Здравейте пак, колеги. Някои от вас вероятно си спомнят как плаках из форума относно загубата на Марчето 2.4 JTD, лека й пръст. Та след няколко месеца без кола благодарение на коректността на застрахователите ми (но това в друга тема като му дойде времето щото ОЩЕ не са ми платили), най-сетне ми пламна келя, изтръсках нашите с пари на заем и... изневерих на Фиат. Все пак и с малко дете в София без кола си е х..Всичко се случи в събота. Прави ми впечатление, че напоследък няма много коли на пазара. Бях решил да купувам Lybra или Alfа 2.4 JTD или Stilo, но се оказа голямо нямане. Сотят си разни кенефи с години. Временните им номера изтекли още 2008, че и 2007!!! Обаче нашите мили джамбази си им държат баснословните цени и повече от 3-4-5-800 лева не смъкват. Говорим за цени от по 7-8 хиляди отпреди 2 години. Поне 10-ина такива тояги огледахме щателно с моя техник - според джамбазите било съвсем нормално целият (мит!) двигател да е омаслен, турбината и тя да е омаслена, двигателят да работи на импулси, турбината да свири като локомотив и т.н. Вече се бях отчаял, когато я видях - внесена преди 2 седмици, с актуални транзитни номера, на прилична цена, купена на старо от местен дилър на Фиат в Торино. Механикът я чу, каза да дам газ, погледна я отвътре и ми каза да се пазаря до смърт Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 Малко ме плаши - все пак е топмодел, ламарините са й скъпи, каското ще е доста харно, чисто новите ми гуми и джанти от Марчето не стават за нея, щото тя е с 16-ки Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 и т.н.Но като си поставих четирибуквието в нея, просто пощръклях. Два пъти си тръгвах недоволен от цената. Най-накрая продавачът ме догони с една моторетка из пазара и ми каза нещо, което мога да си позволя. Та днес броих парите и гордо представям Alfa Romeo 166, 2.4 JTD, 140 HP, 2000 година с неизвестно още за мен количество екстри, клонящо към максимума
(изключая кожени седалки, но останалото от интериора е кожа). Ето я:ПП. Хаааа, джамбазите този път са се объркали по сътклата - слязла е от конвейра март 2001г., а не 2000 г.

Коментар