Ами подписа ми радва и тия които обичат Фиатите като кажа "синята стрела " и съответно радва и недоволните от Фиат с "голямото разочарование" :D Абе добрички са ни колите .Сега го карам предимно Фиата че е заледено а като изсъхне сядам в Мерца.И двете коли ми харесват но трябва вече с едната да се разделя.
Пенсионер съм вече а на пенсионерите не се полага и една кола та ка моли две да имат.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да си сменям ли CRT монитора ?
Collapse
X
-
Защо тогава препоръчвате на човека да си вземе LCD? Има разни тринитрони 2000г., гледам има и по-нови кинескопи 2005-6г....Ако чакате да ослепеете от старите си монитори - не, няма да ослепеете. LCD-тата работели само на оптималната си резолюция - еми да, CRT-тата не работят ли и те така? Колко от вас си държат 21-цата на 640х480 или 17-ката на 1600х1200??? За доброто изображение под какъвто и да е ъгъл - не познавам човек, който да гледа монитора си под ъгъл.. Защо е важно да се гледа под ъгъл не мога да разбера. А перфектната геометрия на LCD-то? Идеалния фокус във ВСИЧКИ точки на екрана, 2-3 пъти по-ниския разход на енергия, мекотата на образа.. и т.н.Естествено че имат много проблеми - горят пиксели, по-старите размазват движенията, имат проблеми с черното, развалят очите естествено - и книгите ги развалят. Но това са дребни проблеми на фона на излъчването и трептенето (дори и 100хц, то пак изморява) от CRT-тата и оттам - главоболието и дискомфорта.Интересна ми стана темата...Айде със здраве!!
FIAT Bravo 1,9 JTD GT
Коментар
-
Ами аз съм си държал 17-ката на по-ниска резолюция когато видеокартата не ми позволява читава графика без лаг.Извънредно ценно,когато нямате средства за по добра компютърна конфигурация. С течнокристален забрави.Ъгъл на гледане-никога не ти ли се е налагало двама души да гледате?Едния работи и другия се опитва да види нещо?А да си пуснеш филмче и да отидеш на леглото-мисията невъзможна.2-3 пъти по-ни9ския разход на енергия не ме топли ама хич.Един 29 инчов кинескоп е с мощност 90 вата(на телевизора по книжка).Значи по-малко от електричекса кружка.Перфектната геометрия се компрометира от неравномерната подсветка.Онзи ден работих на един ХАНС-Г ,еми по периферията беше като избелен,а в средата беше по-мътен.Незнам както е това мекота на образа,но цветопредаването е некоректно-цветовете са като пластмасови.особенно ако работиш с хубави снимки-няма нищо вярно с оригинала.За 2000 лева съм виждал монитор с PVA матрица със светодиодна подсветка и автоматично калибриране.Това да,ама 2 бона....dobrotic написа:Защо тогава препоръчвате на човека да си вземе LCD? Има разни тринитрони 2000г., гледам има и по-нови кинескопи 2005-6г....Ако чакате да ослепеете от старите си монитори - не, няма да ослепеете. LCD-тата работели само на оптималната си резолюция - еми да, CRT-тата не работят ли и те така? Колко от вас си държат 21-цата на 640х480 или 17-ката на 1600х1200??? За доброто изображение под какъвто и да е ъгъл - не познавам човек, който да гледа монитора си под ъгъл.. Защо е важно да се гледа под ъгъл не мога да разбера. А перфектната геометрия на LCD-то? Идеалния фокус във ВСИЧКИ точки на екрана, 2-3 пъти по-ниския разход на енергия, мекотата на образа.. и т.н.Интересна ми стана темата...Айде със здраве!!
Коментар
-
Прочетох цялата тема, а предполагам че всеки друг който я прочете,би си направил извода че LCD-мониторите са добри,но CRT-тата също са добри и спокойно може да си карате и с тях.А що се касае до предпочитаната марка, темата горе/долу копира тази за предпочитаната марка лаптоп.Кой каквото има,това препоръчва.
Коментар
-
Тука има писатели, но не и читатели
Естествено че едните монитори имат едни предимства, а другите - други. И спорът не е кой от тях е по добър.Колегата е питал директно следното:Категоричният отговор на този въпрос е ДА.Никой не казва че от CRT се умира но няма кой да оспори факта че LCD технологията няма характертните излъчвания за тръбите.От известно време почна да ме гложди въпроса дали да си сменя най-старата част от компютъра , тъй като малкия гледа филми по около час на ден. Дали LCD мониторите наистина са по-безвредни ?
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар