Май в България само ги правим тея номера. Не знам дали е така, но според мен на запад ако си , отиваш при застрахователния си агент, и му казаваш - ето - погледни как си намерих колата, докато пазарувах в (място без камери). Искам да ми се изплати обезщетение за тези щети. Друг е въпросът че там човекът може би не получава пари, а колата му се ремонтира в добър сервиз за сметка на застрахователя.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
въпрос, какво да излъжя пред затрахователите ? :)
Collapse
X
-
Казваш, че си намерил колата си ударена на паркинг, или че сам си я ударил. В последното няма нищо страшно! В ДЗИ ми боядисаха така четири детайла, защото бях одрал двете врати, прага и задния калник на един смотан колец. Не са ми искали документ от КАТ. А в обяснението написах всичко, както си беше, не е нужно да се стига до "лъжя"! :D Ако изтресеш една щанга по ламарината с прецаканата боя могат да ти дадат пари за китосване и шлайфане, но не и за боядисване. Зависи от застрахователя.А между другото това избелялото се получава от претриване на лака в следствие на прекалено често и агресивно полиране. Май на нашите фиатки лаковете не са от най-устойчивите... моят преден капак и таван вече са в окаяно състояние, а само до преди година имаше невероятен гланц...Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
ls1 написа:Мдам...трябва да се емигрира май, с такъв народ как ще се живее нямам идея.
Някой може би намира в този начин на мислене хитрост, инициатива и изобщо това, че сме много по-дейни и оперативни в сравнение с така наречената "западна" цивилизация. Щото там не нещата не стават по този начин.Знам, сега ще се чуят мнение от сорта "колко взима той а колко аз" но това категорично няма никакво значение в случая.Аз бих го определил по съвсем друг начин.Но някой друг път
Между другото преди точно час и половина млада жена излезе пред колата ми без ВЪОБЩЕ ДА ПОГЛЕДНЕ ПЪТЯ!Убеден съм!Всъщност гледаше в тотално сбъркана посока - пътя е с 2 еднопосочни платна, разделени с мантинела.Трябваше да намаля доста за да не я ударя.Нали е излишно да коментирам фактора пешеходна пътека?Не, че имаше такава...И такива хора гласуват - за вярване ли е?
I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
ls1 написа:Мдам...трябва да се емигрира май, с такъв народ как ще се живее нямам идея.
Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Аз се шокирам не толкова на това което прави, а на начина по който успява да се оправдае пред себе си и пред света (което съм и подчертал). Как може да замисляш нещо такова и да питаш и за съвет - а да кажеш ’А, аз не крада, не лъжа, просто искам да излъжа и да открадна’ , което за мен си е шокиращо противоположно. Значи ако една луканка е скъпа в магазина мога да я открадна, защото продавачите са мошеници да държат толкова голяма надценка? Със сигурност много от ’тъпните’ които прилагат застрахователите са реакция на ей такива ганювски изпълнения. Да се сърди и муси колкото си иска, истината е че той в момента замисля застрахователна измама, поне да не го отрича.Не искате да живеете с турци и цигани в една държава, петиции подписвате за защита на езика. Аз пък с ей такива не искам да живея в една държава.
Коментар
-
Аз си мисля нещо друго...Ако си направим някакъв вид медицинска застраховка (която в някои случаи е задължителна), за да не се "минем", премията да не "иде зян" и изобщо да накажем застрахователя за това, че е гаден манипулатор трябва умишлено са строшим нещо по себе си ли?И защо този пример трябва да е по-различен от каското?I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Защо си мислите че европейците не правят подобни неща. За 4-5 години са минали пред очите ми стотици коли нов внос в "суров" вид и много от тях в перфектен външен вид и надрани с ключ или нещо подобно по абсолютно всички детайли - защо ли? В повечето случаи колите са от по-скъпичките и явно с солидни застарховки там.
Коментар
-
Esper написа:Аз си мисля нещо друго...Ако си направим някакъв вид медицинска застраховка (която в някои случаи е задължителна), за да не се "минем", премията да не "иде зян" и изобщо да накажем застрахователя за това, че е гаден манипулатор трябва умишлено са строшим нещо по себе си ли?И защо този пример трябва да е по-различен от каското?
Коментар
-
Аз обаче не разбрах едно - снимали ли са ти колата, когато си прави каското, ако да то тогава тази щета на 5тата врата имаше ли я? Ако я няма смело отивай и казвай, че на паркинг са те закачили. Колкото до избелялата боя никоя компания няма да ти го признае. Варианта там ти е де викаха колегите - щангата, но смятам че е идиотско да си дереш колата, за това, че ти е избеляла боята - все пак не е кой знае какво, а и боя за толкова място няма да ти излезне много пари.
Коментар
-
ами вече всичко е ясно .. отидох днеска при застрахователите те излезнаха мн пекани вс.. това на багажника го писах паркинг щета .. но другото нямало как те нямало какво да направят това било от некачествено боядисване ..
пак като признаха това за 5тата врата добре
ГТ ли е ..., няма да е лесно ...
Коментар
-
Колега да приемем че смачкаш избелялото с щанга. После следва изчукване кит боя.Е не е ли по лесно само боя и да си я платиш ти сам?Или за да е на аванта си готов дори да си смачкаш ламарините и после да я китосват само за да ти излезе боядисването на аванта???http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
infineon написа:Колега да приемем че смачкаш избелялото с щанга. После следва изчукване кит боя.Е не е ли по лесно само боя и да си я платиш ти сам?Или за да е на аванта си готов дори да си смачкаш ламарините и после да я китосват само за да ти излезе боядисването на аванта???ГТ ли е ..., няма да е лесно ...
Коментар
-
Kuku написа:То понеже със застраховки "Xивот" измами нямаРазликата между "Каско" и "Живот" е, че второто няма цена
She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар