Между другото, какво правим ако счупим енергоспестяваща крушка в къщи - чух, че имало живак в тях.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Запасявайте се със сто ватови крушки! :) Енергоспестяващи..
Collapse
X
-
има да, според листовките, дето ми ги кичеха с Англия, проветряваме за 10-15 минути, събираме всички парчета в торба, избърсваме с влажен парцал, всичко това се затваря добре в торбата ( и парцала) и го носиш на място за събиране на опасни отпадъци. В една лампа има около 5 мг живак, срещу 3 г. в термометър и се води, че дори да се счупи се приема, че няма да навреди на здравето, ако се борави правилно. Това май не е много приложимо в България... Освен това - не им пълнете джобовите на българските търговци. Преди малко купих 16 крушки Филипс за около 3 лева всяка (екв. на 60W), а вуйчо ми ( за когото са и крушките) ми се оплака, че за еквивалента на 45 платил 5.50 и това била най-евтината...Airfan написа:Между другото, какво правим ако счупим енергоспестяваща крушка в къщи - чух, че имало живак в тях.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Всички маркови крушки нямат нищо общо с цветната темперетура на луминисцентните тръби, а светят като класически крушки! Има и модели светящи с бяла светлина, но това е изрично указано на опаковката!paralesa написа:тогава ше му мислиме...не ме кефи тая светлина луминесцентната,като в морга,но ако се наложи и такава ще ползвам :DFrontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Има и добра страна де
Аз в хола си имам 7 лампи. Ако трябваше да ползвам обикновени лампи, то сумарната им мощност би била около 400W. С енергоспестяващите се "побирам" в по-малко от 100W, което както и да го гледам си е четири пъти по-малко.
Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Ехаа... големичък хол ще да е...gamma написа:Има и добра страна де
Аз в хола си имам 7 лампи. Ако трябваше да ползвам обикновени лампи, то сумарната им мощност би била около 400W. С енергоспестяващите се "побирам" в по-малко от 100W, което както и да го гледам си е четири пъти по-малко.
)
Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар