Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Дълг Към глобул

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Дълг Към глобул

    Един приятел имаше сметка около 100+лв направена с техните изпълнения - има лимит , а не са му пратили смс ,че го наближава или да му го спрът - и той си взе друга карта и не я плати сметката.Ама сега нали се регистрират б-кънектите и са го набарали - Някаква фирма дето събира тези дългове.Той си платил половината пари от сметката ,ама тия му звънят през 2 дена и му говорят ,че ако не си плати и другите се трупала космическа лихва и приятела ми се е панирал яко.Парите ги няма в момента да си я плати - това са обстоятелствата.И питам как стоят нещата - според мен само го сплашват/Така ли е?И имаше ли начин да се откъснеш от таз фирма?
    Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
    Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
    Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

    #2
    Тези фирми са едни такива мутренски в повечето случаи. С това продаване на дългове задължение по кредитна карта е ставало от 400 лева на 1400... и това е действителен случай.
    Allergic To The Counterfeit

    Коментар


      #3
      Да бях го подул това - ама друг начин освен да се плати има ли?То тва тяхното законно ли е?
      Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
      Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
      Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

      Коментар


        #4
        Аз съм същия случай. На близък бях напралив договор на мое име и след като изтече договорът беше останала някаква сметка за 20лв. и без предупреждение ми натресоха 100лв. неустойка. Платих ги само че в глобул.
        Bravo 1.6 16v 97г. + АГУ

        Коментар


          #5
          Е на всеки се случва - ама тва си пак един вид рекет от тия фирми.Аз си мислех ,че се опитват да му въздействат психически да си плати като му звънят през 2 дена.
          Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
          Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
          Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

          Коментар


            #6
            as

            Пресен случай с един приятел.Имаше сметка от 60 лв в Глобул и не ги плащаше сигурно 2 години.Звъняха по телефона сумати пъти да говорят за лихви и т.н .....но дойде един слънчев ден след около още половин година и се обадиха и казали да отиде просто да си плати сметката и нямало да има никакви лихви и т.н. И така отиде момчето плати си ги(60 лв) и те така.....
            Nissan Primera 1.6 16v P11
            ex.Fiat Bravo 1.6 16v

            Коментар


              #7
              Колега ас също имах проблеми преди години прекратих си сам договора като им дължах около 75 лв. които не платих и в продължение на две години постояно ми звъняха ту от софийска кантора ту от бургас като ме заплашваха даме съдят но не им обърнах внимание и след две години си взвех друга карта като се наложи да си платя за старата но ас отказах и те буквално ми се помолиха поне да платя две такси в размер на 24 лв.
              преди FIAT-BRAVO1.9JTD сега FIAT-MAREA1.8-16v

              Коментар


                #8
                какви сметки ? какъв е тоя б кънект за който говориш??? не хващам филма - моля изяснете

                Коментар


                  #9
                  Дори и да е мутренска фирма, за 100лв дълг няма да пратят мутри. Не могат да им платят нито надника, нито бензина до Витоша Аз също имах допир с такава фирма. Откраднаха ми личната карта и с нея е бил сключен договор от мое име. Естествено направили голяма сметка (която аз така и не разбрах колко е точно), която разбира се не била платена. И така тези хубостници стигнаха до мен. Добре че договора бе бил сключен един месец след като бях обявил картата за изгубена. Няколко пъти се разкарвах от РПУ-то в Студентски град, където бях изгубил личната карта, до това в Лозенец, в чийто район се намираше магазина на Глобул, в който е сключен договора. Накрая глупаците в Лозенец решиха, че трябва да се подпиша 30 на един лист, за да се установи, че подписа от договора няма нищо общо с моя, което действително си беше така. Подадох някаква жалба и оттогава не са ме търсили. Това беше през януари 2002. Каква е тази малоумна фирма, която сключва договор с лице с чужда лична карта (може пък много да е приличал на мен) и освен това обявена за изгубена, тоест невалидна от 1 месец? Отговор - "хитрите" византийци от Глобул :D Сега ми е смешно, но тогава не ми беше, а майка ми беше сериозно притеснена, защото тези рекетьори се бяха обадили първо вкъщи да ме търсят. Майка ми в притеснението си, им беше задала много добър въпрос - откъде имат домашния ни телефон и те естествено не могли да отговорят. Аз съм сигурен, че няма законен начин да се сдобиеш с телефонния номер на някой просто ей така. А бе ше им е.. майката, чак се ядосах като си припомних случката. Дадох само пример, не мога да дам съвет, защото не знам как действат тези фирми към момента. А и освен това, аз бях жертва на престъпление така да се каже, пък тук човека си ги е изговорил тези минути/пари. Малко прилича на зачестилите напоследък теми от сорта: "Написаха ми акт, ама понеже съм тарикат, какво да направя, за да не го плащам?"
                  Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                  ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

                  Коментар


                    #10
                    dikanio написа:
                    Аз съм сигурен, че няма законен начин да се сдобиеш с телефонния номер на някой просто ей така.
                    Тук не си прав - на всеки домашния му номер го има в телефонния указател - ако е на негово име телефонът де.Така че не виждам нищо незаконно.С останалото съм съгласен.

                    Коментар


                      #11
                      аз имам неплатена сметка от 50-60 лв от 2004 год., имах де. тогава престанах да си плащам договорните такси, пращаха ми писма от няква фирма кредитреформ ако не се лъжа, звъняха на стационарния номер, даден в договоа, който беше на приятел- ама той им казал, че не ме познава Yellow_Flash_Colorz_PDT_05 и да не го притесняват и всичко приключи. преди месец се прибирам и гледам писмо от някакви си, аз бях съвсем вече забравил за смешната им сметка. заплашват ме с не знам си кво, а ми пратили писмо на адрес, на който не живея от 5 год и в личната ми карта е истинския ми адрес, който те очевидно нямат. гледам някакви телефони и викам я да звънан да разбера къде да ида да си платя и т.н... няква варненска фирма. звъннах и някакъв пейзан взе да ми вика кога ще платиш, аре плащай и после яко се псувахме майки...баби и всички подобни. така или иначе мислех да си платя сметката и след няколко дни я платих, без никакви лихви от 2004 год насам, а на онези пишеше да им се обадя, ама мина месец и не съм им се обаждал, няма за какво. твоя човек според мен няма от какво да се притеснява, говоря за мутри и подобни, виж може да си го осъдят и после като иде на нова работа и му искат свидетелство за съдимост ще му пише осъждан. мисля, че друго няма какво да стане. а до няколко месеца със сигурност няма да успеят да направят нищо, а няколко месеца за 70 кинта е достатъчно време, та да ги събере
                      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

                      Коментар


                        #12
                        В момента борбата за клиенти е голяма ,всеки използва най-различни методи за да те обуят с договор.А за стари сметки,някои ги търсят други не. Аз навреемто като си спирах Домашния телефон ме изнудваха да плащам някакву=и сметки за интернет които не съм ползвал ,ставаше дума за 30-40 лв ,аз им казах да си гледат работата,защото такова чудо не съм ползвал. Никой не ме е потърсил вече сигурно 3-4 год. А и тогава ,ако имаше нещо нямаше да ми закрият Домашния телефон.

                        Коментар


                          #13
                          pakumba написа:
                          ...виж може да си го осъдят и после като иде на нова работа и му искат свидетелство за съдимост ще му пише осъждан. мисля, че друго няма какво да стане.
                          В свидетелство за съдимост се вписват само осъдителни присъди за криминални деяния, за които си осъден по наказателния кодекс.За "осъждания" по граждански дела, каквито са тези, няма такова нещо.

                          Коментар


                            #14
                            Имал съм няколко пъти в които съм се разправял с такива събирачески фирми, тъй ато поради нямане на пари се е случвало да съм забавял плащанията по кредитната ми карта... След дълги спорове с институцията реално излезе, че няма как нищо да ти направят без съд - разбрай, те само плашат и психират хората, а ако плашат с бой - това е саморазправа и е подсъдимо. Първя път един келеш се опита да ми държи тон: "Я дай телефона на шефа ти или на роднини да видм кога получаваш заплата, дали нямаш наистна пари, ти знаеш ли колко си загазил..." и е такива работи, при което го насметох и му дгнах див скандал, че нито се е представил, нито ми говор на "Вие" официално, а най-малко има каквото и да е право да държи сметка на трети лица освен гаранта който се подписа с мен тогава (близък приятел, който не бяха търсили до тогава?!), при което оня вдмо смени тона и съвсем любезно ме покани са си платя вече говорейки ми на Вие. След което подадох офциално оплакване до институцята за държането на човека с конкретно име (представи се при скандала накрая). Скоро получих обаждане в което някаква служителка ми се извни от нече име и ми обясни, че това била външна фирма и те нямали контрол върхо това как издирвали длъжници...Вторя път започнаха да звънят от скрити номера, на каквито от край време не дигам. Накрая ме намериха чрез гаранта и тогава имаше втори скандал, че съм се криел... За какво съм дал телефон кото не дгам и темподобни... Кротко им обясних, че проблема си е техен и така или наче не дигам на скрит номер. Ама проблема бил в системата, на някои излизали, на някои - не... Казах му да си оправят системата и тогава ще им вдгам.О тогава - те при случай си ми звънят от скрти номера, аз не им дигам и си нямаме разправии, а при първа възможност си плащам всичко кротко с наказателните глоби по вноската.Все пак едно не мога да разбера. Защо реално след като нищо не могат да ти направят без съд ако си решил да не плащаш, се пращат тея фрми за длъжници? При положение, че на институцията и се начсляват лихви, а така или наче ако стане "силово" събиране на сметката внаги можеш да разбереш кого да съдиш, нали все пак тези работи с предаване на задължения не стават под масата на четири очи, а се пишат докуенти.... А и в крайна сметка има и по-реални начини за събирания - съвсем законни със съдия-изпълнител и полиция...едит:
                            Immortal написа:
                            pakumba написа:
                            ...виж може да си го осъдят и после като иде на нова работа и му искат свидетелство за съдимост ще му пише осъждан. мисля, че друго няма какво да стане.
                            В свидетелство за съдимост се вписват само осъдителни присъди за криминални деяния, за които си осъден по наказателния кодекс.За "осъждания" по граждански дела, каквито са тези, няма такова нещо.
                            При издаване на свдетлество за съдмост се иска името на работодателя при който е работиш и длъжноста на която ще работиш, като се вписва само това, което има отншение по заеманата длъжност: ако ще бачкаш счетоводтел - за парчни мами, ако кандидатстваш за шофьор - издънките по улиците и т.н. Ако имаш провинения които не касаят заеманата длъжност се пише "Неосъждан". Челен опит с далечноминална история...

                            Коментар


                              #15
                              Всички ли дето имате да давате пари ядете букви бе? Изкривих се да ви чета посответе.Сега - за суми до 500лв. - няма какво да се шашкате. Над 500лв. вече влизате и се съдите. Тъй, че за някви 40-60-120-240-499лв. - няма какво толкова да му се плашите - всяка една фирма се опитва да си събере дължимото - по един или друг начин. На фирми като Кредитреформ им се плаща % - колкото съберат - толкова повече взимат. Дали ще си платите 60те лева - зависи от съвестта ви. Лошото е, че от скоро вместо Кредиреформ да Ви тормози през 2 дни - за сметка от 30лв. си влизате в централен регистър за некоректни длъжници и ... след това дори телефонче на лизинг няма да ви дадат... Всеки сам си преценя.
                              Steliyan's Life!
                              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

                              Коментар

                              Working...
                              X