Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Молба за помощ в един безсмислен спор

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Молба за помощ в един безсмислен спор

Здравейте,Колегите ми, като експерти спорят с мен, че:1. Няма система, която да предпазва автомобила от повреди при скъсване на ангрежнажния ремък.2. Фиат Пунто 1997 няма горепосочената система, ако изобщо съществува такава.Споря с тях не защото разбирам, а защото някъде тук бях чел за тази систем на Пунто точно.Благодаря ви предварително!
    Fiat Punto, 1,2 cc, 1997, но нищо не разбирам от автомобили

Има я дори при Фиат уно, а при пунто мисля, че я има при малките литражи 1,1куб. и 1,2. Системата се казва Fire двигател. Ето подробно е описано в тази тема http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=6478
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Принципно такава система имат повечето атомобили ,ако става дума за фиат ,колегата по-горе го е казал ,а иначе и почти всички опели имат защита на мотора при кьсане на ремька да не се набият клапаните в буталата и да се изпотрошат кобилички и бутала .......
      http://fokkerc.flugmodel.net/

Коментар

И на ici двигателя има такава "система".Зависи и кой какво разбира под "система" - канали в буталата, или два ремъка, с датчици на ролкоите, та ако се скъса единия, датчика веднага да отчете че ролката не се върти.. примерно... Как не са се сетили досега

Коментар

Защита(като някакъв атрибут или елемент които да предотвратява това) не съществува,просто при скъсване на ремъка буталата не достигат до клапаните.Самата дума защита е грешна и вероятно от там възниква спора ви.

Коментар

Благодаря ви!Забихме ги!"[16:28:27] ПЕШО : eeee[16:28:31] ПЕШО : evalla"
            Fiat Punto, 1,2 cc, 1997, но нищо не разбирам от автомобили

Коментар

големите двигатели имат ли го това или не,за малките ми стана ясно...най-вече ме интересува за 1,9 тд на мареа?
              ex.Мареа ТД100

Коментар

Да. Моето Уно 1.0 FIRE 1.0 от подписа ми не набива клапани при късане на ангренажен ремък.
                A17DTС/S
                Когато губим, не знаем какво печелим, а когато печелим, не знаем какво губим !

Коментар

paralesa написа:
                  големите двигатели имат ли го това или не,за малките ми стана ясно...най-вече ме интересува за 1,9 тд на мареа?
                  И аз се интересувам за тд 100 марея уикенд има ли такава защита ако някой знае къде да търся нещо ще сум му много благодарен

Коментар

така колеги аз съм ъсал такъв ремак при потегляне на фиат добло 1.9 д след като отиде в сервиза на фиат заштото колата беше още лизингова там се оказа че проблема ще се отстрани за 20мин което вклучваше замяна на вапросния ремак с нов и смяна на ролки когато запитах познат монтиор тои ме успокои че това одавна не е проблем за повечето марки автомобили и специално при фиат ,на мен това ми беше достатачно така че караите спокоино сменяите всичко навреме и се радваите на колите си

Коментар

Аз имам едно предложение:Ако някой знае кои модели фиат имат такава защита да направи един списък и да го постне. Предлагам това, за да няма въпроси от сорта на "Моята има ли.... и т.н." В интерес на истината и мен ме интересува бравата дали има такова чудо на технологиите.

Коментар

На моята Киа Карнавалец изглежда са я пропуснали тази система. Късала е ремък, горката, скоро сваляхме главата за шлайфане и се показаха едни хубави кръгли следи върху буталата
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm 150hp
                        Alfa Romeo MiTo 1.3 JTDm 95hp
                        Alfa Romeo ARNA 1.2 63hp

Коментар

Приятел имаше Браво 2.0. Два пъти къса ремък. Първият път за около 1200-1500 (не помня точно) оправи двигателя - клапани, бутала и т.н. Вторият път като скъса ремъка не му се занимаваше и го продаде така....

Коментар

1.6 16V мисля, че удря клапани.
                            The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

Коментар

До колкото сме говорили и по-рано, само FIRE двигателите и някои дизели нямат проблеми при късане на агренажен ремък.Под дизели има в предвид атмосферните дизели.
                              Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
                              Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD

Коментар

Working...
                              X