Понеже забелязах, че има доста потребители които за запознати по-добре с компютърните технологии ще попитам. Компютъра ми е двуядрен Intel, с нелоша видео карта. Проблемът е, че от известно време като пусна някоя игра и всичко забива и се налага рестартиране на системата. Това се случва с всяка игра, но интересното е, че филмите примерно ми вървят супер, няма проблем, с флаш клипчетата също. Някой има ли предположение ? На позналия се полагат няколко литра бира по избор
Благодаря на всички предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Помощ за PC :)
Collapse
X
-
Причини много. Но виж колко "плочки" с памет имаш и на какви слотове са. Ако са 2 и са на слотове с еднакъв цвят (Dual chanell mode), пробвай да ги сложиш на такива с различен цвят. Това снижава производителността, но понякога машинките се държат по-стабилно, особено при високи натоварвания.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
-
Мисля, че това е бил проблема, а също така и за колегата предполагам, че е същия. Може да провери какво е състоянието на охладителя под перката, макар да се досещам- охладителя е завит с одеало от сбити прахоляци и процесора грее.nai7 написа:Колега днес и аз се сблъсках със подобен проблем,отворих го вътре имаше толкова много прах че направо онемях.И моята видеокарта е със вентилаторче,почистих всичко и го оставих отворен.Вече няколко часа работи добре дано от това да е било.
Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Доста грееше при това по едно време компа започна да издва едни звуци чак се притесних,когато го спрях и го пуснах пак ми показа 119 градуса по фаренхайт.И по перките на всички вентилатори които са вътре а те са 4 перките им направо не се виждаха.Сега след като ги почистих не загрява толкова много.Plastex написа:Мисля, че това е бил проблема, а също така и за колегата предполагам, че е същия. Може да провери какво е състоянието на охладителя под перката, макар да се досещам- охладителя е завит с одеало от сбити прахоляци и процесора грее.nai7 написа:Колега днес и аз се сблъсках със подобен проблем,отворих го вътре имаше толкова много прах че направо онемях.И моята видеокарта е със вентилаторче,почистих всичко и го оставих отворен.Вече няколко часа работи добре дано от това да е било.

Коментар
-
За проблема не мога да ти помогнаundermind написа:Видеокартата няма вентилатор доколкото видях (имам плексиглас на кутията), но вътре платките са си доста прашни. Да отворя ли да пусна 1 прахосмукачка :D
, но за почистването ти препоръчвам да го издухаш с компресор за сгъстен въздух (напр. при някой гумар или ...), ще се учудиш колко прах ще излезе от процесора, от картата, от захранването ... Ако не си сигурен точно каква ти е картата може да ползваш GPU-Z, а за процесор, памет, дъно ... CPU-Zundermind написа:Картата ми е NVidia GForce....
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар