Тааааааааааааа........бях в командировка по маршрута София-Пловдив-Хасково-Свиленград-Ямбол в Ямбол спах и на другия ден продължих обратно Ямбол-Сливен-Стара Загора-София. Лежа си аз в хотела и гледам новините по една от нашите национални телевизии. Дават майор Костов да говори и кадри от петолъчката на Сливен (някой ще кажат, че петолъчката е на Ямбол )
но като и да е .... та г-н Костов казва, че поради огромния трафик към морето и обратно по пътя след АМ Тракия (посока Бургас) са разположени 80 екипа на пътна полиция през 2 км за да конролират движението и нарушителите му. Като ги сметнах това прави, че покриват цялата отсечка Стара Загора-Бургас или почти, без магистралата преди Бургас, но това не е проблем. Ето от тук идват и моите размисли - от Сливен до АМ Тракия аз лично видях три неща, които ме хвърлиха в тези размисли:1. Три екипа на пътна полиция по цялата отсечка Сливен - Ст. Загора (явно другите 77 екипа са били от Бургас до Сливен)?2. Бясно шофирани коли и джипове, които изпреварваха колони от по 2-3 TIR-а и 4-5 коли.3. Отбивки пълни със сергии за плодове и зеленчуци преди, които ЗАБЕЛЕЖЕТЕ са сложени ограничение на скороста до 50км .ТОВА Е !!!Защо е тази показност по телевизията, като не е истина?Защо отбивките, който са с друго предназначнение (като за отдих, повреден автомобил или просто да спра там да си проведа разговора, за да не карам и говоря по телефона) са се настанили продавачите чичо Митко и чичо Гошо да си продадат продукцията от двора (няма ли пазари в тези градове?) и понеже никой не може да ги изгони са решили проблема с ограничение на скороста, да не пострада някой? Някой ще каже тези отбивки не са за тези неща (като за отдих, повреден автомобил или просто да спра там да си проведа разговора, за да не карам и говоря по телефона) - да може и аз да не познавам правилника, но знам, че не са и за продажба на сливи и праскови! Питам защото по нататък, по пътя за София на един насрещно движещ се автомобил му се наложи да влезе в една такава отбивка за да се размине с джип изпреварващ нашата колона. И ако там имаше сергия с праскови небето щеше да стане цветно, а праскови щеше да има и в Бургас. ЗАЩО, ЗАЩО, ЗАЩО?
Извинявайте, че ви натоварих колеги, но имах нужда споделя!!! ПОТРЕСЕН СЪМ!!!

Коментар