... по пътищата и съсипват челните стъкла на невинно каращите зад тях коли! Вчера ми се случи за втори път
Преди месец се връщах от София към Ловеч. В участък от магистрала "Хемус", около Йорданкино, нещо изведнъж изчатка в колата. Първоначално не осъзнах какво е, но след минута с ужас установих пукнатина върху предното ми стъкло, с формата на паяк и големина около 2 см. Наоколо коли нямаше, само в далечината съзрях някакъв жълт заден капак, явно на ТИР, но беше поне на 300 м пред мен. Не можех категорично да го набедя за станалото. Но какво стана вчера. Спускам се от "Хаинбоаз" по южния склон. Пред мен изникна същият жълт заден капак на ТИР. При всяко негово поклащане вече ясно установих, че той изръсва известно количество неустановени частици, които естествено чаткат по стъклата на задните автомобили. Ударите не бяха много отчетливи и синът ми предположи, че той примерно кара царевични зърна. Според мен обаче бяха с по-малки размери. Бедата беше, че след час, когато ми измиха предното стъкло на една бензиностанция, установих поне 2-3 точки, в които повърхността е нарушена. Добре, че нямаше нови пукнатини.Колеги, ако пред себе си установите че се движи подобен камион /с бургаска регистрация беше този/ с жълт заден капак, най-дабре е по най-бързия начин да го изпреварите, или незабавно да отбиете в дясно. Друго спасение за стъклото ви няма...И какви ли са тези изроди, които превозват по този начин незнайно какво, което съсипва стъклата на хората???

Коментар