Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Случка с ЕКО

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Случка с ЕКО

    Колеги,ще ви разкажа една кратка случка с бензиностанция ЕКО.Преди повече от месец отидох да си заредя гориво (точно бях получил карта от колегата Явор).Отивайки да плащам на касата видях как една от служителките пуши цигара, на ъгъла на бензиностанцията.Влезнах в бензиностанцията и най-учтиво си подадох картата за отстъпка.Докато касиерката обработваше сметката ми попитах дали е разрешено пушенето?На въпросът ми получих за отговор въпрос "Защо?".Точно започвах да казвам ,"защото колежката ви пуши на ъгъла" и видях как един мъж се разхожда с цигара и казах: "защото този мъж пуши цигара".Мигновенно получих отговор :" Това е шефът!!!" Последва връщане на по-малко ресто и отново въпрос:" Защо ми връщате по-малко ресто?",след което получих пълното ресто.Ядосан от случилото се написах и-мейл на ЕКО,но близо седмица не последва отговор на поставените от мен въпроси дали пушенето е разрешено и защо се връща по-малко ресто?Последва втори мейл с въпрос дали ще получа отговори напоставените от мен въпроси в първият мейл и близо 3 седмици никакъв отговор.Преди няколко дни написах трети мейл,но този път до централата в Гърция.След около 3ч. ми се обадиха по телефона (бях го дал в първият мейл).Последва половин часов разговор с хиляди извинения,предложение за карта Еко (отказах я,понеже ползвам форумаската) и много благодарности за сигнала.На въпросът ми какви мерки ще се вземат отговорът беше финансова санкция на целият обект.Попитах откъде им идва газта,не ми беше даден отговор,но ми беше обяснено,че държат да се спазва стандарта и гледат да има повече бутна (бил с по-голяма енергийност от пропана),от където идвало и по-ниският разход.За мен лично остана моралното удовлетворение,че централата на ЕКО разбра за нарушения вършени от техни служители,вземане на конкретни мерки,с което се надявам да се подобри и сервиза на бензиностанциите им.Също разбрах,че при международни компании е най-добре да се пускат сигнали директно до централите.Пускайте и вие сигнали при подобни ситуации.Само чрез самоконтрол можем да направим страната ни по-добра.
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

    #2
    Само дето тези служители не са на ЕКО, а на някоя частна фирмичка, с франчайзингов договор с Еко. Иначе похвала за гражданската позиция.Мой познат по подобен начин беше вдигнал на мерник Шел. По една случайност негова бивша колежка от Русе в момента отговаря за връзките с клиенти на Шел в Истанбул, които отговарят и за България. Така че беше много интересно как му се извиняват от ямболската бензиностанция Изобщо, ако човек си търси правата, и ако знае къде да си ги потърси, в крайна сметка си ги получава.Аз веднъж си седя в кафето на ОМВ в Ямбол и гледам навън, как до колонката е спрян един джип за зареждане, а от задния му прозорец една мацка си изтръсва цигарата отвън, точно до колонката. Тъкмо станах да правя забележка, и шофьорът на джипа се върна и тръгнаха... Малоумници!

    Коментар


      #3
      Колкото съм доволен от горивата на ЕКО, толкова съм погнусен и от обслужването им. 2 години и нещо работех в една фирма, помещаваща се в бившия завод Елетрконика в Слатина, точно до ЕКО, което искам-не-искам посещавах, главно използвайки магазина и кафето. По абсурдно обслужване и отношение никъде не съм виждал.

      Fiat Bravo T-Jet 120

      Коментар


        #4
        Обслужването е въпрос на отделния човек, настроението му и т.н.Едва ли е практика в цялата верига да се назначават нацупени и вечно недоволни хора

        Коментар


          #5
          BolgAryan написа:
          Колкото съм доволен от горивата на ЕКО, толкова съм погнусен и от обслужването им. 2 години и нещо работех в една фирма, помещаваща се в бившия завод Елетрконика в Слатина, точно до ЕКО, което искам-не-искам посещавах, главно използвайки магазина и кафето. По абсурдно обслужване и отношение никъде не съм виждал.
          Защо колега??Аз доста често съм обядвал в кафето на въпросната бензиностанция и едната мацка дето работи там много ме кефи и винаги е много любезна.Ако можеше само малко да са им по ниски цените 4е кебапче за 1.20
          http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
          Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
          FIAT БРАВО 1.2 16v
          ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
          FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

          Коментар


            #6
            Аз лично съм много доволен от бензиностанцията ЕКО в Русе. Винаги са усмихнати касиерките, момчетата които зареждат понасят на шега и най-важното досега оплакване от бензина нямам, за разлика когато заредих от една от бензиностанциите на Петрол.
            FIAT Punto 1.1 SPI '97

            Коментар


              #7
              По принцип, при франчайзинговите фирми именно мениджъра е този, който трябва от първа ръка да следи за спазване на стандарти на работа и обслужване. Тук обаче, "той е шефа"! Какъв шеф - никой не знае! На второ място би трябвало да имат оперативен мениджър, който да хване и да издърпа здраво ушите на "шефа", а той да продължи надолу по веригата.У нас обаче подобно нещо не се случва, защото вероятно ЕКО няма никаква друга конкуренция.И на трето място идват централите, където бъдете сигурни, че всеки, който има отношение по въпроса е бил наясно със случая, и този който е натоварен с взимането на решение по него Е ВЗЕЛ решение, което е било изпратено веднага тук.Сиреч вижда се, че където има намесен българин всяка работеща идея и организация се превръща във фарс.Чудно ми е обаче, как може един селяндур да си помисли, че има право да се ебава с многомилионна организация като ЕКО и със многомилионна аудитория, като клиентите си!? Кой му е дал това право и какво го кара да се чувства ненаказан!?

              Коментар


                #8
                Нз при мен пък се случи савесем друго онези за 3 пъти ми гумиха капачката на газта щото я оставяха на задната ми броня и като заредят принципно някои я завиват ама 3 пъти ми я губят вече и се като искам да говоря със шефът им все някаде бил отиъл.Но както разбрах тва за капачките не само при мен защото гледах че над колонкат абяха сабрали бая капачки и който няма им завиват.Също така на бащата на колата бяха остави отворен резервоара не са завили капачката и затворили капака.Но пак като исках да говоря със шефа пак имаше същия отг тоий го няма бил еди си каде и.т.н.За това нз каде мога да се оплача защото не ми се дават се по 5 лв за капачка на всяко зареждане.

                Коментар


                  #9
                  PASSARELLA, съгласен съм с теб. Особено с това, че има ли намесен българин, работата е на зле. Поне в общия случай. Това е положението - той е шефа, той е велик, над всички и всичко е. И как няма да се чувства така? Спират го за превишена скорост - плаща и тръгва, има проблеми - плаща и се оправя, звъни тук-там, нещата се случват. Това е модела в България.
                  The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

                  Коментар


                    #10
                    И на мен не ми върнаха ресто. Може да става дума са 6-7 стотинки но въпроса е принципен.
                    Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
                    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

                    Коментар


                      #11
                      niko_ymn написа:
                      И на мен не ми върнаха ресто. Може да става дума са 6-7 стотинки но въпроса е принципен.
                      Абе и това е относително - и с мена е така понякога - не визирам конкретно Еко - но пък колко пъти и аз не съм им давал по 1-2 или 3 стотинки... Так че нещата се уравняват...
                      VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                      VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                      VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                      VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                      Нека Силата на бъде с Нас...

                      Коментар


                        #12
                        Хъм.Веднъж зареждам на ОМВ на Ботевградско. Там вероятно по някаква програма работят хора от малцинствата. Сметката ми беше да речем 32 и стотинки лева. Дадох 2 по 20. Искаха ми дребни - беше рано сутринта. Давам 20 + 10 и монета от един и търся два, но нямах, затова дадох 5 лева и си вземам 20те, които бяха още в онази паничка там, монетата от левче в ръката на касиера. Виждам го как се усеща, че трябва да ми я върне, леко се замисля, свива шепа и без да я отвори продължава да ме обслужва. Стана ми много забавно - помисли, че не мога да смятам, реши, че е голям тарикат и какво ли още не. Викам си - не искам да ми започва деня с глупости, ще прежаля един лев, ще направя един ром щастлив, ще се почуства умен и хитър, ще го пробва на някой кибритлия и онзи ще му изкара всички тези неща през носа. Така ще има поне 3ма доволни - аз, ромът и предполагаемия кибритлия. За едно левче си струва, нали?
                        like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

                        Коментар


                          #13
                          А не. Направил съм го на луд мангала. Много се дразня като някой се опитва да ме прекара.
                          The awkward moment when your sarcasm is so advanced that people actually think you are stupid.

                          Коментар


                            #14
                            Ако беше след мен и той вдъхновен от моята "глупост" се пробва и при теб? Щеше да си доволен, а и аз да имам пръст в цялата работа.
                            like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

                            Коментар


                              #15
                              niko_ymn написа:
                              И на мен не ми върнаха ресто. Може да става дума са 6-7 стотинки но въпроса е принципен.
                              Да се поучим: http://dnes.dir.bg/2009/02/24/news4049329.html
                              Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

                              Коментар

                              Working...
                              X