Здравейте искам да попитам собствениците на такива коли за впечатленията им от тях. Мисля да си купя Мареа 2,4 JTD ,но получавам много противоречива информация за този модел.Ако е възможно някои от собствениците на такива коли да ме посъветат за силните и слаби страни на тези автомобили.Благодаря предварително
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Запитване за Fiat Marea
Collapse
X
-
Комфортен семеен автомобил от класа на Голф 3 комби, с който не може да става никакво сравнение по отношение на екстри, возия, вървене и т.н. Лично аз зад волана на Мареа 2.4 JTD в продължение на година и 9 месеца слаби страни не видях. Огромен багажник, чудесно и брутално вървене, качествено стерео, плюшен салон, много екстри, доволно семейство. Най-евтина поддръжка за този клас и година (моята беше август 2000г.). РАзход 5.3/100 извънградско с включен климатик при кротко каране със 100. РАзход градско зимата в София до 9/100, лятото под 8/100.Ще ти кажа и старото заклинание, че всичко е въпрос на късмет и добър избор... Най-добре е преди покупка да й направиш диагностика, да провериш двигателят да не пуши белезникав дим, да се увериш, че турбото не вие, след като загрее да поддържа нормално обороти, да не светят никакви червени и оранжеви лампи по таблото (освен тази на въздушната възглавница, която не е проблем). Двигателят трябва да е ПО-ТИХ от 1.9 JTD и да работи равномерно. Увери се в какво състояние е съединителят, защото смяната му е към 550 лева, макар че лично аз не съм сменял.Комплект предни накладки струва 56 лева, а задни 30-35. Комплект ангренажен ремък и ролки струва около 200 лева, а заедно с масла и филтри - отива към 300. ТОва, обаче е нищо в сравнение с това, което получаваш от колата...She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Re: Запитване за Fiat Marea
uziiiii написа:Здравейте искам да попитам собствениците на такива коли за впечатленията им от тях. Мисля да си купя Мареа 2,4 JTD ,но получавам много противоречива информация за този модел.Ако е възможно някои от собствениците на такива коли да ме посъветат за силните и слаби страни на тези автомобили.Благодаря предварителноMarea HLX 147ps
Коментар
-
Аз пък бих го посъветвал, ако се ориентира към бензинова мареа, да не е двулитровия двигател: най-скъпа поддръжка, най-голям разход, най-тежка предница по нашите разбити пътища. От моята мареа 1.8 16V съм доволен от динамиката на мотора, разходът на гориво особено извънградско не е висок, но не съм очарован от обслужването на този автомобил. Казват, че поддръжката на 1.6 16V е по-лесна и може би е най-добрият избор от бензиновите двигатели. Относно модификацията - желателно е да е HLX. Не е лошо да се осведомиш и колко ще ти бъде данъка при различните двигатели в твоята община, за да не се окаже това една неприятна изненада.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
emzo написа:Съгласен със всичко написано от Ганчо, само не ми дава сърце да го приравня с Голф3 комби, за мен е клас над него.Ма ти луд ли си бре
Голф 3 е една изстрадала бънгия, Мареа-та е 7 нива над него :D Но са от един клас, това имам предвид :D
She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Моето "параходче" го имам от две седмици и мога да ти кажа,че първоначалното очарование вече премина във възторг.Да уточня колата е Marea Weekend HLX 2.4 JTD.130 коня са постоянно отвързани и е бъкана с повече екстри от всичко друго в този клас и година.Утре сменям ремък и ролки,струват 165 лв.(това последното е доста важна информация).I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
Re: Запитване за Fiat Marea
uziiiii написа:Здравейте искам да попитам собствениците на такива коли за впечатленията им от тях. Мисля да си купя Мареа 2,4 JTD ,но получавам много противоречива информация за този модел.Ако е възможно някои от собствениците на такива коли да ме посъветат за силните и слаби страни на тези автомобили.Благодаря предварителноA17DTС/S
Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !
Коментар
-
колега ако намериш читава такава такава,вземай я без да се замисляш1,9 жтд също е добър вариант,вече ти си знаеш от колко мощност и динамика имаш нужда под капака-определено 2,4 в това отношение е оса. Аз съм карал 1,9 жтд и само мога да си представям какво крие в себе си 2,4,а колкото до поддръжката мисля,че цените са нормални за толкова нова година кола
ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Карам колата от подписа от Февруари т.г.- лоша дума не мога да кажа. Много върви и не харчи много- 6.4-6.6л. градско, 5.6л. среден разход. Базов модел, само климатик и предни ел. стъкла. Но какво му трябва на човека-огромен багажник, кон бегач-много бяга, не яде много и вози комфортно.Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power
Коментар
-
Мареата е хубав и удобен автомобил за дълъг път. Останалото зависи от това с какъв двигател си го взел този автомобил и при всеки един има плюсове и минуси. За дизеловите двигатели на Мареите нищо не мога да кажа,защото карам този вариант от подписа ми. За този двигател само мога да кажа че е доста здрав във всяко едно отношение (от личен опит),доста голям разход има и малко по-скъпа подръжка. Но досега единственно съм сменял обичайните консумативи,относно двигателят проблеми съм нямал. Колата е мое притежание от 3-4 г. до сега,иначе е произв. 98г.Уважавам тези,които ме уважават!
Clube do Marea!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар