Здравейте. Нов съм в форума за момента нямам италянска кола но смятам да си закупя такава, с тази цел слагам и тази тема. Имам следното предложение от страна на продавача:Fiat Marea 1.6 12V, 103к.с газ/бензин, 350 000km бившо такси, удари няма, гори малко, от към двигател е перфектна, също така ми харесва като возия. Има 2 проблема, които ме притесняват: двата преди шарнира са заминали и не бачка ABS. Какво бихте ме посъветвали да направя? Скъпа ли е поддръжката на тези автомобили? Според вас ще имамли проблеми в бъдеще?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Fiat Marea 1.6
Collapse
X
-
ами колега проблеми винаги ще имаш, понеже не е първа младост кола, а не е и на малко километри.проблема на абс-а може да е от доста работи,шарнири се сменят.въпроса е каква е цената на тези 350000км.като цело на бензиновите коли не е скъпа поддръжката, така че ще можеш да се вместиш в един нормален бюджет на месец.ако само това са косурите аз лично за около 2500 бих я взел
-
Сам се замисли дали ще има проблем. Кола на 350 хиляди километра, бившо такси. Лично аз не бих се наел да си купя такава кола, ако ще и за 1500 лева да ми я дават. Тук, във форума, един колега си продава Марейката. Седан. Виж в раздел продава, ако те интересува. Иначе да продължа сега с моето мнение. За да смениш шарнирите, трябва да смениш и носачите - на Браво са така. Вървят заедно. Аз моите ги сменях - 200 лева и за двата + работата. Мисля, че и на Марея трябва да е същото. АБС - аз лично не бих си взел кола без тази функция. Иначе не мисля, че поддръжката е скъпа. Аз специално не съм имал никакви проблеми с моята колица вече 10 хиляди километра, откакто съм я купил. И е нормално да изникне нещо вбъдеще. Все пак колите в България идват втора, дори и трета ръка. Иначе този мотор 1.6 за Фиат Браво го гласят за най-добрия. За Марея да ти каже някой колега с такъв. Освен това е работила и на газ... Има един "лаф" - Козата си сака пръч. Е и тук е така. Колата си сака бензин.Успех!
NOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
-
колега прав си, но понеже е била такси ми идва една мисъл, че е вадила пари а в този ред на мисли ми се струва, че би трябвало и да е поддържана.относно километрите..да доста са, но не е гаранция, че като я вземеш от автокъщата няма пак да е на толкова,че и повече.. имам предвид че за 25лв могат и 100000 да станат нали.моята брава е дизелова на близо 260000км и не ми гори масло не съм имал проблеми до сега с нея в общи линии
Коментар
-
Dimo_J написа:колега прав си, но понеже е била такси ми идва една мисъл, че е вадила пари а в този ред на мисли ми се струва, че би трябвало и да е поддържана.относно километрите..да доста са, но не е гаранция, че като я вземеш от автокъщата няма пак да е на толкова,че и повече.. имам предвид че за 25лв могат и 100000 да станат нали.моята брава е дизелова на близо 260000км и не ми гори масло не съм имал проблеми до сега с нея в общи линииNOW: ???
Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999
Коментар
-
Не я вземай , това е моя съвет. Кола на тези километри и то работила като такси , забрави. Гарантирам ти че всеки един възел в тази кола е амортезиран почити до неговия предел. Фактически даваш пари за кола на която нямаш никакво доверие. При нас в Карлово една софийска фирма си докара старите таксита и е пълно с Мареи от които дефакто няма част която можеш да ползваш като част втора употреба , не се заслужава да се дават пари. Успех в търсенето на Фиат Мареа със сигурност ще намериш нещо в пъти по-доброФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Тази Марея само на километраж е на 350000км реално е поне с 150000км повече. Почти на всяка кола нов внос и е връщан километража да не говорим че от тези км. повечето са навъртяни на нашите прекрасни пътища. За мен в тази кола няма много живот но все пак ти си преценяваш . Парите са си твои.
Коментар
-
Мисля , че става дума за тази кола . Продава я един колега от Алфа форума http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=33471Марка:FIATМодел:MAREAДвигател:1.6 16V - 103k.c.Дата на производство:23.02.2001(според големия талон)Пробег:323 000кмЦвят:ЖълтЕкстри:Климатик(няма му ремъка не знам причината),4(5) Врати, ABS(свети лампата на таблото), Airbag(и неговата лампа свети),TAXI,Бордови компютър,Газова уредба Stargas с емулатор, Ел. Стъкла(дясното не работи), Застраховка(до 06.2009г.), Серво управление, Стерео уредба(оригинална), Центр. заключванеЗабележки: потропва отпред, предните и задните седалки са различен цвят. като цяло колата е в добро състояние за цената си, а да я пускам на части не ми се занимава. Всички врати, капаци и калници на колата са идеално прави.Гражданската е на вноски и е платена до 06.2009, тогава трябва да мине и на преглед, няма винетка.Цена:1800лв(подлежи на коментар)http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2253/16519232626019405.JPGhttp://www.picvalley.net/v.php?p=u/1798/3958694761630318414.JPG
Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
Коментар
-
Хм, Мареа 2001 с рефлекторни фарове??? Не е блъскана, но еърбезите регистрират грешки? Изправна е, но липсвал ремъкът на климатика? Добре е, но АБС-а не бачка? То ако АБС-а не работи, кой гарантира, че работят спирачките? Според мен - цената си струва, но да се разтикат ламарините за части, разните вътрешни пластмаски и... джамовете. И за колегата дето писа по-горе, че щом е ТАКСИ е трябвало да е поддържана - да, трябва, но не и в България - кога сте видяли такси в сервиз? Аз - никога. Обикновено влизат, когато нещо се счупи тотално. Вероятно това такси няма НАКЛАДКИ, Предни спирачни дискове, удряно е, щом еърбезите не бачкат и ... не е сменена централата им... вероятно...Уау, то е било синьо като моята Мареа, а определено тези седалки не са от тази кола
И като гледам - чак гумената стелка е "изгризана" от износване, а шофьорската седалка... тя е пред полуразпад
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
На мен ми прави впечатлевние, че чистачките не с е пребират (или поне на снимката е така)Аз разботя предимно с таксита и мога да ти кажа че такси под 600-700хил няма!Те правят по 100хил на година...освен това мога да ти кажа и че поддържано такси също няма! Колата се прави ако спре на пътя...Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000