Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кръводаряване

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Кръводаряване

    Здравейте колегиПред мен е следната дилема имам много близък човек, който ме моли да даря кръв за негов приятел /който на него пък му е много близък, но аз не съм виждал/. Та абстрахирайки се от тази мисъл, пред мен е дилемата да дам или да не дам кръв!От една страна хуманният акт и т.н., но от друга .... крие ли това някакви опасности? Просо искам да попитам дали някой от вас е давал и какви са последствията? Колега от офиса ми каза, че след като е дал кръв е качил около 10кг. за отрицателно време!!! Каза ми и за негов познат който е дарил в казармата и след това го е хванал Хепатит Та почнах леко да се разобеждавам! Моля за коментари
    FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

    #2
    Re: Кръводаряване

    TAIF написа:
    Здравейте колегиПред мен е следната дилема имам много близък човек, който ме моли да даря кръв за негов приятел /който на него пк му е много близък, но аз не съм виждал/. Та абстрахирайки се от тази мисъл, пред мен е дилемата да дам или да не дам кръв!От една страна хуманият акт и т.н. но от друга .... крие ли това някакви опасности? Просо искам да попитам дали някой от вас е давал и какви са последствията? Колега от офиса ми каза, че след като е дал кръв е качил около 10кг. за отрицателно време!!! Каза ми и за негов познат който е дарил в казармата и след това го е хванал Хепатит Та почнах леко да се разобедавам! Моля за коментари
    Давай смело,няма от какво да се плашиш.Давал съм 3 пъти и ако се наложи пак ще дам.Това е КРЪВ,за човек.Единственият ми съвет е да не ставаш рязко след процедурата.Може да ти се "завие свят"
    FIAT FORUM BULGARIA
    Ракията е над политиката

    Видео от Италфест 2011

    Коментар


      #3
      Пълни глупости са това с напълняването!Риск от хепатит винаги има, ако не работят в стерилни условия. За кръводаряването мъжът ми може да ти каже много неща, защото всяка година дарява, и то безвъзмездно.Ако се "навиеш", гледай спринцовката и иглата да ги отворят пред теб.
      "Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
      Ванга

      Коментар


        #4
        По принцип кръводаряването не е вредно за организма. Дори се смята, че редовното кръводаряване през някакъв срок е полезно за всеки здрав човек. Има обаче заболявания - намример стомашна язва, които крият риск за даряващия кръв. Относно страхът от заразяване с хепатит или СПИН при кръводаряване - мисля, че е неоснователен.
        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

        Коментар


          #5
          Irka_fihi написа:
          Пълни глупости са това с напълняването!Риск от хепатит винаги има, ако не работят в стерилни условия. За кръводаряването мъжът ми може да ти каже много неща, защото всяка година дарява, и то безвъзмездно.Ако се "навиеш", гледай спринцовката и иглата да ги отворят пред теб.
          Е колко му е ще отида да си купя ако трябва за да съм по сигурен! А това за напълняването ми се струва алогично,защото организмт трябва да се забърза, за да възстанови кръвта т.е. ще ускори метаолизма и ефета дори трябва да е обратен! Поне аз така си го обяснявам!
          FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.

          Коментар


            #6
            Давал съм много пъти кръв и това беше предимно в казармата. Беше наш дълг с, който си печелихме и отпуски. :D . И не на последно място - кръводаряването е хуманно дело...и полезно за дарителя ( да не влизам в подробности ). Иначе - да. Риск от зараза имаше, но те са сведени до минимум в наши дни. Използват се еднократни и стерилни консумативи.
            A17DTС/S
            Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

            Коментар


              #7
              за напълняването-абсурд!За заразяването-там е страха от който аз се притеснявам....Ако питаш мен,мисли бързо ще даваш или не...кажи си да и върви дай,защото при мен се случи следното-обади ми се майка ми и ми казва,че прабаба ми е болницата,трябва кръводаряване...Инъче лекарите НЯМА да и налеят кръв...един ден се суетили наще,накрая ме отхвърлил като вариант,защото другите роднини са по-близо и отиват в болницата,трябвало да вземат кръв на четирима души. Брат ми дал,братовчед ми дал,леля ми дала останала братовчедката и точно като и вземали кръв,им съобщили ,че бабата починала. Е не е ли нелепа тая абсурдна държава?! Да вярно,че нашите не са се организирали по-бързо и са дали кръв на следващия ден,ама ония като знаят ,че е спешно,защо не са и преляли? Каква е тази практика нелепа,да се чака тия 4-ма души да дадат кръвта си и едва тогава,да бъде преляно на пациента,при все,че няма да бъде ползвана тяхната ,защото са различна кръвна група?????? Че тъй де,мир на праха на бабата,тя поне ис поживя 90години,а вие не повтареяйте тази грешка и навреме го правете!
              ex.Мареа ТД100

              Коментар


                #8
                къводаряване

                Има такъв център до Хотел ЕВРОПА там правят изледване и взимат кръв не на всички взимаш бележката и е даваш на който трябва нее зъдържитерно да е същата група а просто да се даде ако си с ниско кръвно или друго заболяване не взимат иначе дават една чанта с някакви шоколатчета сокове и други . Има много роми където висят да дават за пари има ного закъсали и тешко болнии и хората се принужданат да има дават паритова е по съвест както си решиш а иначе всеки път слагат нови спринцовки и не би трябвало да ина зарази
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

                Коментар


                  #9
                  Давай смело. Дарена кръв - спасен живот!Аз съм давал сигурно 6-7 пъти вече досега. И в казармата, и след нея. За последен път дадох за майката на мой приятел, която за съжаление почина. Лека й пръст! П.П. Моля, не свързвайте шкембето ми с кръводаряването... макар че като се замисля, преди казармата нямах шкембенце, и не бях дарявал кръв... По-скоро от количеството бира е

                  Коментар


                    #10
                    Една от теориите, че жените живеят по-дълго е, че непрекъснато си обновяват кръвта.
                    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                    Нека Силата на бъде с Нас...

                    Коментар


                      #11
                      Давай колега, няма нищо страшно.Само гледай наистина иглата и системата да ги разпечатат пред тебе с цел да минимизираш риска от зараза.Самото кръводаряване не е нито болезнено, нито опасно.Аз съм давал 5-6 пъти също и нищо не ми се е случило.
                      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

                      Коментар


                        #12
                        От малък искам да дарявам кръв, но така и нямам това щастие да бъда кръводарител

                        Коментар


                          #13
                          Нищо страшно или опасно няма, работи се в стерилни условия... даже ще получиш информация дали си заразен с нещо, както и кръвната си група.Миналата година една приятелка ме помоли да даря за нейна роднина, дарих без да се замисля, все пак помагаш за спасяването на човешки живот, независимо дали познаваш болния или не.Аз лично се почувствах мн добре веднага след манипулацията, не ми се виеше свят или да ми пада кръвното... качих се на колата и айде на работа Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 Мисля вече да дарявам безвъзмездно всяка година.
                          M-Benz E 250 TD 150hp
                          M-Benz 200d 75 hp
                          Peugeot Bipper 1,3 HDI много малко конски сили

                          Коментар


                            #14
                            Ако нямаш здравословни проблеми и не пиеш медикаменти не се притеснявай. Осем пъти съм давал за близки и приятели. Последно преди няколко седмици за млад човек, който за жалост почина. Няколко часа след самото кръводаряване лично аз усещам прилив на енергия. Следващите два дни обаче усещам леко задъхване, но после всичко отминава. Препоръчвам ти веднага да изядеш един шоколад и да пиеш много течности /така ще ти кажат и в центъра/. А за напълняване - за пръв път чувам и не ми се е случвало. Не бих отказал да даря кръв, защото после би ми тежал въпроса: "Защо не помогнах? А можех!"

                            Коментар


                              #15
                              Кръв съм давал около десет пъти, най-вече в казармата и то на 3 пъти през две седмици, въпреки че не е позволено, но ми трябваше отпуска за да уча... Последният път беше преди 2 месеца, за майката на приятел, който преди половин година даде за баба ми. Хубаво е да се помогне, защото не се знае на теб кога ще ти потрябва, а отделно може би и влияе добре на организма! А сега като вече няма наборници и има огромен недостиг на кръв в национален мащаб. Със сестрата в центъра за кръводаряване си говорехме и разбрах, че няма единна система за кръводаряване, тоест ако са те приели по спешност в София, а си от Русе и роднините и приятелите са ти там, не може да дарят там кръв и да ти се отчете в София, и си принуден да се пазариш с циганите, които искат 300-400лв!
                              Fiat Punto 1.7 TD

                              Коментар

                              Working...
                              X