След профилактика (защо ли ми трябваше...) изгоря компресорът на единия климатик вкъщи. Но да не ви занимавам с тази история. Утре трябва да имам монтиран нов климатик.Колеги, моля ви за спешни лични впечатления конкретно и само от този модел на Panasonic: http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09037754 Интересува ме топли ли успешно, тихо ли работят външното и вътрешното тяло, давал ли ви е дефекти ?Мисля да го купя от Техномаркет. Има 2 г. гаранция, 5 г. гаранция за компресора. С монтажа (и демонтажа на стария климатик) ще ми излезе около 800 лв.: 600 лв.+130 лв. за монтаж на новия+60 лв. за демонтаж на стария климатик. Има го и в Домко със 7 % по-евтин, но я няма 5-те години гаранция за компресора.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Впечатления от климатик ... Вече купих - Fuji RS - 12UC
Collapse
X
-
То в Пазарджик вече почти не останаха специализирани магазини. Ако го бях купил, нямаше да ми трябват спешни мненияKuku написа:Тепърва ли ще го купуваш или си го купил вече?!Питам, защото таква техника не се купува от магазин за ширпотреба
. Утре трябва да купя климатик, спрях се на този.
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Досега не съм имал вземане-даване с неинверторни климатици, но понеже е Панасоник, ще споделя моето мнение. Миналата година, както ви информирах тогава, имах проблем с моята инверторна 12-ка. Беше в средата на третата година от гаранцията и въпреки че не ми бяха дали гаранционна карта, ми уважиха гаранцията и ми подмениха компресора, който се оказа от някаква дефектна серия. В резултат, с новия компресор, имам абсолютно различен климатик - бълва топлина, няма удържане. Предният, при зададени 23 градуса, в най-студеното време не успяваше да ги поддържа. Тази зима новият компресор беше подложен на рекордните студове и се оказа, че при -23 градуса навън и при зададени 21 градуса вътре, поддържа 24-25 градуса в стаята. Мисълта ми с цялото това писание е, че никак не е за пренебрегване голямата гаранция на компресора, защото дефакто той е целият климатик, понеже при подмяна климатикът се пълни и наново с фреон и получаваш съвсем нов климатик, при евентуален дефект на компресора.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Да ти кажа, вече 9 години вкъщи се отопляваме с неинверторни климатици. Никакви проблеми ! Дори и тази зима, когато в града температурите паднаха до -15 градуса, при зададена температура 22 градуса, и двата се справяха успешно, дори и през нощта. Единият е една сравнително новичка, скърцаща и пукаща Osaka (бях пуснал и тема за нея), а другият - Daewoo fresh multi-flow. Този вторият ветеран не си знае годините и освен ежеседмичното измиване на филтрите, мисля, че никога не е виждал друга профилактика. Е преди седмица взех, че извиках фирма да го "профилактира" и допълни с фреон и от следващия ден започнаха проблемите. Днес му беше последния работен ден. Утре на неговото място трябва да има друг климатик.sugarboy написа:Досега не съм имал вземане-даване с неинверторни климатици, но понеже е Панасоник, ще споделя моето мнение...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
В края на лято 2009 родителите ми закупиха и монтираха в Силистра един Panasonic CS/CU-UW12GKE и един Panasonic CS/CU-UW9GKE. от същата верига магазини. Двата работят непрекъснато от Коледа до ден днешен настроени на 23 градуса, акто малкия потдържа 21-22 температура в стаята, а големия 19-21 (в зависимост от студовете).Единствено поради неправилна работа с климатична техника от женското съсловие в къщи се наложи размразяване на 12-ката на 24.12.2009. Толкова лед беше събрал, че перката на външното тяло не се въртеше. Въпреки това е затоплял стаята така няколко дни и двигателя на вентилатора не е изгорял.На този етап смятам покупката на Panasonic CS/CU-UW12GKE за изключително попадение.Според мен така написано е невъзможно. ако се сменят местата на градусиите - реалноsugarboy написа:при зададени 21 градуса вътре, поддържа 24-25 градуса в стаята
Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Първоначално го бях сложил на 23 градуса, както със стария компресор, но поддържаше 27 градуса в стаята, та затова го смъкнах на 21 и така си е вече, откакто паднаха трайно температурите. Аз също се изненадах, че поддържа толкова високи температури, защото при проблемите с компресора миналата година, почти го бях отписал тоя климатик и се оглеждах за някой по-скъп и надежден, но добре, че изчаках.Stefanaki написа:Според мен така написано е невъзможно. ако се сменят местата на градусиите - реалноsugarboy написа:при зададени 21 градуса вътре, поддържа 24-25 градуса в стаята
Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Аз пък пак си купих NEO
При температури под -15 градуса - тръгва и духа горещо, при температура -18 - поддържа 26 градуса в стаята... Четири години карам с една 12ка НЕО в коридора - предаде ме преди година заради калпави спойки. След бърз и евтин ремонт - е на вилата да дослужва. Заместена е от друго NEO - дреме ми на швепса, че не е климатик сруващ 3000лв...
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Да искажа и аз мойто мнение,аз съм с 2 такива климатика много съм доволен сега в студовете не са спирани и си подържаха добре температурите,само искам да отбележа че виж че аз като си взех мойте имаше 2еднакви серии само фреона беше различен,виж дали става дума за модела с новия фреон- R410A, също така имат и система за топъл старт която непозволя на климатика да замръзне.Надявам се съм ти бил полезен
Peugeot 307 2.0i ГИ
ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp
Коментар
-
Не бих искал да спамя точно на снейка темата, но ще вметна само набързо нещо.Stefanaki, не е невъзможно, ако искаш да се убедиш в това което ти е казал sugarboy, попрочети малко сетком форума.Снейк, за тези пари ме се струва, че е добра машината (СOP-a)."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
Абе и аз като тебе имах едно Нео -12 ка от серията LIH ама много шумен беше - иначе не харчеше много ток и 5 години никакъв зор, а топлеше. Пукаше, щракаше и т.н.Продадох го с апартамента заедно.Сега съм по-доволен - на локално парно съм - на ток и на дърва в камината - по-топло е в къщи, не духа от никъде, забравих ще е това болка в гърба и реших че мразя климатиците. Оказа се че ’мразя’ климатиците - ама го разбрах колко проблеми ми е докарвал след като спрях да го ползвам. Жена ми също - така че не е субективно.Единственото от което не съм доволен е сметката за тока. Ама какво да се направи.Сега имам някои идеи за това лято...Отново... Дано не ме изгонят от къщи.jenshen73 написа:Аз пък пак си купих NEO
При температури под -15 градуса - тръгва и духа горещо, при температура -18 - поддържа 26 градуса в стаята... Четири години карам с една 12ка НЕО в коридора - предаде ме преди година заради калпави спойки. След бърз и евтин ремонт - е на вилата да дослужва. Заместена е от друго NEO - дреме ми на швепса, че не е климатик сруващ 3000лв...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Благодаря на всички колеги, които се включиха в темата. Днес в крайна сметка намерих един специализиран магазин за климатици в града, а се оказа и че сме познати със собственика. Всички климатици, които ги имаше и в двата магазина, се оказаха с около 100 лв. по-евтини в полза на специализирания магазин. Собственикът ме убеди да си взема Fuji Electric RS-12-UC. Направи ми и голяма отстъпка и ми излезе същите пари - 800 лв. всичко. Платих го и утре ги чакам да го монтират.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
u_bo
а каква беше тази неправилна работа?Stefanaki написа:.....Единствено поради неправилна работа с климатична техника от женското съсловие в къщи се наложи размразяване на 12-ката на 24.12.2009. Толкова лед беше събрал, че перката на външното тяло не се въртеше. Въпреки това е затоплял стаята така няколко дни и двигателя на вентилатора не е изгорял.На този етап смятам покупката на Panasonic CS/CU-UW12GKE за изключително попадение.
Коментар
-
Изключване и рестартиране на климатика при преминаване в режим на "размразяване" за период от няколко дни.u_bo написа:а каква беше тази неправилна работа?Stefanaki написа:.....Единствено поради неправилна работа с климатична техника от женското съсловие в къщи се наложи размразяване на 12-ката на 24.12.2009. Толкова лед беше събрал, че перката на външното тяло не се въртеше. Въпреки това е затоплял стаята така няколко дни и двигателя на вентилатора не е изгорял.На този етап смятам покупката на Panasonic CS/CU-UW12GKE за изключително попадение.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
-
Браво, честито и поздравления за избора - аз също имам Fujitsu в насsnake написа:Благодаря на всички колеги, които се включиха в темата. Днес в крайна сметка намерих един специализиран магазин за климатици в града, а се оказа и че сме познати със собственика. Всички климатици, които ги имаше и в двата магазина, се оказаха с около 100 лв. по-евтини в полза на специализирания магазин. Собственикът ме убеди да си взема Fuji Electric RS-12-UC. Направи ми и голяма отстъпка и ми излезе същите пари - 800 лв. всичко. Платих го и утре ги чакам да го монтират.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар