fiatmaniak написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
КАТ с глоби за протрити зимни гуми - 50 лв.
Collapse
X
-
Че какво лошо има в това да те проверят дали са ти изправни чистачките, и дали имаш течност за измиване на стъклото - то си е за твой собствен комфорт и безопасност. Миналата зима, поради грубо мое недоглеждане, течността ми за измиване се свърши по средата между В. Търново и Русе, а тръгнах едва ли не без подготовка, защото трябваше един приятел експресно да го доставя до автобус за Испания, който тръгваше от Русе. Няма да ви казвам в какво се беше превърнало стъклото ми отпред - като амбразура. Наложи се на два пъти да спирам и да го мия със сняг от канавките. Едва успях да стигна до Метро - Русе, че да си купя течност.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
-
Защото никой не може да каже каква е гумата, не и недвусмислено. Това че пише на нея snow, winter ала бала не може да е доказателство, много е разтегливо това понятие.А пък ако се въведе подобна точка в закона ще е също толкова безсмислена, поне за мен колкото и карането на фарове в ясен слънчев ден. Тогава, както и между впрочем и сега много коли са с гуми втора употреба, ама зимниImmortal написа:Аз не разбирам, защо при условие, че приеха толкова поправки в закона, просто не направят и поредната, с която да се впише в ЗДвП, че от 1.11 до 31.03 сме длъжни да караме САМО със зимни гуми. И тогава ще се реши този проблем - този казал, онзи написал и т.н.
Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Е, ти точно за това ги сравняваш, защото не виждаш разлика....П.П.Покажи ми, моля те, зимна гума за шосеен/пистов мотор?!chaveto написа:ЗащоKuku написа:Чаве, ае да не сравняваме автомобилни с мотоциклетни гуми
Аз не виждам никаква разлика освен в самата форма на гумата и ако искаш да знаеш има и зимни гуми за мотоциклети.
Коментар
-
Не не е вярно. На някои пътни участъци има поставен знак, че е задължително използването на вериги при снеговалеж. Тогава ако нямаш евентуално може да те глобят за това.КИМИ написа:Четох някъде, че е задължително да имаш вериги в багажника, ако ще да си и с нови гуми и ако нямаш- 20- чка с фиш!Вярно ли е?
Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше
Коментар
-
Илко, горното ми изречение, цялото, е иронично. Естествено, че си прав (за гумите), за фаровете не си.ilko-gd написа:Защото никой не може да каже каква е гумата, не и недвусмислено. Това че пише на нея snow, winter ала бала не може да е доказателство, много е разтегливо това понятие.А пък ако се въведе подобна точка в закона ще е също толкова безсмислена, поне за мен колкото и карането на фарове в ясен слънчев ден. Тогава, както и между впрочем и сега много коли са с гуми втора употреба, ама зимниImmortal написа:Аз не разбирам, защо при условие, че приеха толкова поправки в закона, просто не направят и поредната, с която да се впише в ЗДвП, че от 1.11 до 31.03 сме длъжни да караме САМО със зимни гуми. И тогава ще се реши този проблем - този казал, онзи написал и т.н.
Коментар
-
Добре, ама какво като ме проверят? Да не би да ми налеят течност те? Ето днес например цял ден е облачно над София, спират ме, нямам 1 капка течност, чистачките ми не работят, и съм ги вдигнал да стърчат раменете им, защото пера изобщо нямам, карам с летни гуми. И какво - гледат ми документите, и после - лек ден. Както казах вече няколко пъти - могат да се хванат за палците с точно с тея проверки на течност, на чистачки, и на зимни гуми.sugarboy написа:Че какво лошо има в това да те проверят дали са ти изправни чистачките, и дали имаш течност за измиване на стъклото - то си е за твой собствен комфорт и безопасност.fiatmaniak написа:Онзи ден гледах по новините, че ще проверяват и за вода в чистачките. Още малко ще гледат дали имаме ароматизатори в колите, а парите от актовете къде отиват. Вместо да отиват за дупките по пътищата,те пълнят гушите на политиците.
Коментар
-
Аз мисля, че точно в това е превенцията на акцията - всеки да има едно наум и като тръгва на път, предварително да си подготви колата в съответствие с пътните условия и прогнозата за времето, така че, ако го спрат за проверка, всичко да му е изрядно и да му кажат "лек ден".ogi28b написа:Добре, ама какво като ме проверят? Да не би да ми налеят течност те? Ето днес например цял ден е облачно над София, спират ме, нямам 1 капка течност, чистачките ми не работят, и съм ги вдигнал да стърчат раменете им, защото пера изобщо нямам, карам с летни гуми. И какво - гледат ми документите, и после - лек ден. Както казах вече няколко пъти - могат да се хванат за палците с точно с тея проверки на течност, на чистачки, и на зимни гуми.Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Ама това не може да е никаква акция, това искам да кажа. Сега дори и да нямам капчица течност - пак ще ми кажат лек ден, и не могат нищо да направят. То аз сам ако не съм се сетил да си сипа течност - те ли ще ме накарат, като ме спрат, и ми кажат че няма ? А това че колата трябва да е приготвена за път, в съответствие с прогнозата е напълно задължително ( ноо не и по закон)
Коментар
-
Ти ще се сетиш и съм убеден, че отдавна си се сетил, но знаеш колко хора карат на автопилот, а и нали катаджиите трябва да развиват дейност под различни предлози на акции със странни наименования.ogi28b написа:Ама това не може да е никаква акция, това искам да кажа. Сега дори и да нямам капчица течност - пак ще ми кажат лек ден, и не могат нищо да направят. То аз сам ако не съм се сетил да си сипа течност - те ли ще ме накарат, като ме спрат, и ми кажат че няма ? А това че колата трябва да е приготвена за път, в съответствие с прогнозата е напълно задължително ( ноо не и по закон)
Fiat Marea Weekend 1,6 16V
Коментар
-
Какво се оказва в крайна сметка, покрай тая лъжа, че ще глобяват, ако не си със зимни и с поне 4 мм грайфер, де налага да отделим тия медии, дето ни заблуждават и повече да не си губим времето да ги следим? То ако ше ни подвеждат с инфо и с идеята други да се облагодетелстват от тая подвеждаща информация за чий ли ни е да се подлъгваме от разните му там "авторитетни" издания...Sev написа:за грайфера си има законосвен това гумите имат белязъкпак журналистически историития гумаджии голямо лоби иматAlfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
Не е нужно да ти я показвам, поинтересувай се малко за това как карат мотоциклети в Италия и ще видиш, че има. Относно това дали могат или не да те глобят за чистачките ако не вали, до колкото знам при акция имат право. Принципно нямат право и багажника да ти отварят, но го правят защото не им се опъваме, но при акция имат право да отварят багажника. Общо взето сме жалка картинкаKuku написа:Покажи ми, моля те, зимна гума за шосеен/пистов мотор?!
особено тези които си знаят тяхното за гумите......... много ми е интересно дали те ходят с летни дрехи и обувки през зимата защото и така става :D или в проливни дъждове не ползват нещо което да ги предпази :D
Коментар
-
Приятелю, аз съм се интересувал достатъчно и да ти кажа зимна гума за мотор не съм видял все още.... За това те моля да ми я покажеш!Ама НЕ за скутер, защото за скутери има, не и за кросов мотор, защото там има шпайкове-шмайкове...... ЗА пистов и/или шосеен мотоциклет ми покажи зимна гума
Зимата НЕ ходя с летни дрехи, защото от това ми зависи здравето и живота, докато от зимните гуми НЕ, колкото и да не искате/можете да го разберете!
Коментар
-
KuKu, аз от мотори, че и от гуми не разбирам. Но все пак ти имаш мнение, другите също. Аз карам с всесезонни гуми, които са по-скоро зимни. ДА, знам, че такива няма.... Купих ги чисто нови. На сняг проблеми не съм имал, освен ако не е някаква страшна пряспа. Един приятел с маркови гуми, обаче летни, му хвърлихме голямо бутане веднъж на един сняг, който беше не повече от 3-4 см. Така че, аз пак казвам - не съм специалист, но това съм видял. И едва ли всички, в целия свят слагат зимни гуми, а не си карат с по-добрите дори и през зимата летни гуми.Kuku написа:Приятелю, аз съм се интересувал достатъчно и да ти кажа зимна гума за мотор не съм видял все още.... За това те моля да ми я покажеш!Ама НЕ за скутер, защото за скутери има, не и за кросов мотор, защото там има шпайкове-шмайкове...... ЗА пистов и/или шосеен мотоциклет ми покажи зимна гума
Зимата НЕ ходя с летни дрехи, защото от това ми зависи здравето и живота, докато от зимните гуми НЕ, колкото и да не искате/можете да го разберете!The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар