Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Онлайн самоучител по английски?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Онлайн самоучител по английски?

    Колеги,знаете ли някой сайт за онлайн самоучител по английски?
    Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
    Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

    #2
    сигурно има, но ме съмнява да е безплатен...

    Fiat Bravo T-Jet 120

    Коментар


      #3
      За сайт не зная, но мога друго да те посъветвам.Знаеш че език се учи най-добре като слушаш и като говориш. Отиваш на http://www.paltalk.com , там има една програмка, която е за чат, едновременно може да се пише и да се говори по микрофон. Дърпаш я, инсталира се, регистрираш се (безплатно) и влизаш. Там вече има чатове които са точно educational, примерно има за учещи английски. Седят 20 човека които искат да научат английски и си говорят (през микрофоните). Никой не се смее на никой, целта е да се ГОВОРИ. Почти винаги има някой който знае перфектно английски да модерира нещата. Самата програма така е направена че да не може да се говори едновременно от всички, един по един се изслушвате. Та като влезнеш модериращия те подхваща - здрасти, как си, как мина деня ти. Ти хъката мъката колкото можеш обясняваш. После чуваш други как го правят, едни по-добре други по зле. Отделяй на тая програмка повечко време и да видиш как ще започнеш да се справяш. В един момент преставаш да си ’превеждаш’ в главата това което искаш да кажеш и просто заговаряш английски.Не мисли че в онлайн самоучител ще е по-различно - ще казват нещо и ще трябва да го повтаряш механично, блях. В момента в който изкараш това ’аз уча, ТРЯБВА да повтарям ТРЯБВА да запомням’ и го замениш с ’ооо, авери, как е хавата? Фернандо, пусна ли жената, Умберто, растат ли децата’ нещата стават далеч по-лесни.

      Коментар


        #4
        според мен по-добре направи така:- изтегли си има едни релакса, мисля в дата тряа ги има, слушаш там разни простотии- почни да четеш същите неща, които четеш на бг, но на англ- чети новинарски сайтове на англ- гледай филми с титри, но и ги слушай, това много много помага. - що се отнася до чата, можеш и по иця и по мирк ако още го има да си се вържеш с мноо хора
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

        Коментар


          #5
          Да де, ама едно е чат с писане, друго е чат с говорене по микрофон, нали така.Това за филмите е много добър съвет, даже направо ги гледай без субтитри. Аз едно време изгледах така де що СтарТрек сериал има и ти казвам полза определено има.

          Коментар


            #6
            Ако имаш у вас програмки за теглене например eMule или някакъв торент - потърси TOEFL iso запиши го на диск или го постави във виртуален CD-ROM - аз имам две три такива версии и във всичките има тестове за самоподготовка за явяване на тойфел.Най-популярно от всички за усвояване на граматиката обаче е синьото или червено издание на граматиката на Мърфи - която е урок с примери, последват от задачи и на гърба има отговори. (тя обаче си е на хартия тухличка голам формат а не е он-лайн).Всеки, които е учил в английска гимназия се е готвил от там за да премине изпитите на края на първата година.http://www.mininova.org/tor/1109895 (Torrent PDF)http://import.book.store.bg/search?p...se&s=0&sin=101 (on-line книжарница)http://www.amazon.com/English-Gramma...dp/0521537622/ (книжарница Амазон)http://www.slobodsky.com/Murphy_Modals_2.pdf (примерен урок)http://www.downloadnova.com/search.p...%203e%20HQ.pdf
            Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
            http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

            Коментар


              #7
              Като човек, който допреди 8 години е бил преподавател по английски и е водил всякакви сертификатни курсове на Cambridge, включително за нива Advanced и Proficiency, мога да ти дам следния съвет:Направи това, което ти предлага Is1 ако основната ти цел е да понаучиш прост разговорен език и да се оправяш в някои ежедневни ситуации. Говоренето на език се учи с говорене. Но по този начин се постига т.нар. glib proficiency - запаметяване на фрази и говорене с доста грешки. но ще ти е полезно. Можеш да допълваш тези си познания с граматиката на Мърфи предложена от niko_ymn - тя наистина е едно чудесно и доказало се помагало. И в двата случая правописът ти ще си остане наникъде За нещо по-сериозно са необходими време, амбиция и много воля. и най-важното - къртовски труд. И непрекъснато гледане на BBC за да си тренираш слуха и т.нар. listening comprehension. И постоянно четене на книги. Не вярвай в нищо друго - магията на online курсовете, разни самоучители и дрън-дрън - всичко е парапсихология и мараментърджилък В общи линии - всичко зависи от тебGood luck! And may the force be with you!
              She was only a whisky maker but he loved her still.

              Коментар


                #8
                Благодаря за отговорите.На мен ми трябва граматика.Мисля,че съм се научил да чувам доста добре американски английски,който все пак е по-различен от бритиш.С чуване и говорене проблеми нямам,но говоря,като циганин ( с доста грешки) Именно това искам да си оправя.Просто ми трябва граматика.Вече съм наясно какво точно да търся.Благодаря ви за отговорите.
                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

                Коментар

                Working...
                X