Навремато трябваше да правя твоя избор.Взех си СОНИ.Сега ако трябваше пак да си купувам -пак СОНИ.Имай в предвид че за нощните снимки на повечето евтини апарати е необходимо минимална осветеност на обекта от ?????? лукса,които за различни за различните марки.За клипче през ноща на статични обекти нещата са още по -дебели.Ако например трябва да снимаш пък движежа се кола през ноща летвата скача още.Много неща правят един апарат добър.Само да ти кажа че на хубав апарат упътването е като малка книга.Така че както са ти казали по -горе трябва да решиш дали искаш евтин или хубав но по-скъп.П.П.И аз искам новото БРАВО за 10 000лв. ама няма.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Съвет за покупка на цифров фотоапарат
Collapse
X
-
Колежке ele,Панасоник имат много сполучливи апарати,но не и този който ти си дала ,като модел.Относно коментара за СОНИ,да също имат добри модели,но като цяло за същите пари може да се вземе нещо по-добро.Там се плаща за име+ картите са им скъпи.Това за снимането без светлина или с млако светлина,ами повечето сносни апарати си имат илюминатор,който да освети до няколко метра обекта,за да може да фокусира и правиш снимката със светкавица.Не искам да си представям какво качество ще има снимката,при ISO 3200 ,6400 на това Сони.Относно големината на матрицата,да тя е много важна,но едва ли в сапунерката някой ще сложи голяма матрица.Дори и да сложи такава,ако оптиката ти е кофти,то резултата ще е кофти снимки.При цифровите снимки е много важен белият баланс.Всички имат автоматичен такъв,но доколко този баланс се самонастройва е друг въпрос.Благодарение на него снимките стават в ужасни цветове.Ако имаш възможност тествай апаратите.Аз си давам гласа за споменатият от мен Пентакс.Предимствата са 5Х оптично увеличение,добра оптика,стабилизатор(това не е голямо предимство,но е поредният трик на фирмите за реклама),много добър бял баланс.Освен всичко друго прави тестовите снимки при еднакви условия и ги гледай на монитор,а не на дисплея на апарата!Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
dudulia написа:Колежке ele,Панасоник имат много сполучливи апарати,но не и този който ти си дала ,като модел.Относно коментара за СОНИ,да също имат добри модели,но като цяло за същите пари може да се вземе нещо по-добро.Там се плаща за име+ картите са им скъпи.Това за снимането без светлина или с млако светлина,ами повечето сносни апарати си имат илюминатор,който да освети до няколко метра обекта,за да може да фокусира и правиш снимката със светкавица.Не искам да си представям какво качество ще има снимката,при ISO 3200 ,6400 на това Сони.Относно големината на матрицата,да тя е много важна,но едва ли в сапунерката някой ще сложи голяма матрица.Дори и да сложи такава,ако оптиката ти е кофти,то резултата ще е кофти снимки.При цифровите снимки е много важен белият баланс.Всички имат автоматичен такъв,но доколко този баланс се самонастройва е друг въпрос.Благодарение на него снимките стават в ужасни цветове.Ако имаш възможност тествай апаратите.Аз си давам гласа за споменатият от мен Пентакс.Предимствата са 5Х оптично увеличение,добра оптика,стабилизатор(това не е голямо предимство,но е поредният трик на фирмите за реклама),много добър бял баланс.Освен всичко друго прави тестовите снимки при еднакви условия и ги гледай на монитор,а не на дисплея на апарата!Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Колега MaxSpeed - виж около нова година какво ме посъветваха колегите:http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...антирам ти, че ако вземеш Канон A580/A590 - няма да съжалявашРазликата м/у двата е в оптичния стабилизатор.
Коментар
-
То хубав,ама CANON POWERSHOT A580 няма стабилизатор,който е необходим против размазването,нали така?А колкото до избора ми,естествено че искам колкото се може по-хубав,но финансите ми позволяват толкова.Просто от скоро имам голям интерес към фотографията,а телефона не върши работаПреди да отида в магазина и да търся моделите,които ми предлагате,бих искал да ви попитам дали имате някакви впечатления от следните:http://technomarket.bg/product_detai...t_id=09028342# (добра цена,а какви описани екстри)http://technomarket.bg/product_detai...t_id=09037102# (хубав модел,а прави ли добри снимки)И като става въпрос за добра матрица,защото не разбирам как се измерват,като отида в магазина и попитам продавача за съвет,какво да му кажа,кое да поставя като минимум за добри снимки ?
Punto 1.2 75hp '95
Коментар
-
MaxSpeed написа:То хубав,ама CANON POWERSHOT A580 няма стабилизатор,който е необходим против размазването,нали така?А колкото до избора ми,естествено че искам колкото се може по-хубав,но финансите ми позволяват толкова.Просто от скоро имам голям интерес към фотографията,а телефона не върши работаПреди да отида в магазина и да търся моделите,които ми предлагате,бих искал да ви попитам дали имате някакви впечатления от следните:http://technomarket.bg/product_detai...t_id=09028342# (добра цена,а какви описани екстри)http://technomarket.bg/product_detai...t_id=09037102# (хубав модел,а прави ли добри снимки)И като става въпрос за добра матрица,защото не разбирам как се измерват,като отида в магазина и попитам продавача за съвет,какво да му кажа,кое да поставя като минимум за добри снимки ?
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
ele написа:dudulia написа:Колежке ele,Панасоник имат много сполучливи апарати,но не и този който ти си дала ,като модел.Относно коментара за СОНИ,да също имат добри модели,но като цяло за същите пари може да се вземе нещо по-добро.Там се плаща за име+ картите са им скъпи.Това за снимането без светлина или с млако светлина,ами повечето сносни апарати си имат илюминатор,който да освети до няколко метра обекта,за да може да фокусира и правиш снимката със светкавица.Не искам да си представям какво качество ще има снимката,при ISO 3200 ,6400 на това Сони.Относно големината на матрицата,да тя е много важна,но едва ли в сапунерката някой ще сложи голяма матрица.Дори и да сложи такава,ако оптиката ти е кофти,то резултата ще е кофти снимки.При цифровите снимки е много важен белият баланс.Всички имат автоматичен такъв,но доколко този баланс се самонастройва е друг въпрос.Благодарение на него снимките стават в ужасни цветове.Ако имаш възможност тествай апаратите.Аз си давам гласа за споменатият от мен Пентакс.Предимствата са 5Х оптично увеличение,добра оптика,стабилизатор(това не е голямо предимство,но е поредният трик на фирмите за реклама),много добър бял баланс.Освен всичко друго прави тестовите снимки при еднакви условия и ги гледай на монитор,а не на дисплея на апарата!Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
Yavor написа:BenQ нещо не ми стоят сериозно като марка изобщо, не знам защо.А ако сега трябва да избирам фото - бих търсил нещо с качествена оптика и поне 5 оптичен зуум и голям дисплей, без да пренебрегвам нещата които казах по-горе.Иначе преди време един колега продаваше тука едно чудо ( не помня каква марка), което не беше сапунерка, май Минолта - с яка оптика и много възможности - но 3 мгпх - за снешни пари и се чудя защо не го купих...Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
Коментар
-
MaxSpeed написа:Така колеги,един приятел си е взел Sony DSC-W120,дневните снимки са много добри,но нощните и клиповече са много кофти,sony също отпадаВсеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
dudulia написа:Да,пробвал съм го,за да го препоръчвам.Както съм пробвал и панасоника.Ако говорим за панасоник,то тази серия е слаба.FX e доста по-добра,Т още по-добра,а най-добра им е Z серията(в любителският клас.Според мен колега,не се хвърляй на самсунг.До сега не съм видял читави снимки от самсунг,макар в някои модели да пише,че оптиката е Schneider-Kreuznach. Изключение предполагам,че прави Самсунг 10Д (ако не ме лъже паметта) и то само защото е копие(1:1) на Пентакс 20Д,но с оптика на Шнайдер-Кройцнах,но тук вече говорим за полупрофесионален клас и цифрови огледално -рефлексни камери с цени около и над 1000 лева.Относно стабилизатора,то пак повтарям това е рекламен трик.Едва ли ще снимаш много в режим на телеобектив,доколкото може да се нарече 3 пъти зум(за моделите,на които си се спрял),а реално функцията за стабилизатора влияе основно при такова снимане.Все пак имай предвид и че при модела на пентакс М50 оптическото увеличение е 5 пъти,а не 3 пъти,както при всички останали модели,които разглеждаш.Цифровото увеличение не го смятай за такова,защото това си е чиста интерполация (все едно да натиснеш лупичката на някоя от програмите за разглеждане на снимки),или иначе казано цифровото увеличение е пълна измама и въобже не трябва да се гледа.Oсвен това светлопропускливоста на пентакса е 3,4-5,6,докато на панасоника е доста по-кофти 5,5-16,5 (ако не ме лъже паметта) и друг плюс за пентакса е,че има и ръчен фокус!Все пак цената на Пентакса е 249лв. с 2ГБ мемори карта.Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Коментар
-
Така колеги и колежки,тези дни ще обиколя да разгледам и след дълго ровене по форуми и сайтове за фотография и впредвид вашите съвети съм се насочил към тези:Canon Powershot A580 (A590 мисля,че ще е наистина перфектно,стида да изцедя още финанси)Olympus FE-360 (харесвам характеристиките,които има,както и дневните снимки)Pentax Optio M50 (също хубави дневни снимки)И така да ви попитам за последен съвет,кой според вас от гореспоменатите модели прави най-добри снимки в тъмно или слаба светлина?Punto 1.2 75hp '95
Коментар
-
Колега, моят съвет е: Щом си се зарибил по фотографията, не бързай, по-добре събери още някой лев, и купи нещо наистина добро. Ако се колебаеш м/у канон а580, и а590 - събери още няколко лева, и вземи а 590. Ако изчакаш още , може да събереш за нещо по-сериозно - панасоник ФЗ 18 примерно, много ме кефи, но струва ....
Коментар
-
ogi28b написа:Колега, моят съвет е: Щом си се зарибил по фотографията, не бързай, по-добре събери още някой лев, и купи нещо наистина добро. Ако се колебаеш м/у канон а580, и а590 - събери още няколко лева, и вземи а 590. Ако изчакаш още , може да събереш за нещо по-сериозно - панасоник ФЗ 18 примерно, много ме кефи, но струва ....Punto 1.2 75hp '95
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар