Поставянето на безцветен антирефлексен панел върху номера или напръскването му със специален спрей превръщат камерите на Пътна полиция в бутафорни уреди.Още - тук: http://dnes.dir.bg/2008/12/08/news3707399.html
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Магариите край нямат...
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Мда, само дето тези неща не са нови, ами съществуват откакто има и камери.А има и друг начин за справяне с камерите - напоследък стана масово да се кара с британски номера. Едно че не се плаща никакъв данък за автомобила, само винетка (в Англия няма данък за собственост, само пътен данък, който се плаща само ако автомобилът се движи в Англия), друго че едва ли ще тръгнат да търсят операторите на камерите откъде е този номер, на кой се води колата и т.н. чак през интерпол за едно пътно нарушение.
-
Re: Магариите край нямат...
Тази статия преди малко я разисквахме с колегите в офиса и аз съм на мнение, че това е поредното неграмотно писание на някоя журналистка, която е трябвало да си напише минимума редове за деня...А иначе тези спрейове и пластмаси ги тества в MythBusters по Дискавъри наскоро и доказаха че са пълен мит - дори и с тях - камерата си вижда всичко....kiro_of_the_day написа:Поставянето на безцветен антирефлексен панел върху номера или напръскването му със специален спрей превръщат камерите на Пътна полиция в бутафорни уреди.Още - тук: http://dnes.dir.bg/2008/12/08/news3707399.htmlAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Буахаха, някой пак е намерил ниша да изкара едни пари. Баси камерата ще да е, дето ще и пречи някакво покритие
Пфф... Или пък дон Баро-Гъзаро като го спрат куките и видят това панелче ... Това са поредните тъпни писани от журналист със запек.
Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Фолиото е на принципа на картичките, календарчетата и линийките, които бяха много популярни едно време. В зависимост от ъгъла, под който ги гледаш се появяват различни картинки или се създава илюзия за движение. В случая с фолиото се размазва образът, когато не се гледа фронтално.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
Първия път като го вдиях това нещо много се чудих за какво е.Незнам след като под ъгъл аз не можах да прочета номера,на снимка или на видео ще може.Това не се ли прави основно за да не се плати някакъв огромен акциз,при вноса?А има и друг начин за справяне с камерите - напоследък стана масово да се кара с британски номера. Едно че не се плаща никакъв данък за автомобила, с
Коментар
-
bubachko
Със сигурност има, аз лично съм го въждал преди няколко седмици, докато се разхождах... Минах покрай патрулка спряла джип с такава "маска" на номера. При поглеждане под ъгъл се вижда все едно е закрил номера с матиран плксиглас. Обясниха ми, че било на принципа на поларизационния филтър.
Коментар
-
Спрея действа на 100%. ПО пътя Варна-Бургас, малко след завоите преди Несебър има знак напръскан с такъв спрей. Видях какво пише на него, секунда преди да го подмина. В останалото време не се виждаше нищо....... ( говорим за вечерно време)Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!
Коментар
-
По "Myth Busters" на "Discovery" преди около месец пробваха всички подобни хитринки - вариант при който камерата не лови номера не се установи. Нито със спрейове, нито с пластмасови покрития, нито с фолио - всичко е измислица.Същите неща се коментираха и в Брейниак - бяха поканили някакъв специалист от R&D центровете на Кодак - човека искрено се забавляваше с опитите
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар