Кое според вас е по-удачно? Сега съм със 15-ки оригинални за Bravo 1.8 GT със гуми Michelin Pilot Exalto 195/50/15 и ако мина на 14-ки какъв размер гуми ще са най-удачни за колата. Заслужава ли си да махам 15-ка и да слагам 14-ка. Какви странични ефекти ще има - положителни и отрицателни? Не търся визия, а комфорт и удобство.Благодаря Ви! Поздрави :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Плюсове и минуси на 14-ки vs 15-ки (джанти) при Bravo GT
Collapse
X
-
За 14" най-удачен е 185/60/14 размер на гумата.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
Re: Плюсове и минуси на 14-ки vs 15-ки (джанти) при Bravo GT
Бравата я купих с 15-ки от Алфа с 195/50/15 летни гуми. Доста по-твърда е возията , но пък спираше значително по-добре от 14-ките с които съм в момента(175/70/14). Възможно е с 185 да е по-малка разликата , но аз нямам лични впечатления. Джантите бяха почти като нови когато взех колата , а след 1 година не особено натоварено каране ~10к километра , бях изправял едната джанта , а другата също беше за изправяне - помпех я поне веднъж на 2 седмици. Смених ги с 14-ки защото зимата беше невъзможно да карам с тези гуми. Това са плюсовете и минусите които аз съм усетил , а пък всеки решава за себе си. Надявам се да съм ти бил донякъде полезен.Suppish написа:Кое според вас е по-удачно? Сега съм със 15-ки оригинални за Bravo 1.8 GT със гуми Michelin Pilot Exalto 195/50/15 и ако мина на 14-ки какъв размер гуми ще са най-удачни за колата. Заслужава ли си да махам 15-ка и да слагам 14-ка. Какви странични ефекти ще има - положителни и отрицателни? Не търся визия, а комфорт и удобство.Благодаря Ви! Поздрави :DBrava 1.6 ELX
Коментар
-
Re: Плюсове и минуси на 14-ки vs 15-ки (джанти) при Bravo GT
С оргинала 185/60/14 ще вози по добре колата по неравности и ще има по нисък разход на горво от тези с 15.Спирачния път на една кола не зависи от размера на гумата,а от нейното качество.Suppish написа:Кое според вас е по-удачно? Сега съм със 15-ки оригинални за Bravo 1.8 GT със гуми Michelin Pilot Exalto 195/50/15 и ако мина на 14-ки какъв размер гуми ще са най-удачни за колата. Заслужава ли си да махам 15-ка и да слагам 14-ка. Какви странични ефекти ще има - положителни и отрицателни? Не търся визия, а комфорт и удобство.Благодаря Ви! Поздрави :D
Коментар
-
За моя двигател препоръчват посочените от теб размери както и 185/60 дори и в италианските документи за покупко-продажба на италианския собственик.ogi28b написа:Казваш го за 1.8, нали ? Защото за твоят двигател дават 165 и 175 на 14.batproho написа:За 14" най-удачен е 185/60/14 размер на гумата.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар