Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Запитване за Fiat Marea

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Запитване за Fiat Marea

Здравейте искам да попитам собствениците на такива коли за впечатленията им от тях. Мисля да си купя Мареа 2,4 JTD ,но получавам много противоречива информация за този модел.Ако е възможно някои от собствениците на такива коли да ме посъветат за силните и слаби страни на тези автомобили.Благодаря предварително

Поеми си дъх за много информация.

Коментар

Комфортен семеен автомобил от класа на Голф 3 комби, с който не може да става никакво сравнение по отношение на екстри, возия, вървене и т.н. Лично аз зад волана на Мареа 2.4 JTD в продължение на година и 9 месеца слаби страни не видях. Огромен багажник, чудесно и брутално вървене, качествено стерео, плюшен салон, много екстри, доволно семейство. Най-евтина поддръжка за този клас и година (моята беше август 2000г.). РАзход 5.3/100 извънградско с включен климатик при кротко каране със 100. РАзход градско зимата в София до 9/100, лятото под 8/100.Ще ти кажа и старото заклинание, че всичко е въпрос на късмет и добър избор... Най-добре е преди покупка да й направиш диагностика, да провериш двигателят да не пуши белезникав дим, да се увериш, че турбото не вие, след като загрее да поддържа нормално обороти, да не светят никакви червени и оранжеви лампи по таблото (освен тази на въздушната възглавница, която не е проблем). Двигателят трябва да е ПО-ТИХ от 1.9 JTD и да работи равномерно. Увери се в какво състояние е съединителят, защото смяната му е към 550 лева, макар че лично аз не съм сменял.Комплект предни накладки струва 56 лева, а задни 30-35. Комплект ангренажен ремък и ролки струва около 200 лева, а заедно с масла и филтри - отива към 300. ТОва, обаче е нищо в сравнение с това, което получаваш от колата...
      She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Re: Запитване за Fiat Marea

uziiiii написа:
        Здравейте искам да попитам собствениците на такива коли за впечатленията им от тях. Мисля да си купя Мареа 2,4 JTD ,но получавам много противоречива информация за този модел.Ако е възможно някои от собствениците на такива коли да ме посъветат за силните и слаби страни на тези автомобили.Благодаря предварително
        За нафтата не мога да те съветвам,за бензина-ориентирай се към двулитровия,разбира се без газова,голям бяс е,има динамика,добре носи купето и климатика,като модел гледай да е НЛХ-има доста глезотий.
        Marea HLX 147ps

Коментар

Аз пък бих го посъветвал, ако се ориентира към бензинова мареа, да не е двулитровия двигател: най-скъпа поддръжка, най-голям разход, най-тежка предница по нашите разбити пътища. От моята мареа 1.8 16V съм доволен от динамиката на мотора, разходът на гориво особено извънградско не е висок, но не съм очарован от обслужването на този автомобил. Казват, че поддръжката на 1.6 16V е по-лесна и може би е най-добрият избор от бензиновите двигатели. Относно модификацията - желателно е да е HLX. Не е лошо да се осведомиш и колко ще ти бъде данъка при различните двигатели в твоята община, за да не се окаже това една неприятна изненада.
          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Прав си, snake, HLX е най-доброто оборудване. Но то не се среща в комбинация с базовия двигател 1.6. Или поне аз не съм го виждал. Вероятно го има някъде като специална поръчка, но е адски рядко срещано ако изобщо съществува.

Коментар

Ами аз по принцип търся дизелов автомобил,за предпочитане комби , и за това се спрях на Мареа

Коментар

Съгласен със всичко написано от Ганчо, само не ми дава сърце да го приравня с Голф3 комби, за мен е клас над него.
                F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                  Съгласен със всичко написано от Ганчо, само не ми дава сърце да го приравня с Голф3 комби, за мен е клас над него.
                  Ма ти луд ли си бре Голф 3 е една изстрадала бънгия, Мареа-та е 7 нива над него :D Но са от един клас, това имам предвид :D

Коментар

Моето "параходче" го имам от две седмици и мога да ти кажа,че първоначалното очарование вече премина във възторг.Да уточня колата е Marea Weekend HLX 2.4 JTD.130 коня са постоянно отвързани и е бъкана с повече екстри от всичко друго в този клас и година.Утре сменям ремък и ролки,струват 165 лв.(това последното е доста важна информация).
                    I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

avvasilev написа:
                      ...и е бъкана с повече екстри от всичко друго в този клас и година....
                      Мммм, не. Lancia Lybra има повече екстри, ако случиш.

Коментар

Re: Запитване за Fiat Marea

uziiiii написа:
                        Колега, би ли подсказал какво лошо си чувал за тях, за да бъдем по-обективни. Аз карам 1,9 ЖТД Брава. За сега единственото нещо с, което ме е "отчаял" този двигател ( 1,9 ЖТД) е демонтажа на алтернатора. Днес ми се наложи за втори път откак имам колата. Няма демонтаж и монтаж без сваляне на полуоска. Това е единственото нещо, което ми се чини недомислено, но определено за 2,4 ЖТД не съм сигурен дали е така, но съм чувал само добри отзиви.ПС: Алтернатор може и да не пипнеш докато имаш колата, но на мен ми се наложи. Впечатлен съм, защото досега не съм имал кола на, която да не мога да си демонтирам алтернатора на улицата.
                        A17DTС/S
                        Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

колега ако намериш читава такава такава,вземай я без да се замисляш 1,9 жтд също е добър вариант,вече ти си знаеш от колко мощност и динамика имаш нужда под капака-определено 2,4 в това отношение е оса. Аз съм карал 1,9 жтд и само мога да си представям какво крие в себе си 2,4,а колкото до поддръжката мисля,че цените са нормални за толкова нова година кола
                          ex.Мареа ТД100

Коментар

Карам колата от подписа от Февруари т.г.- лоша дума не мога да кажа. Много върви и не харчи много- 6.4-6.6л. градско, 5.6л. среден разход. Базов модел, само климатик и предни ел. стъкла. Но какво му трябва на човека-огромен багажник, кон бегач-много бяга, не яде много и вози комфортно.
                            Fiat Marea Weekend 1.9 jtd 110 SX- еmzo power

Коментар

Мареата е хубав и удобен автомобил за дълъг път. Останалото зависи от това с какъв двигател си го взел този автомобил и при всеки един има плюсове и минуси. За дизеловите двигатели на Мареите нищо не мога да кажа,защото карам този вариант от подписа ми. За този двигател само мога да кажа че е доста здрав във всяко едно отношение (от личен опит),доста голям разход има и малко по-скъпа подръжка. Но досега единственно съм сменял обичайните консумативи,относно двигателят проблеми съм нямал. Колата е мое притежание от 3-4 г. до сега,иначе е произв. 98г.
                              Уважавам тези,които ме уважават!
                              Clube do Marea!

Коментар

Working...
                              X