ele написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
"1984" = 2010 - това е проблемът
Collapse
X
-
По-голяма глупост досега не беше писала, а едва ли и ще може да ти роди главата някога... Конституцията е ОСНОВНИЯ ЗАКОН в държавата и нито един закон не трябва да и противоречи. Затова и съществува една специална институция която да следи за това - Конституционния съд.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
-
Сега ще дам най-тъпия пример за телефонен разговор. Преди няколко дни ми се обажда приятел (даже от форума) и иска да ходим на кафе. Аз обаче си имам работа в Люлин и понеже него не го интересува каква ми е работата му казвам : - Абе отивам да взема едни пари
той съответно е любопитен и ме пита какви пари и за какво ? и аз му казвам - Рекет бате.. Отивам да прибера някой лев от 2-3-ма дет ми плащат, че ми дишат от въздуха ! Следва смях, нали той ме познава и знае, че се бъзикам. Ама примерно в този момент телефона ми се подлушва.... Минава време и правя някой гаф примерно... Пускат записа в съда и ме осъждат за това, че съм се избъзикал по телефона ??? Нещо не ме кефи ? Как мислите ?
Fiat Bravo 1.8 GT 113Hp++
Lancia Lybra 1.8 131Hp
Коментар
-
Аз пък искам да знам как докато свалям 4 торента от 400 различни места и едновременно с това си пиша "заговорнически" с Immortal по Skype какъв ще да е тоя сървър централен, дето ще успее да издържи само на моят трафик, да отсее Skype чата ми и да успее да го дешифрира в реално време... Ухааа, аз за това пари няма да дам на държавата и ако се приеме подобен закон ще я съдя в Страстбург - за харчене на данъците ми за шизофренично-параноидни-депресивни психози...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
kiro_of_the_day, Lane Staley: В конституцията пише, цитата е по-горе, за незаконната намеса в личния живот. Ако се приеме закон, че трябва да ви се подслушват гсм-ите, това вече е закон, следователно не е незаконно да се подслушват. Друг е въпросът дали е морално, правилно и прочее.... но въпросът за законността е изяснен. А сега си разяснете сами какво къде пише, какво е законно и какво е незаконно, преди да започнете с речите си аз какво съм написала.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
И аз да се намешам, че вярно голяма глупост изречеele написа:kiro_of_the_day, Lane Staley: В конституцията пише, цитата е по-горе, за незаконната намеса в личния живот. Ако се приеме закон, че трябва да ви се подслушват гсм-ите, това вече е закон, следователно не е незаконно да се подслушват. Друг е въпросът дали е морално, правилно и прочее.... но въпросът за законността е изяснен. А сега си разяснете сами какво къде пише, какво е законно и какво е незаконно, преди да започнете с речите си аз какво съм написала.
Не се заяждам просто казвам.Чл. 4.(1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.Чл. 5.(1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.за справка тук: http://www.parliament.bg/?page=const&lng=bgНали никой не си мисли, че ще подлушват всеки 2-ри!? Нали никой не си мисли, че ако решат сега няма да те подслушват?!?
FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.
Коментар
-
Добре де, аз не мога да схвана нещо? Верно ли у тоя форум всички сте експерти по всичко или просто ви се отдава търсенето с Гугъл? Защото и друго не мога да схвана - коя точка точно по Конституция ще Ви нарушат и кой я е приел тая Конституция, а тя непроменима ли е?
Това Българският народ на ДУМИ е СУПЕР-ХИПЕР-МЕГА Силен, но на дела е Айран без Кисело мляко - сиреч - ГОЛА ВОДА. Всички сме някакви видни форумни бойци, експерти по Конституцията (аз признавам, че не съм я чел), експерти по ЗДП, по ДПК и по ред други З-та, но в крайна сметка ни спира чичо КАТ-аджия и го корумпираме защото не можем да си спомним правата и задълженията по ЗДП... В крайна сметка - постоянно ли ще ни подслушват или не? Защото аз съм абсолютно сигурен, че периодично сега се "минават" някои интересни номера, но това е незаконно, защото не е прието със закон. Ако го приемат - ще се "прослушват", но тогава ще е законно...
Steliyan's Life!
Коментар
-
Къде в конституцията пише, че не е разрешено подслушването??? Там пише за незаконната намеса в личния живот. Ако се приеме закон, че еди-кой-си може да подслушва еди-кой-си, то това вече е законно, следователно не противоречи на конституцията. Т.е., както ти цитираш, държавата се управлява от законите в нея, т.е. след като има закон, че е разрешено подслушването - къде е противоречието???? Вие (Не визирам само TAIF) останалите закони не искате да спазвате, като ЗДП, та за конституцията сте се загрижили и изведнъж се оказа, че даже сте я прочели. Между конституцията и друг известен закон има действително противоречия - защо не се хванете за него, ми се мъчите да изпувате на някаква сламка. Защо вместо да дигате пушилка действително не се захванете със значими проблеми - например от новата година спират програмата за лични асистенти, което означава, че много хора ще останат не само без помощ, а и без средства, защото много от тях помагат на собствените си деца и родители. Ето тук е противоречието с конституцията - правото на достоен живот, което много хора не получават. не знам защо съм се хванала да коментирам писанията на някаква госпожица, която по-далеч от носа си не може да погледне! Препоръчвам на всеки, посещаващ този форум, всяка сутрин, като се погледне в огледалото, да благодари, че има два крака, две ръце, храна, която да сложи на масата за семейството си, дрехи и най-важното - топъл дом, защото много хора нямат тези елементарни неща. Като повторите това упражнение една година, тогава може да се замислите за това какво пише в Конституцията и над въпроса какво всъщност е свободата, защото свободата не е да имаш гсм, компютър или право да избереш кой салам да си купиш в магазина.TAIF написа:И аз да се намешам, че вярно голяма глупост изрече
Не се заяждам просто казвам.Чл. 4.(1) Република България е правова държава. Тя се управлява според Конституцията и законите на страната.Чл. 5.(1) Конституцията е върховен закон и другите закони не могат да й противоречат.за справка тук: http://www.parliament.bg/?page=const&lng=bgНали никой не си мисли, че ще подлушват всеки 2-ри!? Нали никой не си мисли, че ако решат сега няма да те подслушват?!?
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Ами не нямам се за експерт, просто изказвам мнение, като свободомислещ човек, който има права, т.е. в правото съм си да казвам какво и където искам /свобода на словото/jenshen73 написа:Добре де, аз не мога да схвана нещо? Верно ли у тоя форум всички сте експерти по всичко или просто ви се отдава търсенето с Гугъл?Ние, народните представители от Седмото Велико Народно събрание, в стремежа си да изразим волята на българския народ,и да разбира се може да бъде промененаjenshen73 написа:кой я е приел тая Конституция, а тя непроменима ли е?
Предимно тазиЧл. 34.(1) Свободата и тайната на кореспонденцията и на другите съобщения са неприкосновени.и в контекст за мен тези:Чл. 30.(1) Всеки има право на лична свобода и неприкосновеност.Чл. 32.(1) Личният живот на гражданите е неприкосновен. Всеки има право на защита срещу незаконна намеса в личния и семейния му живот и срещу посегателство върху неговата чест, достойнство и добро име.(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.jenshen73 написа:Защото и друго не мога да схвана - коя точка точно по Конституция ще Ви нарушатВ горния си пост казвш, че ако приемат подобен закон ще съдиш държавата! Дано да го приемат, за да видим ти айран ли си или вода!!! :Pjenshen73 написа:Това Българският народ на ДУМИ е СУПЕР-ХИПЕР-МЕГА Силен, но на дела е Айран без Кисело мляко - сиреч - ГОЛА ВОДА. Всички сме някакви видни форумни бойци,
Колега чел съм доста твой постове и си мисля, че си интелигентен човек. Според мен това, че не си я чел е голям пропуск и те съветвам най-приятелски да го направиш! Аз лично дори и в училище съм я учил.jenshen73 написа:Конституцията (аз признавам, че не съм я чел), експерти по ЗДП, по ДПК и по ред други З-та, но в крайна сметка ни спира чичо КАТ-аджия и го корумпираме защото не можем да си спомним правата и задълженията по ЗДП...Тук мисля, че 2 мнения по въпроса няма.jenshen73 написа:В крайна сметка - постоянно ли ще ни подслушват или не? Защото аз съм абсолютно сигурен, че периодично сега се "минават" някои интересни номера, но това е незаконно, защото не е прието със закон. Ако го приемат - ще се "прослушват", но тогава ще е законно...
FIAT Punto 1.6ELX 90hp. 94 г.
Коментар
-
За ресурса на властта не се безпокойте. Веднъж вече е изпробвано, а тогава населението на БГ беше доста повече. Ресурса работи безотказно.И в момента има цели складове с досиета.Разликата от сега е, че ще могат да се съберат на няколко хард-диска.Никога не съм имал какво да крия, и затова не се притеснявам, от това, че някой ще записва контактите ми.Притеснява ме повече, че този "някой" е същият, който снася информация на престъпниците за акциите на полицията, който снася информация на "наглите", че един кой си е подходящ обект за отвличане...Да не говорим, колко е крехка демокрацията по принцип, и колко е голяма (или малка) крачката от демокрация към диктатура. Чавес? Путин?
Коментар
-
Ето на такива хора се крепи всяка една диктатура.Прилича ми на една телевизионна реклама - аз в ролята на Дон Кихот: "Свободата!", и колегата в ролята на Санчо Панса: "Саламът!"За някои е достатъчно да има салам на масата, да ходи на работа (нищо, че не са му плащали заплата 2 месеца), да се прави, че не знае че комшията ръчка жена му и да е щастлив.Ако не беше толкова страшно, щеше да е смешно.LeRoKaL написа:Аз съм си доволен от майка-България, да приемат каквото искат, да ме подслушват, к’вото искат да ми праят. Аз да се прибирам щастлив във вкъщи, пък който си иска да си товари нервите с излишни работи :D
Коментар
-
Ей сега само да се загащим и ще седна да ти пиша лекция по конституционно право...За да разбираш законите не е нужно само да ги четеш... То иначе 8 милиона юристи щеше да има в тая държава.ele написа:kiro_of_the_day, Lane Staley: В конституцията пише, цитата е по-горе, за незаконната намеса в личния живот. Ако се приеме закон, че трябва да ви се подслушват гсм-ите, това вече е закон, следователно не е незаконно да се подслушват. Друг е въпросът дали е морално, правилно и прочее.... но въпросът за законността е изяснен. А сега си разяснете сами какво къде пише, какво е законно и какво е незаконно, преди да започнете с речите си аз какво съм написала.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
Според мен Елена е права, но нали тя и аз сме по презумпция тръни в много очи - никой не чете какво тя пише - по-горе дори ми и цитираха Конституцията, която оказва се, че дори не е и КОНСТАНТНА:Което според мен изчерпва спора, защото видиш ли ЗАКОНА явно е предвидил случаи, а сега просто ще разшири ТЕЗИ случаи. И понеже бивам неправилно цитиран - нямам НИЩО против да ме подслушват, но имам против МОИТЕ данъци да ги харчат за да ПОДСЛУШВАТ мен, ако толкоз иска МВР да знае какво говоря - сам ще го кажа при това СЪВСЕМ безплатно.(2) Никой не може да бъде следен, фотографиран, филмиран, записван или подлаган на други подобни действия без негово знание или въпреки неговото изрично несъгласие освен в предвидените от закона случаи.Steliyan's Life!
Коментар
-
Мноо ма кефиш...Такваз простотия изтряска и пак не си признаваш.ele написа:kiro_of_the_day, Lane Staley: В конституцията пише, цитата е по-горе, за незаконната намеса в личния живот. Ако се приеме закон, че трябва да ви се подслушват гсм-ите, това вече е закон, следователно не е незаконно да се подслушват. Друг е въпросът дали е морално, правилно и прочее.... но въпросът за законността е изяснен. А сега си разяснете сами какво къде пише, какво е законно и какво е незаконно, преди да започнете с речите си аз какво съм написала.like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
Ако беше само да знаят какво говориш, Стелияне, няма проблем.Ако обаче започнат да използват това, което говориш против теб, става страшно.Ако обаче искат да знаят, ти защо аджеба говориш така, а не инак - ето го проблема.И как ще бъда защитен аз, като данъкоплатец, който с нежелание, но все пак плаща данъците си, от посегателството на някое корумпирано ченге? Пък ако ще и министър-председател да е в момента?
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар