Колеги,малко спомени от бай Тошовото време :D Тези бутилчици са от 75г. и са си с оригиналното садържание.Но най интересното е,че ги купих от един Холандец който ги беше пуснал в нета.Човека е бил в България през 75г. и си ги е вземал за спомен.Сега ще си дойдат пак обратно след 33г гурбет :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Спомени - за колеги на 30+
Collapse
X
-
Преди 3 г. участвах в една акция по изпразване на склад с конфискуван алкохол. Хиляди такива и други бутилчици с най-причудлива форма и съдържание преминаха през ръцете ми ... От колко такива дегустирах, вече нямам спомен. А и с влизането в склада, директно се опияняваш от изпаренията от счупените бутилки. Е, не се отрових нито от изпаренията, нито от дегустацията, да се чуди човек защо са им конфискували на добрите хора алкохолеца
.
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
:D :D :D Почти се просълзих от умиление - едно, че е алкохол, второ, че е на моята възраст. :D Просто си представих как татко докато ме е правил си е посръбвал по малко от нещо такова. :D Аз лично съм опитвал само един-два вида от показаните бутилки. Наистина благодаря за тези спомени.
She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Намират ми се на село в мазето подобни бутилчици, като тези от "ликьор вишна", само че... празни
Ех, какви времена бяха
А помните ли старите лимонади, с едни такива порцеланови капачки за многократна употреба? По 0.09 лв беше една лимонада - голям кеф беше дядо ми като ми купи една лимонада от селския хоремаг
Само ми се струва, че си се набутал с това "скоч виски"... Много избеляло ми се вижда... дано да не е холандско "менте"
Коментар
-
Не е, ама изветряват, и то много бързо. На брат ми жената е стюардеса и носи доста такива бутилчици.Естествено понеже само аз пия, почти всичко отива за менImmortal написа:Само ми се струва, че си се набутал с това "скоч виски"... Много избеляло ми се вижда... дано да не е холандско "менте"
Та бях решил да си запазя няколко такива и ги бях прибрал в гардероба.Само че, една вечер се прибирам пиян и реших да си допия. Каква беше изненадата ми когатоопитах - вода. На следващия ден опитах отново, за всеки случай
Почти всички се бяха прецакали. Не знам колко са стояли, но в никакъв случай не е повече от 2-3 години.Явно не им държат капачките.А по темата - колегата предложи алкохол, аз разредителя
1980г.)И една подобна тема от фото-форума (чете се без регистрация)http://photo-forum.net/forum/read.ph...horum_uriauth=
Ex Fiat 126P
Ex Fiat Tipo 1.6 DOHC 1989
Ex Fiat Bravo 1.6 16V 1997
Alfa Romeo 147 1.6 TS
Не ми работи буква Б на лаптопа, изпи 1 бира. Затова я пиша с 6.
Коментар
-
Защо ми се струва, че не си чак толкова "дърт", за да ги помнишImmortal написа:...А помните ли старите лимонади, с едни такива порцеланови капачки за многократна употреба? По 0.09 лв беше една лимонада...
И още, не беше толкова скъпа, по 5 ст беше
FIAT Idea 1.9 Multijet 2004 г.
FIAT Tipo 1.4i.e. 1995 г. - предишен. Служи вярно над 9 години!
Коментар
-
Eeeeeeeeeeeх,колегииииии,размечтахме се нещо...Аз пък винаги,като стане въпрос за "доброто старо време",си спомням за една напитка на прах "Ехо",което се разтваряше във вода,подобно на степчетата,а ние я "ядяхме" направо ей така,сипвахме си я в устата.А също така с умиление си спомням за пионерските лагери,щот аз като учителско чадо, не пропусках нито един такъв-и на море и на планина,че и по 2 смени съм ходила. Голям кеф беше,вечер на талантите,ала-бала...На морето-15 мин.се печеш, 5 мин. във водата,нямаше 6,5,ама все намазвах да се кисна по повече
Под строй на закуска,обяд,следобеден сън и после култовата вечерна проверка.Сутрин-ведрина...о, времена,о,нрави!
"Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Коментар
-
Вярно,Ехото и аз го помня :D ами тия бонбонки Карамел Мууу :DIrka_fihi написа:Eeeeeeeeeeeх,колегииииии,размечтахме се нещо...Аз пък винаги,като стане въпрос за "доброто старо време",си спомням за една напитка на прах "Ехо",което се разтваряше във вода,подобно на степчетата,а ние я "ядяхме" направо ей така,сипвахме си я в устата.А също така с умиление си спомням за пионерските лагери,щот аз като учителско чадо, не пропусках нито един такъв-и на море и на планина,че и по 2 смени съм ходила. Голям кеф беше,вечер на талантите,ала-бала...На морето-15 мин.се печеш, 5 мин. във водата,нямаше 6,5,ама все намазвах да се кисна по повече
Под строй на закуска,обяд,следобеден сън и после култовата вечерна проверка.Сутрин-ведрина...о, времена,о,нрави!Marea Weekend-1.9 Jtd-Elx-2000
Коментар
-
fihi
Мале как ги морях, а как ми текат лигите сега, ама я няма вълшебната кутия с Кравата отпред.stan.s написа:Вярно,Ехото и аз го помня :D ами тия бонбонки Карамел Мууу :DIrka_fihi написа:Eeeeeeeeeeeх,колегииииии,размечтахме се нещо...Аз пък винаги,като стане въпрос за "доброто старо време",си спомням за една напитка на прах "Ехо",което се разтваряше във вода,подобно на степчетата,а ние я "ядяхме" направо ей така,сипвахме си я в устата.А също така с умиление си спомням за пионерските лагери,щот аз като учителско чадо, не пропусках нито един такъв-и на море и на планина,че и по 2 смени съм ходила. Голям кеф беше,вечер на талантите,ала-бала...На морето-15 мин.се печеш, 5 мин. във водата,нямаше 6,5,ама все намазвах да се кисна по повече
Под строй на закуска,обяд,следобеден сън и после култовата вечерна проверка.Сутрин-ведрина...о, времена,о,нрави!
Коментар
-
Помня ги, аз, помня ги. Да съм бил 7-8 годишен, като изчезнаха. В края на 70-те все още се намираха. Наистина може да съм объркал цената, нали дядо ми ги купувашеstivst написа:Защо ми се струва, че не си чак толкова "дърт", за да ги помнишImmortal написа:...А помните ли старите лимонади, с едни такива порцеланови капачки за многократна употреба? По 0.09 лв беше една лимонада...
И още, не беше толкова скъпа, по 5 ст беше 
Иначе като почнах сам да си купувам лимонадите, вече нямаше от тези капачки, но бяха по 9 ст.Между другото в Ямбол продават една лимонада, мисля че е елховско производство, на вкус същата като едно време.А тъста държи няколко бутилки "Слънчев бряг" от онези години, от време на време по празници се сеща и вади по някоя
Ама незнам къде ги е скрил, мискинина
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар