По първия въпрос едновременното светване на двете лампи означава проблем с Електронния разпределител на спирачното усилие (EBA). Замества т.н. "кантар" при по-старите модели.Огледай хубаво големия куплунг на АБС модула. Обикновено там са лошите връзки. Понякога проблеми се появяват от слаб акумулатор, например много градско каране с много включени консуматори.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Поднових леко возилото
Collapse
X
-
Нещо липсва на твоя, като че ли дясната част на капака, под който е ангренажния ремък, не е цяла. Ето как е при мен:kiro_of_the_day написа:...2. Много притеснително! Вижте снимките и ще разберете защо. Според мен ангренажния ремък тряба да е под капак. Такъв има но само отгоре и от едната страна...Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
То добре, че имам кора под двигателя и досега някое доволно голямо камъче не е влязло директно и да направи някоя беля... Иначе повечето от капаците които съм гледал по снимки имат луфтове (ето и този на колегата snake|.Явно влизането на прах не е било притеснително за конструкторите... колкото и странно да ми звучи на мен това.dobrujanetza написа:Това е много добре, предвид последствията... Yellow_Flash_Colorz_PDT_37kiro_of_the_day написа:Хубавото е че си намерих капак за ангренажа, дори ще ми го докарат утре в Кюстендил. :DVIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
-
А да ме упътиш къде да го търся този модул,че и на мен ми светват тези двете лампи от време на време.simeon3000 написа:По първия въпрос едновременното светване на двете лампи означава проблем с Електронния разпределител на спирачното усилие (EBA). Замества т.н. "кантар" при по-старите модели.Огледай хубаво големия куплунг на АБС модула. Обикновено там са лошите връзки. Понякога проблеми се появяват от слаб акумулатор, например много градско каране с много включени консуматори.I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
Има тамън две обяви за Марея 1.8 на части във форума - една за мен една а теб! :D Но предвид това, че ту работи, те не работи - 100% е лоша връзка, а от замърсяване, я от нагар, я от слаб контакт и при мен и при теб.А ако имаш предвид къде да се търси, като къде е монтиран - не съм се заглеждал и сигурно ще го открия някъде в коша на двигателя,но ако някой знаещ ни упъти - няма да е зле.avvasilev написа:А да ме упътиш къде да го търся този модул,че и на мен ми светват тези двете лампи от време на време.simeon3000 написа:По първия въпрос едновременното светване на двете лампи означава проблем с Електронния разпределител на спирачното усилие (EBA). Замества т.н. "кантар" при по-старите модели.Огледай хубаво големия куплунг на АБС модула. Обикновено там са лошите връзки. Понякога проблеми се появяват от слаб акумулатор, например много градско каране с много включени консуматори.
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
-
Явно температурата под капака е доста висока, а материалите недотам качествени и се деформират с времето. И друг път съм казвал, че всичко гумено и пластмасово под капака на мареа е под всякаква критика. Най-голямата недомислица е кутията на въздушния филтър, просто е предразположена към счупване. Един ден реших да я сваля, защото имаше някои неща за оправяне. Е след като я свалих, установих, че няма почти нищо здраво по нея. Намерих си след дълго търсене съвсем здрава кутия, мисля че от мареа дизел. Почти същата е, малко се различават въздуховодите, но става.kiro_of_the_day написа:То добре, че имам кора под двигателя и досега някое доволно голямо камъче не е влязло директно и да направи някоя беля... Иначе повечето от капаците които съм гледал по снимки имат луфтове (ето и този на колегата snake|.Явно влизането на прах не е било притеснително за конструкторите... колкото и странно да ми звучи на мен това.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Точно това имах предвид,някой знаещ да каже къде точно в коша на двигателя е този модул и дали въобще е там.И да уточня,че аз съм с параход (2,4 ЖТД).kiro_of_the_day написа:Има тамън две обяви за Марея 1.8 на части във форума - една за мен една а теб! :D Но предвид това, че ту работи, те не работи - 100% е лоша връзка, а от замърсяване, я от нагар, я от слаб контакт и при мен и при теб.А ако имаш предвид къде да се търси, като къде е монтиран - не съм се заглеждал и сигурно ще го открия някъде в коша на двигателя,но ако някой знаещ ни упъти - няма да е зле.avvasilev написа:А да ме упътиш къде да го търся този модул,че и на мен ми светват тези двете лампи от време на време.simeon3000 написа:По първия въпрос едновременното светване на двете лампи означава проблем с Електронния разпределител на спирачното усилие (EBA). Замества т.н. "кантар" при по-старите модели.Огледай хубаво големия куплунг на АБС модула. Обикновено там са лошите връзки. Понякога проблеми се появяват от слаб акумулатор, например много градско каране с много включени консуматори.
I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
Кире,брат ми го има същия проблем с абс-а и още не го е решил...нелепото е,че понякога не се появява с дни,а понякога със дни си светят лампитеkiro_of_the_day написа:То добре, че имам кора под двигателя и досега някое доволно голямо камъче не е влязло директно и да направи някоя беля... Иначе повечето от капаците които съм гледал по снимки имат луфтове (ето и този на колегата snake|.Явно влизането на прах не е било притеснително за конструкторите... колкото и странно да ми звучи на мен това.dobrujanetza написа:Това е много добре, предвид последствията... Yellow_Flash_Colorz_PDT_37kiro_of_the_day написа:Хубавото е че си намерих капак за ангренажа, дори ще ми го докарат утре в Кюстендил. :D
Смени спирачната течност,ама не е от това
явно е от нещо "лабаво" наистина.Четох и за тоя модул преди време,но и аз се чудя,дали може той да е причината,при положение,че понякога има абс,понякога няма...
ex.Мареа ТД100
Коментар
-
Може и да е някаква студена спойка вътре в него... Знае ли човек...А е възможно "повредата" при всички ни да е на точно едно и също място.VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
Коментар
Реклама
Collapse

честито и много безаварийни километри
Коментар