Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

транзитни ( временни) номера

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    dimmX написа:
    С документите на автомобила, гражданската и документ за платена екотакса-получаваш транзитни номера!
    Това за еко-таксата ново ли е? Защото аз на предния ФИАТ не съм плащал ЕКО, а го направих, когато регистрирах колата.
    NOW: ???
    Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
    Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

    Коментар


      #17
      Да, може да се плати и при самото регистриране.Когато купих Мареата ме посъветваха да я платя веднага(просто приятелски съвет), защото ми казаха каква е цената във Велико Търново(192 лв) аз платих 180 лв 12 лв са си 12 лв.Въпреки всичко в КАТ Русе ми поискаха и документа за платена екотакса при получаване на транзитните номера!
      now. BMW E39 523i '98 170hp
      ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
      ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

      Коментар


        #18
        Виждам, че темата е стара , но да добавя нещо.Като карате с временните номера ви трябва гражданска отговорност и тя влиза от 0.00 часа на следващия ден.Мен така ме хванаха полицаи, че не е влязла в сила и пред угрозата 400 лв акт и вземане на талона - се разделих с 100 левчета-по 50 на двамата.Много обичат временните номера полицаите.Мен като ме видя, щеше да си строши краката за да ме спре.

        Коментар


          #19
          Звучи ми много позната!Само че аз олекнах с 40 лева!
          ROVER 214SI '99 103hp
          HONDA CIVIC '99 90hp

          Коментар


            #20
            Тъй като никъде в Кодекса на застраховането или в друг документ не се казва кога влиза в сила застраховката Гражданска отговорност, то за нея важи това, което важи и за всички другизастраховки, а именно:Чл. 187. Застрахователният договор влиза в сила след плащането на цялатадължима премия или на първата вноска от нея при разсрочено плащане на премията, освенако със закон или в договора е уговорено друго.В самата полица си пише от кога до кога е валидна застраховката, обикновено за първа дата се пише датата на сключване, т.е. (ако датата не е друга) застраховката е в сила от момента, в който застрахователния агент поеме от вас парите за застраховката.Това, че катаджиите са били гладни кучета и са ви хванали за канарчета, си е изцяло ваш проблем.Ето това пише и в общите условия на застраховката: "Влизане в сила на застраховката - Застрахователният договор влиза в сила след заплащане на застрахователната премия и издаване на валидна застрахователна полица и сертификат "Зелена карта" към нея."Никъде нищо не се споменава за 0:00 ч на следващия ден.Единствено, ако в самата полица за "дата на влизане в сила" пише утрешната (или друга по-късна) дата, само тогава могат да ви правят проблем, и с право.

            Коментар


              #21
              колега (почти) никои брокер няма да напише вчеращна дата на застраховка защото ще го отнесе в момента в които отиде да отчита полицата в застрахователната компания. А мога да ти гарантирам че има графа дата на сключване и графа "валидна от" за да не почнат въпроси "сигурен ли си" казвам го от опит защото съм застрахователен брокер Единственото законно решение е да се направи застраховката и да се изчака да стане 00.00 часа след това нищо не могат да ти кажат
              ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
              ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

              Коментар

              Working...
              X