Има ли навити да се съберем няколко коли и да отидем да се накефим на природния феномен? Можем да отидем на 50 км от Анталия. Ето карта на затъмнението:http://sunearth.gsfc.nasa.gov/eclips...006-fig03b.GIFЩе има много автобуси от България и купон съответно на турско.Разстоянието от Капитан Андреево до мястото което предлагам е около 1000 км.Ако има желаещи, можем да се съберем, да разделим разходите /по около 500 лв на кола с петрола + зелената карта/, и тръгваме. Аз съм ходил до Анкара и Истанбул... пътя ми е ясен както и подробностите по пътуването. Мислете бързо аз съм много навит. Предложения приемам всякакви. 

Следващото пълно слънчево затъмнение ще бъде на 1 Август 2008. То ще се наблюдава в Централна Азия, най-северните части на Европа и Северна Америка и ще е с продължителност само 2 минути.От България пълната фаза на това затъмнение няма да се наблюдава, но ако прескочим до съседна Турция и по- точно до красивия курорт - Анталия, ще можем да я наблюдаваме. Град Манавгат се намира на брега на Средиземно море и точно през него ще мине централната линия на ивицата на пълното слънчево затъмнение. Това е най-близкото до нас място, откъдето ще може най-дълго да се наблюдава пълната фаза на затъмнението - 3 мин. и 46 сек. )
Коментар