Mupo написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Бакшишите какво пак се оплакват?
Collapse
X
-
Бате, не знам как я мислиш тая работа, ама ако се намали броя на такситата ще пострадаме ние клиентите. Щото ще почнат да липсват, ще вдигнат цените. Говориш за качество, ами представи си - качваш се и вътре - кочина (или пък 2 лв за км). Да търпиш или да слезеш и да вземеш другия? Днес изборът е ясен, ама утре ако резнат броя на такситата и друг няма а тоя си го чакал 10 минути? 120 км/ч??? Ами ако онзи знае, че само те оставя и веднага го е лапнал друг - може и да бърза да те остави по-скоро, м?При голямо предлагане печели клиента, при голямо търсене - търговеца
Иначе на всякави бакшиши съм попадал - от пияни селяндури до културни хора с перфектни обноски. И сред тях, като сред всички нас, ги има всякакви. По-интересно ми е какъв е оня смешник, дето само чака повод да приказва за 20-25 ст. увеличение като минат на бенз. Та те само на бенз. не харчат по 25 ст. на км, той иска с толкова да вдигне тарифите? А досега на метанче безплатно ли им излизаше? Ай сиктир бе
Антверп, Аалст, Люцерн, Слован, Олимпия, Беверен, Публикум, Тампере, БАТЕ (Борисов), ЖИЛИНА и Дебрецен ... следва продължение...
-
Хахах....защо не ни каза по-рано поне да не се хабим. Щяхме да намерим отговора поне на още 1 тема! :Dstyle34 написа:Ааааа ето каква била работатаcrush написа:Еми така е те всички врачански цигани дойдоха тука и станаха таксиджии...
Ex'Fiat Uno, Ex'Fiat Bravo GT, Ex'Fiat Punto HGT, Now-Fiat Bravo GT
Коментар
-
Малко е извън темата но гледам че сега и цигари да продаваш трябва да си регистриран по ДДС ...А и доколкото знам вече няма условие фирмата ти да прави определен оборот за регистрация по ДДС. По желание е за малките фирми - вярно че счетоводството се утежнява ...А повечето нефирмени таксита са се обеднили във фирми защото една кола - една фирма е нерентабилно.
Коментар
-
Явно имат пари в излишък за дарения на КАТwww.CarProfi-BG.com
Самонастройващ се газов инжекцион по OBD II.
Зареждане и ремонт на автоклиматици.
Най-атрактивните цени в София!
Коментар
-
Защото по този начин ни казват - "Вижте, аз съм по-специален от вас! За мен законът не важи, и мога да правя каквото си искам. А и не ми се дават по 8 лева на месец за лампи, като мога да давам по 10 лева на куките, като ме спрат!"Vladim написа:Извинявайте, но защо половината бакшиши карат с изгасени фарове?
Коментар
-
По принцип никой не иска регистрация по ДДС. В момента при над 50 000 лева оборот на година е задължително. Иначе да-вече може да се регистрираш и по желание, но такъв вариант няма.А ако продаваш акцизни стоки, без оглед на оборота си длъженilkor написа:Малко е извън темата но гледам че сега и цигари да продаваш трябва да си регистриран по ДДС ...А и доколкото знам вече няма условие фирмата ти да прави определен оборот за регистрация по ДДС. По желание е за малките фирми - вярно че счетоводството се утежнява ...А повечето нефирмени таксита са се обеднили във фирми защото една кола - една фирма е нерентабилно.
Коментар
-
Саааамо мааалко яснота и леееека корекция ще си позволя да внесаPASSARELLA написа:По принцип никой не иска регистрация по ДДС. В момента при над 50 000 лева оборот на година е задължително. Иначе да-вече може да се регистрираш и по желание, но такъв вариант няма.А ако продаваш акцизни стоки, без оглед на оборота си длъженilkor написа:Малко е извън темата но гледам че сега и цигари да продаваш трябва да си регистриран по ДДС ...А и доколкото знам вече няма условие фирмата ти да прави определен оборот за регистрация по ДДС. По желание е за малките фирми - вярно че счетоводството се утежнява ...А повечето нефирмени таксита са се обеднили във фирми защото една кола - една фирма е нерентабилно.
Всяко юридическо лице може доброволно да се регистрира по ЗДДС от деня на своето съществуване, без оглед на извършения оборот, а с оборот над 50’000лв. вече е задължително.В този ред на мисли, регистрацията по ЗДДС при оборот над 50’000лв. е задължителна, но оборота НЕ е просто за една година, а за една астрономическа година, т.е. дванадесет последователни месеца, преди текущия, което реално може да е по всяко време на отчетния период, считано за дванадесет месеца назад. Надявам се ме разбрахте
Задължителната регистрация по ЗДДС при продажбата на акцизни стоки, е такава САМО за цигарите - за алкохол, например, НЕ е задължително.ДДС на леки автомобили (4+1) се признава, например, за таксиметрови автомобили, учебни автомобили, автомобили под наем... а за транспортни фирми с камиони и/или туристически агенции вече има промяна в закона и мисля ДДС на леките автомобили (4+1) там не се признава, но не съм се актуализирал, за да мога да кажа 100% сигурно
Реално погледнато и аз не разбирам, защо хората мислят, че ДДС е нещо хубаво.... с изключение на случаите, в които е незаконно усвоено
Преди няколко години на един семинар, никому неизвестен американски икономист (в САЩ няма ДДС), слушайки с интерес лекция за промените в ЗДДС при приемането на България в ЕС, накрая заяви с усмивка "Последния винаги го отнася!"
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар