Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Консултация за пътуване до Гърция

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Консултация за пътуване до Гърция

    Колеги,мисля след месец да мръдна с жена си и детето до Гърция и имам два въпроса.Първият е задължителна ли е зелената карта към застраховката за да вляза в Гърция или не?Вторият е необходим ли е някакъв документ за сина,който е на 4 год.
    Seat Altea XL 1.4/16v 92kW '14
    ex:Astra H 1.4/16v 66 kW '08
    ex:Brava 1.6/16v klima, LPG Lovato, 76 kW '96
    ex:Astra 1.7 D, 42 kW-мъртвец '93

    #2
    Всички документи, които ти трябват са:1. Лични карти;2. "Международна карта за автомобилна застраховка", зелена е на цвят. Отиваш в някой от офисите на твоя застраховател, струва 1-2 лева за страни от ЕС. Не е задължителна, доколкото знам, но ако стане произшествие, иди обяснявай на гръцките полицаи с документ на български 3. За детето задължително международен паспорт, може и акт за раждане (копие).На границата гледат само личните карти и паспорта на детето.
    Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

    Коментар


      #3
      ами на сина ти му трябва задграничен паспорт , а за зелена карта сигурно и тя трябва но нека някой компетентен да се изкаже за картата. А преди мен колегата се е изказал че може и акта за раждане копие (не става от мен да го знаеш аз вадих паспорт на детето по тази причина )

      Коментар


        #4
        Зелената карта е силно желателна. Ще те пуснат без нея, но ако стане беля ще се видиш в голямо приключение.

        Коментар


          #5
          Re: Консултация за пътуване до Гърция

          ventsi79 написа:
          Колеги,мисля след месец да мръдна с жена си и детето до Гърция и имам два въпроса.Първият е задължителна ли е зелената карта към застраховката за да вляза в Гърция или не?Вторият е необходим ли е някакъв документ за сина,който е на 4 год.
          Колега , ето информация за каде ти трябва "Зелена карта" а тово че гръцките власти щяли да се чудят как да прочетат застраховката , която е написана на български Стига с тези слухове , един казал на мой приятел на приятелката , че имал един познат който..... Ето линк по темата http://www.nbbaz.bg/OtherCountryTrip/GreenCard.aspx
          Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

          Коментар


            #6
            Колеги, не става въпрос за рутинна проверка или ако направите нарушение. Тогава без зелена карта ще се оправите. Говоря за случай, не дай си Боже, да ударите някого, и да трябва да се плащат нанесени щети. Тогава, ако разполагате само с българската полица, ще бъдете главен герой в много евтин екшън. От тези, дето стоиш пред телевизора, смееш се, и казваш "Еее, тия прекалиха, това вече не е възможно!!!" Положението би било още по-зле, ако гржданската е сключена с отстъпка само за България. Наистина, не е задължително, но горещо ви препоръчвам, вадете си зелена карта, ако ще карате в чужбина. В много компании е безплатно, в други се плащат десетина лв., спестява големи главоболия. Прави се в произволен офис на застрахователната компания, издала гражданската отговорност, или брокерска къща, въпреки, че там може и да ви замотаят. Отнема десетина минути.ПС: Информацията ми е от първа ръка, мой клиент, случката е в Гърция. Не е слух. Слух са по-скоро коментарите в стил "Е т’ва нема как да стане!"

            Коментар


              #7
              Колеги , не става въпрос за това колко струва Зелената карта , да ли е 1.60лв. или 30лв. Въпроса е тя трябва ли ни за Гърция , изобщо за страни от ЕС. http://www.sdi.bg/web/page.php?id=55 Според тази информация от линка аз я тълкувам че не ми трябва като ходя пак в Гърция отново да съм само с "Гражданска отговорност" С незнанието си на закони и разпоредби пълним гушата на застрахователите , понеже сме свикнали чинно да плащаме за всичко което ни се каже , но докога? Какво означава че ще вляза в някякви филми , стига с тези заучени фрази. В линка ясно е казано че "Застраховата "Зелена карта" след приемането ни в ЕС е ограничена и се изисква само за трети страни извън ЕС и извън Европейското икономическо пространство. Време е да се вземем в ръце и да не действаме стадно защото някой казал а друг не прочел
              Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

              Коментар


                #8
                Проблема е там, че някой не е домислил как европейската практика да бъде внедрена тук. Спомням си как в първите дни на 2007г., много "знаещи разпоредбите" застраховани в Дженерали, от където се кълняха, че застраховката им важи за целия ЕС, на път точно за Гърция, си останаха на границата. Аз нямам какво повече да добавя по темата, споделям опит от практиката, който иска, нека си тълкува разпоредбите както намери за добре. Даже потвърждавам, че за влизане в Гърция изобщо не ви трябва дори гражданска отговорност. Просто никъде ни ви питат за нея.

                Коментар


                  #9
                  Ходил съм десетина пъти в Гърция. С изключение на последните 2-3, когато имах зелена карта, направена за Турция, не съм имал зелена карта и никой не ми е направил проблем. Вярно и че не съм правил произшествия, но съм по-скоро на мнението на Атанас_71. За Гърция зелена карта НЕ Е нужна.Полиците на някои от застрахователите са написани и на английски, така че проблема с неразбирането отпада.Зелената карта миналата година я издаваха безплатно към застраховката, но сега искат 30 лв отгоре за издаването й.За детето ти трябва паспорт, но за всеки случай вземете и копие на акта за раждане - за да докажете, че двамата с жена ти сте му родители.Ако излиза само единия от вас с детето, ще му трябва нотариално заверено пълномощно от другия родител, с разрешение да се изведе детето.

                  Коментар

                  Working...
                  X