Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Fiat Marea 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Fiat Marea 1.6

Здравейте. Нов съм в форума за момента нямам италянска кола но смятам да си закупя такава, с тази цел слагам и тази тема. Имам следното предложение от страна на продавача:Fiat Marea 1.6 12V, 103к.с газ/бензин, 350 000km бившо такси, удари няма, гори малко, от към двигател е перфектна, също така ми харесва като возия. Има 2 проблема, които ме притесняват: двата преди шарнира са заминали и не бачка ABS. Какво бихте ме посъветвали да направя? Скъпа ли е поддръжката на тези автомобили? Според вас ще имамли проблеми в бъдеще?
    Fiat Marea 1.6 16V

ами колега проблеми винаги ще имаш, понеже не е първа младост кола, а не е и на малко километри.проблема на абс-а може да е от доста работи,шарнири се сменят.въпроса е каква е цената на тези 350000км.като цело на бензиновите коли не е скъпа поддръжката, така че ще можеш да се вместиш в един нормален бюджет на месец.ако само това са косурите аз лично за около 2500 бих я взел

Коментар

Сам се замисли дали ще има проблем. Кола на 350 хиляди километра, бившо такси. Лично аз не бих се наел да си купя такава кола, ако ще и за 1500 лева да ми я дават. Тук, във форума, един колега си продава Марейката. Седан. Виж в раздел продава, ако те интересува. Иначе да продължа сега с моето мнение. За да смениш шарнирите, трябва да смениш и носачите - на Браво са така. Вървят заедно. Аз моите ги сменях - 200 лева и за двата + работата. Мисля, че и на Марея трябва да е същото. АБС - аз лично не бих си взел кола без тази функция. Иначе не мисля, че поддръжката е скъпа. Аз специално не съм имал никакви проблеми с моята колица вече 10 хиляди километра, откакто съм я купил. И е нормално да изникне нещо вбъдеще. Все пак колите в България идват втора, дори и трета ръка. Иначе този мотор 1.6 за Фиат Браво го гласят за най-добрия. За Марея да ти каже някой колега с такъв. Освен това е работила и на газ... Има един "лаф" - Козата си сака пръч. Е и тук е така. Колата си сака бензин. Успех!
      NOW: ???
      Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
      Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

Коментар

колега прав си, но понеже е била такси ми идва една мисъл, че е вадила пари а в този ред на мисли ми се струва, че би трябвало и да е поддържана.относно километрите..да доста са, но не е гаранция, че като я вземеш от автокъщата няма пак да е на толкова,че и повече.. имам предвид че за 25лв могат и 100000 да станат нали.моята брава е дизелова на близо 260000км и не ми гори масло не съм имал проблеми до сега с нея в общи линии

Коментар

Dimo_J написа:
          колега прав си, но понеже е била такси ми идва една мисъл, че е вадила пари а в този ред на мисли ми се струва, че би трябвало и да е поддържана.относно километрите..да доста са, но не е гаранция, че като я вземеш от автокъщата няма пак да е на толкова,че и повече.. имам предвид че за 25лв могат и 100000 да станат нали.моята брава е дизелова на близо 260000км и не ми гори масло не съм имал проблеми до сега с нея в общи линии
          Прав си за километрите. Едно 90% от вноса е "пипан". Но 350 хиляди е много. А дали и там не е пипано, не се знае. Пак ще го кажа - аз лично не бих си взел бившо такси с газова уредба. Но това си е лично мое мнение. Човекът си знае. И сам ще реши. Но и на 250 хиляди да е твоята, реални, е по-добре от 350 хиляди.
          NOW: ???
          Ex: Fiat Bravo 1.6 16V 05.2000 - CA 3978 ??
          Ex: Fiat Bravo 1.2 16V 12.1999

Коментар

Не я вземай , това е моя съвет. Кола на тези километри и то работила като такси , забрави. Гарантирам ти че всеки един възел в тази кола е амортезиран почити до неговия предел. Фактически даваш пари за кола на която нямаш никакво доверие. При нас в Карлово една софийска фирма си докара старите таксита и е пълно с Мареи от които дефакто няма част която можеш да ползваш като част втора употреба , не се заслужава да се дават пари. Успех в търсенето на Фиат Мареа със сигурност ще намериш нещо в пъти по-добро
            Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.

Коментар

Тази Марея само на километраж е на 350000км реално е поне с 150000км повече. Почти на всяка кола нов внос и е връщан километража да не говорим че от тези км. повечето са навъртяни на нашите прекрасни пътища. За мен в тази кола няма много живот но все пак ти си преценяваш . Парите са си твои.
              http://vbox7.com/play:1631a342
              http://www.vbox7.com/play:316f1b62
              http://www.vbox7.com/play:fccc2d41
              http://vbox7.com/play:a122a77b

Коментар

Мисля , че става дума за тази кола . Продава я един колега от Алфа форума http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=33471
                Марка:FIATМодел:MAREAДвигател:1.6 16V - 103k.c.Дата на производство:23.02.2001(според големия талон)Пробег:323 000кмЦвят:ЖълтЕкстри:Климатик(няма му ремъка не знам причината),4(5) Врати, ABS(свети лампата на таблото), Airbag(и неговата лампа свети),TAXI,Бордови компютър,Газова уредба Stargas с емулатор, Ел. Стъкла(дясното не работи), Застраховка(до 06.2009г.), Серво управление, Стерео уредба(оригинална), Центр. заключванеЗабележки: потропва отпред, предните и задните седалки са различен цвят. като цяло колата е в добро състояние за цената си, а да я пускам на части не ми се занимава. Всички врати, капаци и калници на колата са идеално прави.Гражданската е на вноски и е платена до 06.2009, тогава трябва да мине и на преглед, няма винетка.Цена:1800лв(подлежи на коментар)
                Сигурно ще я даде и за 1500 лв , но колегата си преценява . Седалките са сменяни , така че не се знае на колко км е реално . Преди хит беше да се купува Кадет бившо такси http://www.picvalley.net/v.php?p=u/2253/16519232626019405.JPGhttp://www.picvalley.net/v.php?p=u/1798/3958694761630318414.JPG
                Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD

Коментар

Гори малко?!?!
                  KIA Cerato 1.5 16V CRDI '05
                  Land Rover Discovery 2.5TD '94
                  EX: Fiat Marea SW ELX 1.6 16V '99
                  EX: Opel Astra F Caravan 1.4 '91
                  EX: Fiat Regata 1.7D '84

Коментар

Предния капак бая зее по ръба на калника, за такава кола 1000лв. са много.
                    --Старата ръжда любов не хваща!--
                    156 sportwagon 1,9 jtd 115
                    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Климатика не работи, стъклото също, АБС има ама няма, еърбега и той.Тая Мареа си е направо за скрап според мен.А и сигурно километрите са със стотина хиляди отгоре.
                      '01 Fiat Marea HLX Weekend JTD 110
                      '01 Citroen Xsara Break 1.6i 16V 109 hp

Коментар

Хм, Мареа 2001 с рефлекторни фарове??? Не е блъскана, но еърбезите регистрират грешки? Изправна е, но липсвал ремъкът на климатика? Добре е, но АБС-а не бачка? То ако АБС-а не работи, кой гарантира, че работят спирачките? Според мен - цената си струва, но да се разтикат ламарините за части, разните вътрешни пластмаски и... джамовете. И за колегата дето писа по-горе, че щом е ТАКСИ е трябвало да е поддържана - да, трябва, но не и в България - кога сте видяли такси в сервиз? Аз - никога. Обикновено влизат, когато нещо се счупи тотално. Вероятно това такси няма НАКЛАДКИ, Предни спирачни дискове, удряно е, щом еърбезите не бачкат и ... не е сменена централата им... вероятно... Уау, то е било синьо като моята Мареа, а определено тези седалки не са от тази кола И като гледам - чак гумената стелка е "изгризана" от износване, а шофьорската седалка... тя е пред полуразпад
                        Steliyan's Life!
                        FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Мареата е SX - те са с рефлекторни фарове.А и се вижда, че е със стария километраж с полукръговете, който не се слага от 1999 година.
                          '01 Fiat Marea HLX Weekend JTD 110
                          '01 Citroen Xsara Break 1.6i 16V 109 hp

Коментар

На мен ми прави впечатлевние, че чистачките не с е пребират (или поне на снимката е така)Аз разботя предимно с таксита и мога да ти кажа че такси под 600-700хил няма!Те правят по 100хил на година...освен това мога да ти кажа и че поддържано такси също няма! Колата се прави ако спре на пътя...
                            Honda Accord 1.8 115к.с. 96г.
                            Honda Civic 1.5 90к.с. 93г.
                            FIAT Marea 115 '99 1.8 113hP 182.A2.000