Intel78 написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КАТ с глоби за протрити зимни гуми - 50 лв.
Collapse
X
-
Така е - спор да няма. Добре, че е форума да чета измененията в закона.Vladim написа:Както дефинираха времето за задължително шофиране на светлини така могат и зимата да вкарат в рамки. Не са решили, не са го направили.Intel78 написа:Зимата е трудна за дефиниране. Ако я изискват тази глупост през март с какви гуми трябва да се кара?
Коментар
-
Понеже профаните шофери станаха много скоро може да ни мерят ъгъла на облегалката и колко са ни сгънати ръцете в лактите.Дали сме усмихнати по време на шофиране и.т.н.Да сте чули скоро някой да е глобен ,че шофира с чехли или високи токчета?Ще ме прунудят да пътувам до В.Търново офф-роуд скоро време.Аз с мотора с едната щерка ,а другата с жената на едно АТВ през Боженци и готово.///// написа:Така е - спор да няма. Добре, че е форума да чета измененията в закона.Vladim написа:Както дефинираха времето за задължително шофиране на светлини така могат и зимата да вкарат в рамки. Не са решили, не са го направили.Intel78 написа:Зимата е трудна за дефиниране. Ако я изискват тази глупост през март с какви гуми трябва да се кара?Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Да, това е голяма глупост! :D Интересно защо от СБА и Краси Костов всяка есен тръбят за зимните гуми. Но да не се отклоняваме от темата. Прерових закона и никъде не видях поправка за зимните гуми! А иначе МПС с грайфер на гумата под 1.6мм. се спира от движение. Друг текст касаещ състоянието на гумите не открих.Kuku написа:А може би е бил много по-умен отколкото си мислим и е знаел, че няма нуда от зимни гуми през зимата, щом и летните гуми имат нужния грайфер
Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Едно е да има грайфер, друго е да има повече затопляне при по ниски температури и трето е по лесно почистване на грайфера.....................А за сликовете какво ще каже умникаKuku написа:А може би е бил много по-умен отколкото си мислим и е знаел, че няма нуда от зимни гуми през зимата, щом и летните гуми имат нужния грайфер
http://www.bgphoto.net/photos/13206/...8738145000.jpg
Коментар
-
Тук не говорим за такъв вид гуми.Подкрепям колегата Kuku в неговото мнение. Например гуми като тези. Могат да се карат както лятото така и зимата, на мокро са идеални, изпомпват много вода, а това е важно. Да не кажа че голямата част от зимата си е баш киша и вода.chaveto написа:Едно е да има грайфер, друго е да има повече затопляне при по ниски температури и трето е по лесно почистване на грайфера.....................А за сликовете какво ще каже умникаKuku написа:А може би е бил много по-умен отколкото си мислим и е знаел, че няма нуда от зимни гуми през зимата, щом и летните гуми имат нужния грайфер
http://www.bgphoto.net/photos/13206/...8738145000.jpgFiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
При температура на въздуха >20 градуса вчера и днес - гумите ми след 30км пробег бяха нагорещени като накладки. В твърденията си за безсмислеността на "зимните" гуми винаги съм взимал предвид пътната обстановка в град Варна и собствената ми експлоатация на автомобила. За момента единственият смисъл да си сложиш "зимна" гума е да и "позапечеш" материала и да се чудиш на реален сняг/поледица защо си като с летни гуми. По законите на физиката - всичко, което е по-топло при пипане с ръка е с температура >36 градуса. Познай как мекият каучук и силика се "запичат" и стават като нормална "лятна" гума с по-разчупен грайфер и интересна шарка...chaveto написа:Едно е температура на въздуха друго на асфалта
И няма да те глобят, че си с летни гуми с голям грайфер, но при евентуално ПТП застрахователя винаги ще го извърти така, че да не получиш нищо защото си бил с летни гуми. Идеята на зимната гума е да се загрява повече от една лятна при ниски температури на пътната настилка.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Някой все пак може ли да разясни малко дали има изменения в задължителните аксесоари, които трябва да носиш в багажника - миналата година трябваше да имаш светлоотразителна жилетка, както и обновенна аптечка. За тази година незнам - някой спомена за някакви нововъведения - някой има ли инфо по въпроса?FIAT Marea 1.9 JTD HLX
Коментар
-
Всички необходими аксесоари, които ТРЯБВА да носиш са упоменати в ЗДП.1. Аптечка - във форума има дори списък на съдържанието и. Можеш да си купиш нещата от аптека и да ти излязат на 1/2 от цената на аптечка от МЕТРО например2. Светлоотразителен авариен триъгълник3. Пожарогасител - препоръчвам ти качествен преминал през технически тест, а не аерозол от МЕТРО4. Светлоотразителна жилетка - това го въведоха след като неколцина закъсали бяха отнесени от нисколетящи автомобили и камиониОстаналите неща са за твоя лична безопасност или олесняване на животът ти, но не трябва да изключват:1. Изправна аварийна (резервна) гума, повечето "фабрични" са за кратък пробег с ниска скорост2. Инструменти за подмяната на резервна гума3. Резервни крушки - препоръчвам поне по една крушка от предните - габарити, мигачи, фар, аз лично си нося пълен комплект чисто нови - при резервната гума са и не ми пречат4. Одеало - ако закъсаш нейде и се наложи да си пазиш автомобилаperlsite написа:Някой все пак може ли да разясни малко дали има изменения в задължителните аксесоари, които трябва да носиш в багажника - миналата година трябваше да имаш светлоотразителна жилетка, както и обновенна аптечка. За тази година незнам - някой спомена за някакви нововъведения - някой има ли инфо по въпроса?
5. Лопатка - ако вземеш да закъсаш нейде и не ти се рине с ръце и тасовете ... Горните 5 точки са пожелателни - от мен, не са законово задължителни
Аз си ги нося, не ми пречат ...
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар