми предоставиха достоверна информация, че са ми изпратили нещата, само дето нямат проследяване. Ходя до пощата всяка седмица да проверявам но все още ги няма, проверих и в старата поща в Бургас на гишетата кадето се получават стоките с обмитяване, там жената провери с месец назад и пак нищо. Може ли да се търкалят в някой митнически склад из страната и да не се сещат да ги пуснат?

според мен са изгубени или откраднатиако са купени от ebay да не ти пукане е твоя работа да ги търсиштърговеца да връща парите, или да праща нови
    2015 Renault Megane Expression GT
    2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
    Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

Sev написа:
      според мен са изгубени или откраднатиако са купени от ebay да не ти пукане е твоя работа да ги търсиштърговеца да връща парите, или да праща нови
      За играчката от Австралия ми ги върнаха току що, но с хамериканеца се разбрахме уж да чакам още и ако случайно се върнат при него да ги прати пак, и без това и двете са безплатни доставки. Не ми се пускат 2 жалби за 2 седмици, тъпото е че онзи ден си поръчах още нещо от ebay за към 60 долара и ако и то не пристигне ще се откажа от он-лайн пазаруването. До сега не ми се е случвало такова нещо.Какъв е срока за жалване за неполучена доставка ?

Коментар

В митницата!!! Поръчката трябва да е под 15 долара-евро!!
        ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
        // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

Срока за отваряне на диспут е 45 дни от датата на покупката.Забавянето на доставките може да се дължи на грешно написан адрес - накарай продавача да сравни реалния ти адрес с написаното на стоката, защото дори една цифра или буква да е сгрешена и пратката може да си стои в някоя пощенска станция, но да няма кой да я получи.Повечето стоки престояват 30 дни в пощенска станция, преди да бъдат върнати на продавача, т.е. ако стоката е пътувала 10 дни и е престояла още 30 дни, след още 10 дни ще се върне при продавача - в твоя случай, всеки момент може да му върнат стоката, НО понякога пощенските станции в България са толкова експедитивни, че някои стоки престояват в склада двойно повече, преди да тръгнат обратно Щом стоката идва извън ЕС, почти със сигурност ще пристигне в митницата, а задължително ще отиде там, ако теглото е над 2кг. В митницата можеш да си направиш справка (1,50лв.) по името или по проследяващ номер.Важно е да знаеш, че много стоки се бавят в момента, заради облаците от вулкана.Отваряй диспут и хич да не ти пука - той е направен точно за това..... иначе няма да ти върнат парите!П.П.Аз до скоро чаках (в продължение на 70 дни) едни части от Англия, които продавача изпращаше 3 /ТРИ/ пъти и не пристигнаха нито веднъж На края ми върна парите, но реално ми загуби два месеца работа по мотора.

Коментар

Нямаш работа в Митницата.Митницата не отговаря за доставката на пощенските пратки, а за обмитяването им, ако има такава нужда.Затова има разменна пощенска станция, където има пощаджиия, а някой път и митничар. Там, в разменната пощенска станция пристигат пратките, а не в митницата.Но тази станция не е митнически офис, а пощенски, там си търси пратката и там трябва да се жалваш. Или поне от там да почнеш издирването.Ако стоката ти не е регистрирана там, митницата няма как да има допирни точки с нея.
            .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
            www.cyxap.com

Коментар

Тъй де - разменна пощенска станция при митница

Коментар

Благодаря за отговорите, ще ходя да проверявам пак, но като гледам съм изпуснал срока за обжалване по едната поръчка, по другата си ги върнах, дано да излезе човек тоя и да ги прати пак ако ги върнат при него.

Коментар

Срока за диспут може и да си изпуснал ама срока за оставяне на "feedback" май беше 60 дена , а някои продавачи , държат на това , така че можеш да си поискаш парите обратно или да оставиш отрицателен рейтинг.Между другото наскоро поставиха рекорд пощите - фенерче поръчано по време на китайската нова година - 17 февруари дойде на 26-ти април. За съжаление другото фенерче поръчано по същото време така и не пристигна.
                  Brava 1.6 ELX

Коментар

Аз това се чудя, на кой да търся телефони да звъня да си търся поръчките, да ми ги освобождават и да си ги получа.

Коментар

mnpenchev написа:
                      Аз това се чудя, на кой да търся телефони да звъня да си търся поръчките, да ми ги освобождават и да си ги получа.
                      НИщо не можеш да направиш , така че по-добре не си образувай нерви. От местния пощенски клон носят веднага бележките че имаш пратка и почиват само в неделя. Ако не си я потърсиш след 7 дена пак носят бележка.
                      Brava 1.6 ELX

Коментар

ruNNer написа:
                        mnpenchev написа:
                        НИщо не можеш да направиш , така че по-добре не си образувай нерви. От местния пощенски клон носят веднага бележките че имаш пратка и почиват само в неделя. Ако не си я потърсиш след 7 дена пак носят бележка.
                        Да ама това е в случай че са освободени от "митницата". Щом са извън ЕС и са над 15 $ ще трябва сам да си ги търсиш. Щото от там я ти пратят бележка, я не!
                        ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                        // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

"Митническото бюро" за пратките е в старата поща. Дано са направили плащането на едно гише, щото ако не са те чака същата процедура все едно обмитяваш ТИР. Колега си беше поръчал 4-5 флашки и един ден обикаля в митницата, дискети, декларации.. абе чудо.
                          Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

Колеги, аз снощи получих доставка от САЩ в районната пощенска станция, а НЕ в митническата поща Стоката е декларирана със стойност $20 и доставка още $18, което прави сбор от $38, НО все пак пакетчето пристигна направо в пощата Тежеше 462 грама и може би заради това не са го разпределили към митница, НО пощенската служителка не можа да ми даде смислен отговор на въпроса, ЗАЩО?! За мен този факт е прекрасен, но ми беше интересно да разбера смисъла на тия разпределения, за да знам в бъдеще как да процедирам.

Коментар

xctr написа:
                              Да ама това е в случай че са освободени от "митницата". Щом са извън ЕС и са над 15 $ ще трябва сам да си ги търсиш. Щото от там я ти пратят бележка, я не!
                              Не са и длъжни да ти изпращат. Ама на някои хора все митницата им е виновна вместо да седнат да прочетат тук-таме някое Законче.Международните пощенски пратки, подлежащи на митнически контрол, след въвеждането им на митническата територия на Република България се превозват под отговорността на "Български пощи" - ЕАД, до Разменната пощенска станция в гр. София, с "Бордеро за предаване" - CN 37/CN 38.Бордерото се изготвя от българската пощенска администрация на основание на издадено от съответната чуждестранна пощенска администрация бордеро.Ако пратката не е транзитна, а е за получаване на територията на Република България, пощите предоставят бордерото на митническата администрация, която ако се налага преглежда пратките в присъствието на получателя и предприема действия по митническо оформяне, ако се налага.След това пратките се изпращат до регионалните офиси на пощите, да ги наречем регионалните разменни станции, където могат да бъдат предприети митнически формалности [ако се налагат].Но ...пратките не са в митницата, а в пощенската станция, митницата не е склад на пощите.Така че, търсете си пратките в пощата, искайте си бордерото [CN 37/CN 38].На него трябва да има подпис и печат от митническия служител, ако въобще пратката е пристигнала и се налага митническо оформяне.Разменната пощенска станция представя на митницата пратките, а не и ги предоставя.Митницата не търси получатели и не доставя пощенски пратки. Това е задължение на пощата, така че уведомление от митницата не чакайте.С митницата може да се срещнете едва, когато отидете да си получите пратката.И то, ако се налага.
                              .:: Just because I am unique does not mean I am useful ::.
                              www.cyxap.com

Коментар

Working...
                              X