crush написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Размисли без страсти...
Collapse
X
-
Хаха, а за кой ше гласуваш на изборитеА па я най-мразим да ми се мрънка за пари. И за това, че нямало работа. Още повече, че в повечето случаи човека, който най-много се реве по цял ден седи и млати Хироус на компютъра, а когато спре да си почине от тежкото ежедневие се сеща, че няма пари. Оброзование и квалификация няма, щото по цял ден бичи Хироус или пие кафе на вън. Опит също няма по същити причини. Ама не иска да бачка и за по-малко пари с идеята поне опит да натрупа. Цигарата свърши. Засилва фаса през прозореца, изхленчва "даеба и шибаната ти държава даеба" и се връща да си качи левела на героя.
Коментар
-
Oo, да, взимам колкото и да не ти се вярва, Lane Stanley! Не веднъж във форума съм писал, че се занимавам с климатици. Имам вече 3 години стаж! Относно осигуровките и други такива хич не му излизам 3 бона - не работя всеки ден! А и съм на процент, не на заплата. Т.е. всичко си зависи от мен. Бих казал, че работата е най-перфектната ако беше целогодишна... Лошото е, че е сезонна и хубавите пари падат само 5 месеца в годината, през останалите си клатя краката с това, което съм изработил преди това... Така че ако трябва да съм докрай честен като разделя това, което изкарвам на 12 месеца получавам все едно 15 работни дни всеки месец по 12 лв на час!!Друго, което е много важно..., има една приказка, която гласи " Не показвай много много на шефа ти, че знаеш повече от това, което се иска! Не за друго, просто ще го включи към нормалните ти задължения!" Това важи и при мене, само дето не помръдвам пръст за нищо допълнително ако преди това не сме се разбрали колко ще ми се плати допълнително! Така че ако вие не си искате никой няма да ви предложи сам да ви дава повече пари!www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
Ха дано Бербатов счупи каръка.Явно размислите не вървят без страсти обаче :D След това което написа мога само да ти кажа "Не приказвай глупости". Не обичам някой да ме прави на глупак, а с първия си пост ти определено ни вземаш "за мезе".Във форума пишат доста хора към оито трябва да показваш уважение. Глупости от сорта, че "да работиш за под 12 лв/час е подигравка", което индиректно засяга голяма част от потребителите.Още повече, че явно смяташ по някаква странна система с 15 работни дни, което би било реално за Франция, но не и за България. Сигурно и работния ден го смяташ по 5 часаНе искам да ти разбивам илюзиите, мисли си, че получаваш 12 лв/час, само да ти кажа, че сметката ти при 20 дни ще е къмто 9 лв/час, като сложиш и да речем 15% осигурителна тежест съвсем увяхваш.Можеш да се биеш в гърдите пред наборите, но на мен ми плащат достатъчно на час, за да не се оставям разни хора да ме баламосват. А и безплатно не се оставям
like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair
Коментар
-
И в този ред на мисли, ако може да се каже, че има нещо положително в световната финансова криза, то е че работната ръка в страната също ще се дисциплинира!В склада ни работят между 4 и 6 човека. Изискванията са минимални, но колко мърлячи минаха миналата година докато попаднем на читави хора! Сега както строежите освободиха доста хора пазара на труд е по конкурентен!F31 BMW 320d
Коментар
-
Тurbodieselcomby написа:И в този ред на мисли, ако може да се каже, че има нещо положително в световната финансова криза, то е че работната ръка в страната също ще се дисциплинира!В склада ни работят между 4 и 6 човека. Изискванията са минимални, но колко мърлячи минаха миналата година докато попаднем на читави хора! Сега както строежите освободиха доста хора пазара на труд е по конкурентен!Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Когато един служител е ценен за фирмата, то фирмата би трябвало да се опита да го задържи!Тогава и парите стават други! А когато някой ходи на работа и работи само когато шефа го гледа какво ....Като не те оценяват в една фирма отиваш в друга ако си наистина добър ще ти дават и повече пари!Ако и това не ти стига си направи сам фирма!Ако не искаш да си разваляш спокойствието, няма на кой да се сърдиш тогава!Пазара на труд се саморегулира!F31 BMW 320d
Коментар
-
Тurbodieselcomby написа:Когато един служител е ценен за фирмата, то фирмата би трябвало да се опита да го задържи!Тогава и парите стават други! А когато някой ходи на работа и работи само когато шефа го гледа какво ....Като не те оценяват в една фирма отиваш в друга ако си наистина добър ще ти дават и повече пари!Ако и това не ти стига си направи сам фирма!Ако не искаш да си разваляш спокойствието, няма на кой да се сърдиш тогава!Пазара на труд се саморегулира!
Коментар
-
Тurbodieselcomby написа:Когато един служител е ценен за фирмата, то фирмата би трябвало да се опита да го задържи!Тогава и парите стават други! А когато някой ходи на работа и работи само когато шефа го гледа какво ....Като не те оценяват в една фирма отиваш в друга ако си наистина добър ще ти дават и повече пари!Ако и това не ти стига си направи сам фирма!Ако не искаш да си разваляш спокойствието, няма на кой да се сърдиш тогава!Пазара на труд се саморегулира!Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
В една подобна тема се опитах да си кажа мнението и повечето щяха да ме изядат жив.Защо ли? Защото казах истината - в БГ заплатите са ниски и това е неоспорим факт ( ето изказах се, кой ще напада пръв?)Който иска нека вярва обратното.Ако му се виждат много парите, за които работи нека се попита защо кара 10 годишна кочинка и живее в панелка
Колкото хора, толкова и мнения.В крайна сметка всеки си гледа от собствената си камбанария.Проблема е в това, че някои са късогледи
Каквото и да се каже истината е ясна.От подобен род теми се раждат много малко полезни мисли и съвети.В повечето случаи има изобилие от пререкания, откровено заяждане и комплексарско перчене...тъжна гледка...това е грозната, но всесилна истина.
== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Когато по-голямата част българи започнат да купуват предимно стоки, произведени в България, тогава нещата ще са доста по-различниЗа икономиката, за жизнения стандарт на отделния човек, и за страната като цяло. И да се изкарат от веригата множеството прекупвачи, монополни и картелни споразумения.
Коментар
-
ogi28b написа:Когато по-голямата част българи започнат да купуват предимно стоки, произведени в България, тогава нещата ще са доста по-различниЗа икономиката, за жизнения стандарт на отделния човек, и за страната като цяло. И да се изкарат от веригата множеството прекупвачи, монополни и картелни споразумения.
Аз винаги купувам български стоки.Държа да подчертая, че по нищо не отстъпват на вносните. Това важи в пълна сила, особено ако говорим за дрехи и обувки.От глава до пети съм с българска стока (откакто мога да правя избора си сам) и винаги съм бил много доволен
Има и още безброй примери, но всеки си носи глава на раменете и от него самият зависи дали ще я ползва по предназначение
== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
Оги, няма как да почнат всички да купуват български стоки, защото то няма български стоки. единственото производство е малкия частен бизнес, дето Гошо има 6 шивачки и прави детски блузки например. убиха всякаква икономика, нямаме никакво производство вече. иначе и аз купувам и предпочитам българското, не за друго, а съм далеч от мисълта, че не можем да направим една свястна блузка. напротив- за вносното имам кофти мнение- базирано на меннието ми за съответния народ. онзи ден бях на един панайр нещо си там за българска мода ли какво беше- еми всичко бее като от миналата година. едно ъм едно- айде майната му не съм претенциозен. взех си няколко тениски- уж от не знам си какъв материал ама топлят като пуловери.... като няма пари да се вложат така ще бъде- същите модели всяка година и кофти качество. иначе приятелката ми донесе от париж преди година оригинална тениска еспри- оригинал уж и избледня, а тези не. бе както и да е нямаме производство. а заплатите разбира се, че са ниски. лошото е, че хората не искат и повече- често чета в нета искам 800 лв поне... е какво са 800 лв 400 евро. сега ако живота се изразява само в ядене и ср_не .... ще стигат, ама не мисля, че това е живота да си една лайномелачка. по-скоро трябва да си доставяме удоволствия, а те не могат да се осъществят с 400 евро. нито с 500, нито с 600. цените ни са европейски, затова смятам за нормална заплата/средна/ 1100-1200 евро и то при условие, че социалната ситема работи- медицинското осигуряване да е реално, всякакви помощи да са нормалнио и т.н. обаче няма, хората се радват на 500 евро и тва е. някой да не си помисли, че вземам 10 000 на месец, не ама искамLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Lane Staley, дървен философ си беше и такъв ще си останеш...Рекордът ми е 7 поставени климатика за 10 часа на 7 различни адреса в София! За монтажистите фирмите дават между 25 и 35 % от сумата за монтаж и това се дели между двамата... Лично аз с колегата взимаме 33% на монтаж! Айде сега мини през някоя фирма и ги питай колко струва монтажът и виж колко от тези пари са 33%, после стисни зъби, изпсувай наум и повече не ме занимавай с огромния ти песимизъм! и за какво време мислиш монтирам един климатик?! Нормативът ми е час и половина, после ставаш досаден на клиента и трябва да се спазва! Пък ако щеш вярвай... Нормално е като съм свикнал на еди какво си заплащане да не искам да падам по-ниско и затова да казвам неща като по-горе. Колкото и да не ми харесват някои условия обаче си трайкам, защото все още има какво да се изкара от тази работа!!!
www.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар