Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с Лан карта

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблем с Лан карта

Уважаеми колеги,Знам, че има сред вас и хора занимаващи се с компютри. Моля за съвет какво да правя. Имам проблем н настолния компютър в къщи. Пуснах си нов нет от друга фирма. Дойсоха свързаха кабели и всичко е ок. На лаптопа има нет. На настолния няма. Разпознава ми лан картата показва че свързана мигат двата прозореца но няма връзка. Звънях да ми махнат рестрикцията по Мак адрес но не става. Било проблем в лан картата. Купих нова ама инсталирам я, но като сложа кабела и ми пише, че е изваден и няма връзка. Не знам какво да правя. Преинсталирах Уиндоуса пак не става. Пробвах на всички възможни слотове не става. Слотовете работят със звукова карта слагах я на всичките няма проблем. Връзката е PPPOE. Знам си юзъра и паролата. Все пак си я направих сам на лаптопа и работи. Кажете моля какво да правя, че ми трябва настолния с връзка, а и не мога да ползвам лаптопа непрекъснато - не е мой.
    Темпра 1,6 i.e. 1994г. 853C1000 LPG
    Някога в миналото караше Фиат 127 1983г. 127A6.054
    Совалката средно на LPG
    Отишъл в затвора, попаднал на хора и станал човек

Като дойдоха и вързаха кабелите на настолния имаше ли нет или само на лаптопа???? Това не е особено важно де - звъниш им и им казваш, че нямаш нет. Ако започнат да ти филосостват, казваш, че нищо не разбираш а ти трябва нет. Като дойдат, ще видят какъв е проблемът. С интернет доставчиците, колкото по тъпо гледаш и се правиш, че не знаеш, по-добре - личен опит.
    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
      Като дойдоха и вързаха кабелите на настолния имаше ли нет или само на лаптопа???? Това не е особено важно де - звъниш им и им казваш, че нямаш нет. Ако започнат да ти филосостват, казваш, че нищо не разбираш а ти трябва нет. Като дойдат, ще видят какъв е проблемът. С интернет доставчиците, колкото по тъпо гледаш и се правиш, че не знаеш, по-добре - личен опит.
      Точно така, казваш че нямаш интернет и се правиш на изобщо "не в час" и да идват да ти оправят проблема.Все пак Си Им клиент и са длъжни да Ти отстранят проблема.
      Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
      Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Имах нет на лаптопа. На настолния нямах. Но първо на него пробвахме. Явно е нещо по самия компютър, а не по мрежата. Щото ако беше по мрежата нямаше да оима и на лаптопа. Мисля да пробвам с още една -поредната ланкарта нова, но тоаа пат ще я избирам и аз не знам как. Да е нещо по-читаво.
        Совалката средно на LPG

Коментар

аз набеждавам РЖА-то (буксата на кабела)
          Пунтак 1.1 с лека измама под капака

Коментар

uBoy написа:
            аз набеждавам РЖА-то (буксата на кабела)
            На стената съм с розетка. От там до компютъра няма проблеми. Имам 2бр кабели и съм пробвал и с двата. Не става.
            Совалката средно на LPG

Коментар

При мой приятел беше същото - на настолния има, на лаптопа няма.Еее, един месец не можахме да го оправим. А колкото и хора поназнайващи да питахме,всички казваха, че това PPPOE е голям ... И никой не искаше да дойде да се занимава. Е, накрая го подкарахме съвсем случайно,така че не мога дори да ти кажа какво направихме. Явно беше нещо елементарно, ама като не знаем...През това време пуснах нета на поне 3 приятели, които обаче са на DHCP. Там всичко е без проблеми.
              Ex Fiat 126P
              Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
              Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
              Alfa Romeo 147 1.6 TS
              Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.

Коментар

ele написа:
                Колежке като работех в интернет доставчик много се ядосвах на абонатите дето се правят на паднали от марс.И след като на лаптопа има интернет не е редно да ги занимава тях.Проблема според мен е дефектна лан карта на настолния- възможно е да работи само на къси разтояния.- тествай я с по дълъг кабел. (повече от 40 метра)Другия вариант е да е инсталиран драйвер за друг NIC.Освен това има вероятност и да не е инсталиран драйвера за външната карта а тази която гледаш в network connection да е вградената
                http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                FIAT БРАВО 1.2 16v
                ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
                  Колежке като работех в интернет доставчик много се ядосвах на абонатите дето се правят на паднали от марс.
                  Недей така, колега. Аз лично, без да работя за кабелни мрежи, съм ходил да настройвам нета на десетки мои познати, точно заради тарикатите от доставчика...Вероятно 80% от потребителите на интернет не разбират нищо от компютри. Това са моите наблюдения.А много-разбиращите пичове от доставчика, като дойдат и видят Линукса, и се чудят от къде да изкарат настройките на лан-картата.В случая на колегата - съветвам те да пробваш с друг компютър - за удобство - друг лаптоп.Може да се окаже, че въпреки уверенията на доставчика ти, не са ти свалили защитата по МАК адрес.

Коментар

Най-добре постъпи както ти казва batproho.Викай ги да идват и да ти отстранят проблема.До колкото разбрах си без IP адрес, а с иузер и парола (мирише ми на бг мрежа). Проблема 100% не е от лан картата нито от кабела, а от настроика.Ти си си платил за интернет,след като нямаш работещ интернет на компа това не е твои проблем а на доставчиците.
                    4 бири и турбината да свири

Коментар

DogForLife написа:
                      Ти си си платил за интернет,след като нямаш работещ интернет на компа това не е твои проблем а на доставчиците.
                      И това не е съвсем вярно де... Ако си включиш кабела за нета в телевизора, вместо в компа, няма да ти е виновен доставчика Също и ако ти е изгоряла лан-картата или има друг проблем по компа. Затова според мен най-добре е първо да пробва с друг компютър.Доставчика винаги може да го извика.

Коментар

infineon написа:
                        ele написа:
                        Колежке като работех в интернет доставчик много се ядосвах на абонатите дето се правят на паднали от марс.И след като на лаптопа има интернет не е редно да ги занимава тях.Проблема според мен е дефектна лан карта на настолния- възможно е да работи само на къси разтояния.- тествай я с по дълъг кабел. (повече от 40 метра)Другия вариант е да е инсталиран драйвер за друг NIC.Освен това има вероятност и да не е инсталиран драйвера за външната карта а тази която гледаш в network connection да е вградената
                        Тиова абсолютно не е мой проблем колега. По тази логика, всеки клиент трябва да е спец, за да има интернет удома. Работа на интернет доставчика е да установи проблема и ако той е в лан-картата - тогава да поиска да бъде сменена. Когато майка ми си пусна интернета в офиса имаше същия проблем и техниците подходиха по същия начин - оставиха я без интернет, защото на техния лаптоп тръгвал, а на компютъра - не. След няколко кратки и не толкова интересни разговора, дойдоха, видяха, установиха проблема и той не беше в компютъра. Затова нека интернет-доставчиците да не се правят на интересни - а да си вършат работата, която, по договор, е доставка на интернет до абоната. АКо абонатът не може да ползва услугата, значи договорът не е изпълнен от страна на доставчика, който може дори да бъде осъден за това.
                        Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Ако искаш да ти дам една интелска лан карта да пробваш с нея,100% работи свалил съм я от сървъра ми поради подмяна,ако тръгне с нея значи търсиш лан картаИначе за по горе написаното към доставчиците,доставчика доставя интернет,а не потдържа компютри,освен ако не е политика на фирмата да отива и по цял ден да оправя компютъра на някой,на края на кабела ако има нет значи доставчика си е свършил работата

Коментар

Съгласен съм, че има ли на края на кабела нет - доставчика си е свършил работата, НО само с допълнението да има крайно подробно стъпка по стъпка упътване за свързване с интернет.Моя съвет е да вържеш лаптопа и декстопа един с друг за проба да видиш дали десктоп картата работи. Също колкото и смешно да звучи да намериш още един лаптоп да пробваш дали наистина са махнали рестрикциите по MAC адрес. Може и да потърсиш по-нов драйвер за лан картата.

Коментар

Здравей колега, нека пробвам и аз да помогна. Със старата ЛАН каза че светва и мониторчетата мигат, погледни на колко тръгва 10 или 100Mb/s , ако е на 100 добре, 10 вече проблем при теб или суича (съответно порта и т.н. .....) .Не се обиждай, но погледни също да не си я забранил по погрешка (често се случва), каза че от фирмата са ти казали че е от нея .... незнам как са го установили, ти си на PPPoE протокол, грешки свързани с мрежовата карта и настройките по нея в случая са 769 -забранена и 720 -препачнат tcp/ip .... има и др но тея са честите, но на теб не ти излизат грешки при свързване, по-добре наистина ги викни да огледат Pc-то. Ако ти се занимава може да хвърлиш един поглед в manage на My Computer ....виж там всичко ли е наред с network adapters (мисля че това беше за лан-а) ,ако да - вече наистина е странно
                              Fiat Brava 1.4/12v (96).... ммм бордо !
                              Citroen Berlingo 1.4/8v (04)

Коментар

Working...
                              X