Уважаеми колеги,Знам, че има сред вас и хора занимаващи се с компютри. Моля за съвет какво да правя. Имам проблем н настолния компютър в къщи. Пуснах си нов нет от друга фирма. Дойсоха свързаха кабели и всичко е ок. На лаптопа има нет. На настолния няма. Разпознава ми лан картата показва че свързана мигат двата прозореца но няма връзка. Звънях да ми махнат рестрикцията по Мак адрес но не става. Било проблем в лан картата. Купих нова ама инсталирам я, но като сложа кабела и ми пише, че е изваден и няма връзка. Не знам какво да правя. Преинсталирах Уиндоуса пак не става. Пробвах на всички възможни слотове не става. Слотовете работят със звукова карта слагах я на всичките няма проблем. Връзката е PPPOE. Знам си юзъра и паролата. Все пак си я направих сам на лаптопа и работи. Кажете моля какво да правя, че ми трябва настолния с връзка, а и не мога да ползвам лаптопа непрекъснато - не е мой.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с Лан карта
Collapse
X
-
Като дойдоха и вързаха кабелите на настолния имаше ли нет или само на лаптопа???? Това не е особено важно де - звъниш им и им казваш, че нямаш нет. Ако започнат да ти филосостват, казваш, че нищо не разбираш а ти трябва нет. Като дойдат, ще видят какъв е проблемът. С интернет доставчиците, колкото по тъпо гледаш и се правиш, че не знаеш, по-добре - личен опит.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
-
ele написа:Като дойдоха и вързаха кабелите на настолния имаше ли нет или само на лаптопа???? Това не е особено важно де - звъниш им и им казваш, че нямаш нет. Ако започнат да ти филосостват, казваш, че нищо не разбираш а ти трябва нет. Като дойдат, ще видят какъв е проблемът. С интернет доставчиците, колкото по тъпо гледаш и се правиш, че не знаеш, по-добре - личен опит.Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)
Коментар
-
При мой приятел беше същото - на настолния има, на лаптопа няма.Еее, един месец не можахме да го оправим. А колкото и хора поназнайващи да питахме,всички казваха, че това PPPOE е голям ... И никой не искаше да дойде да се занимава. Е, накрая го подкарахме съвсем случайно,така че не мога дори да ти кажа какво направихме. Явно беше нещо елементарно, ама като не знаем...През това време пуснах нета на поне 3 приятели, които обаче са на DHCP. Там всичко е без проблеми.Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
ele написа:Като дойдоха и вързаха кабелите на настолния имаше ли нет или само на лаптопа???? Това не е особено важно де - звъниш им и им казваш, че нямаш нет. Ако започнат да ти филосостват, казваш, че нищо не разбираш а ти трябва нет. Като дойдат, ще видят какъв е проблемът. С интернет доставчиците, колкото по тъпо гледаш и се правиш, че не знаеш, по-добре - личен опит.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
infineon написа:Колежке като работех в интернет доставчик много се ядосвах на абонатите дето се правят на паднали от марс.
Коментар
-
Най-добре постъпи както ти казва batproho.Викай ги да идват и да ти отстранят проблема.До колкото разбрах си без IP адрес, а с иузер и парола (мирише ми на бг мрежа). Проблема 100% не е от лан картата нито от кабела, а от настроика.Ти си си платил за интернет,след като нямаш работещ интернет на компа това не е твои проблем а на доставчиците.4 бири и турбината да свири
Коментар
-
DogForLife написа:Ти си си платил за интернет,след като нямаш работещ интернет на компа това не е твои проблем а на доставчиците.Също и ако ти е изгоряла лан-картата или има друг проблем по компа. Затова според мен най-добре е първо да пробва с друг компютър.Доставчика винаги може да го извика.
Коментар
-
infineon написа:ele написа:Като дойдоха и вързаха кабелите на настолния имаше ли нет или само на лаптопа???? Това не е особено важно де - звъниш им и им казваш, че нямаш нет. Ако започнат да ти филосостват, казваш, че нищо не разбираш а ти трябва нет. Като дойдат, ще видят какъв е проблемът. С интернет доставчиците, колкото по тъпо гледаш и се правиш, че не знаеш, по-добре - личен опит.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Ако искаш да ти дам една интелска лан карта да пробваш с нея,100% работи свалил съм я от сървъра ми поради подмяна,ако тръгне с нея значи търсиш лан картаИначе за по горе написаното към доставчиците,доставчика доставя интернет,а не потдържа компютри,освен ако не е политика на фирмата да отива и по цял ден да оправя компютъра на някой,на края на кабела ако има нет значи доставчика си е свършил работата
Коментар
-
Съгласен съм, че има ли на края на кабела нет - доставчика си е свършил работата, НО само с допълнението да има крайно подробно стъпка по стъпка упътване за свързване с интернет.Моя съвет е да вържеш лаптопа и декстопа един с друг за проба да видиш дали десктоп картата работи. Също колкото и смешно да звучи да намериш още един лаптоп да пробваш дали наистина са махнали рестрикциите по MAC адрес. Може и да потърсиш по-нов драйвер за лан картата.
Коментар
-
Здравей колега, нека пробвам и аз да помогна. Със старата ЛАН каза че светва и мониторчетата мигат, погледни на колко тръгва 10 или 100Mb/s , ако е на 100 добре, 10 вече проблем при теб или суича (съответно порта и т.н. .....) .Не се обиждай, но погледни също да не си я забранил по погрешка (често се случва), каза че от фирмата са ти казали че е от нея .... незнам как са го установили, ти си на PPPoE протокол, грешки свързани с мрежовата карта и настройките по нея в случая са 769 -забранена и 720 -препачнат tcp/ip .... има и др но тея са честите, но на теб не ти излизат грешки при свързване, по-добре наистина ги викни да огледат Pc-то. Ако ти се занимава може да хвърлиш един поглед в manage на My Computer ....виж там всичко ли е наред с network adapters (мисля че това беше за лан-а) ,ако да - вече наистина е странноFiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
Citroen Berlingo 1.4/8v (04)
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар