Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Винетките поскъпват от 2010г.!!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

simeon3000 написа:
    Atanas71 написа:
    Има хора които ни най-малко трябва да се обаждат по такава тема ама..... Аз ако съм увиснал на държавата и чакам данъкоплатеца да си внесе данъка за да получа аз заплата , няма да я отворя тази тема и ще я заобикалям като дявол тамян. Данъкоплатеца крепи тази държава от която цокат хиляди , кои законно , кои незаконно Доста извън темата задълбах както и други преди мен са направили , но неможах да се сдържа. Когато един човек за работа от тип "бездействие" взема заплата два пъти и половина по-голяма от средната за страната и мрънка със всички , това е безочие. Такива длъжности са два вида едните около 45-50000 души другите към 70 000души. Така че просто замълчете и точно вие не се обаждайте. Някой сега ако се познае да не се обижда
    Ти отписа една камара народ, само защото са на държавна заплата и си изкарват прехраната по различен от теб начин. Това армия, полиция, лекари, учители, казваш да не мрънкат. Да ги махаме ли?
    Как така го измисли че съм ги отписал? Каде казах лекари и учители? От каде знаеш аз как си изкарвам хляба? Не ме вкарвай в този филм. Плащам на тази държава данъци и това е точка. Другото съм го описал по-горе ако някой се е познал не е мой проблем , но нещата стоят точно така без значение харесва ли ви или не.
    Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

така ще е...помните ли оня разказ "Андрешко" за бирника и селянина...ми то нищо не се е променило... всеки иска да кара без да плаща... тарикатлъците със залепване и разлепване на винетката и ползването й на няколко автомобила, измамите с к.с. на двигателите за да се плаща по-малко данък, нерегистрирането на колите в данъчното за да се спести данъка... всичко това води до повишаване на цените на винетките и данъците...и после само псуваме, че пътищата били разбити... ми то с трици маймуни не се ловят...
      Fiat Punto 1.1-Синята птица
      Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
      Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

Бат Бойко по какво се различава от политиците досега? - по нищо. Както всички се оправдава с лошото наследство от предното управление , за да може да обясни на народа защо се налагат непопулярни мерки.Бойко тия неща сме ги виждали. Измисли нещо по-умно, ако можеш въобще!

Коментар

kiro_of_the_day написа:
          Докога ще си мият ръцете с олигофрена Станишев?
          И на мен не ми е ясно?? Нещо да е свършило това правителство освен само да гледа назад и да се жалва? Какво става с магистралите? Ама хайде стига толкова, че ще наскачат бойковистите :D И, както спомена Sev да вземат да подобрят събираемостта! Което ми напомня, че и застрахователите редовно се оправдават, че вдигат цените, защото имало много водачи шофиращи без Гражданска отговорност!
          Frontera Sport, X20SE март 1998

Коментар

Vladim написа:
            kiro_of_the_day написа:
            И на мен не ми е ясно?? Нещо да е свършило това правителство освен само да гледа назад и да се жалва? Какво става с магистралите? Ама хайде стига толкова, че ще наскачат бойковистите :D И, както спомена Sev да вземат да подобрят събираемостта! Което ми напомня, че и застрахователите редовно се оправдават, че вдигат цените, защото имало много водачи шофиращи без Гражданска отговорност!
            Това оправдание е много глупаво.Нали ако настъпи ПТП и колата не е застрахована,то застрахователите не плащат нищо,освен ако една от колите няма застраховка Каско,но пък то от своя страна няма нищо общо с ГО.
            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

dudulia написа:
              Vladim написа:
              kiro_of_the_day написа:
              Това оправдание е много глупаво.Нали ако настъпи ПТП и колата не е застрахована,то застрахователите не плащат нищо,освен ако една от колите няма застраховка Каско,но пък то от своя страна няма нищо общо с ГО.
              Плаща се. Нали затова внасяме по 10 лева в някакъв фонд. Сумата е малка, но се плаща, ако този, който те удари, няма ГО.
              Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

dudulia написа:
                Разбира се, че се заплаща, ако двата автомобила имат ГО! Виж, ако причинителят на ПТП-то няма ГО... дупе да му е яко! :D Темата е за винетки все пак. Свикнах, като излизам от София да не мисля за винетка така, че ще си купя отново едногодишна нищо, че ще е по-скъпа.А сега в обедните новини Бойко пак се жалваше от Станишев... взе на развалена плоча да ми прилича...

Коментар

понеже пътищата са прекрасни....да им е$a п@#$%^а лелина!!! сменяме тампони и амортисьори на 15-20000....
                  A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                  e30 forever!

Коментар

Tornado написа:
                    Не може комшията да разполага с джобни на ден 1000 лв. ,а аз да разполагам примерно с 40 дневно.
                    Не може ли?Какъв е проблемът ако са изкарани честно?
                    like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

Коментар

donnna написа:
                      ми то нищо не се е променило... всеки иска да кара без да плаща... тарикатлъците със залепване и разлепване на винетката и ползването й на няколко автомобила, измамите с к.с. на двигателите за да се плаща по-малко данък, нерегистрирането на колите в данъчното за да се спести данъка... всичко това води до повишаване на цените на винетките и данъците...и после само псуваме, че пътищата били разбити... ми то с трици маймуни не се ловят...
                      А сега, колега, ще ти дам един пример в обратна посока. През юни месец си платих данъка МПС в размер на 200 кинта в МДТ. Юли ми потрошиха колата след отнемане на предимство. При погинала собственост за която е платен данък, данъкът става дължим обратно на неговия платец. Отива жена ми да подава молба за връщане на данъка, все пак става въпрос за 100 кинта, които не желая да оставя на общината. Данъчната служителка й казва "Ами не е трябвало да бързате толкова да плащате, виждате ли сега какво става!". Забележете професионалната загриженост Както и да е, молбата за прихващане/връщане на данъчни задължения е подадена преди 2-3 месеца. До този момент - нищо!Та, питам - държавата да не би да е коректен платец Има ли установен срок, освен "разумен" такъв, в който трябва да се издължи тя? Текат ли лихви за просрочие? И в крайна сметка, равнопоствени ли сме аз и държавата/общината като икономически субекти? Защото аз имам срокове да спазвам когато трябва да плащам и ги спазвам, но когато трябва да ми се връща - греда!И какво ще стане с недоизползваната ми винетка от миналата кола? Не следва ли да ми се издаде нова или да ми се върнат част от онези 67 лева?Извинявам се, че се отклоних от темата и аз...
                      She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

Повече от съгласен съм с gantcho.
                        The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

Как беше приказката ... Обвинявай за всичко предишното управление

Коментар

BEX---GT написа:
                            понеже пътищата са прекрасни....да им е$a п@#$%^а лелина!!! сменяме тампони и амортисьори на 15-20000....
                            Да, защото 90% от частите за нашите фиатки са боклуци! Някога имах Опел, който търкалях 8 години и така и не разбрах, какво е носач, шарнир, тампон... но виж с ръждата си бяхме роднина! :D А относно винетките и положението на пътищата, какво очаквате? Пътищата да станат, като огледало и тогава да ви поканят да си плащате ли? В някоя друга държава може би, но не и у нас. Стане ли въпрос за винетки все дъвчем едно и също.Сещам се, че скоро ще сменяме документите за самоличност, които ще струват доста повече от една годишна винетка! :D

Коментар

да ти кажа честно и тук си 100% прав, защото и ние имаме опел от 9 години вече, еми фиата за три, го надмина по разходи... на опела нищо ненормално не е пипано, два амортисьора, съединител, биелетки и това е...то да бяха само винетките, както винаги в края на годината се бунят духовете за Г.О. - на 1.4 щяла да дойде 200лв тенденцията била, като в Англия, да минава на човек, а не на кола
                              A big fan of 'Top Gear' and 'Foose design'
                              e30 forever!

Коментар

Vladim написа:
                                Темата е за винетки все пак. Свикнах, като излизам от София да не мисля за винетка така, че ще си купя отново едногодишна нищо, че ще е по-скъпа.
                                Аз съм се зарекъл да си купя винетка, без да правя сметка дали ще пътувам, защото тази година няколко пъти се случи колата да пътува, аз или баща ми, и все нямаше винетка. Даже единия път беше в 2 поредни седмици, като втората седмица - само за да се върна от Пловдив, платих допълнително 10 лева, за да измина 150 км, и повече не пътувах същата седмица. Ходих на 1-2 срещи на форума, и като тегля чертата - за сезона съм платил 6 винетки, аз и баща ми общо. Вземи си една годишна, и не се занимавай с глупости. Няма ли веднъж да се оплачем, че данък смет е висок и няма резултати, че млякото го изкупуват на безценица, че обработваеми земи пустеят, ами само за винетките и цигарите и алкохола?

Коментар

Working...
                                X