Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Изненади по колите

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Изненади по колите

    Една следобедна тема за да видим, кой какви изненади като счупен прозорец срязана гума и надрани врати сте заварвали от дечурлига, завистници и нагли комший. Аз лично много съм страдал от такива пресен случай преди няколко дена на прясно новата ми пастирана кола след кален дъжд някой пишлегарче е решило да си правя кръгчета с нокът сега целия ми преден капак е в надрани кръгове. А вчера се зарадвах от друго тамън си викам тая кола не са я удряли с врати и от 5 метра забелязвам как по красивото лъскаво купе на колата се пречупва светлината приближавам се и виждам потънало не на едно а на цели 2 места и това само за 1 седмица. Редно е да се запитам ЗАЩО ВСЕ НА МЕН. А на вас?
    Fiat punto 1,1
    Fiat bravo 1,6 16v
    Fiat bravo 2,0 20v
    Honda civic 1,5
    BMW e30 '84 150+hp Opel Omega B '98 116hp back to HGT, Peugeot 306, Astra F...

    #2
    Първите 2 коли, които имах, ги драскаха с ключ или пирон, за щастие не много дълбоко. А на един комшия преди седмица някой явно е пробвал "май гери" върху колата му: вратата му е хлътнала и личат следите от нечии подметки.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

    Коментар


      #3
      Преди два месеца след автомифка, отивам на кафе и след кафето Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 огромна храчка на шоферското стъкло, от лявата страна дернато отпред до отзад(добре че не бе дълбоко и с паста се махна).Предния калник по ръба с остатъци зеленикава боя(и тя се махна с пастата) еми в първия момент откачих.Сега спирам далеч от масовите паркинги или спирам колата буквално пред очите ми!Неприятно но е факт Yellow_Flash_Colorz_PDT_45
      now. BMW E39 523i '98 170hp
      ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
      ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

      Коментар


        #4
        Не съм намирал деруги по колата си, единствено веднъж като бяхме с жената на разходка до Пловдив и бях спрял в някаква малка затънтена уличка (с много места за паркиране около мен) си я намерих със счупен мигач (малкия, на калника), с което явно ми бе демонстрирано, че съм нарушил нечия територия за паркиране пред къща.Но като цяло смятам, че за да се избегнат надирания с пирони/ключове е добре да се паркира така, че да пречиш най-малко, както и да не запречваш тротоари, понеже най-често това се прави от разгневени пешеходци (и може би с право негодуват) поради факта, че са длъжни като индианци да притичват от кола до кола по платното и да се крият м/у спрелите коли докато тези които се движат по пътя се опитват "да ги сгазят". Като цяло най-много страдам от паркирането в хипермаркетите. За 5 години цялата кола отстрани стана на кратерчета. Винаги съм се чудел на това?!?!! Как може да отваряш врата и да не ти е първостепенна грижа пазенето на съседната кола?Но най-важното нещо е, че нощем паркирам в гараж и това ме спасява от детински вандализъм, а денем имам място на служебния паркинг и там съседа е винаги един и същи, така че всеки пази колата на другия.
        Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
        --- в сърцето завинаги... ---
        Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp

        Коментар


          #5
          Карайте си колите със здраве и не се връзвайте на драскотинки и вдлъбнатинки! При положение, че колите са ни "уличници" не можем да очакваме да остават непокътнати. Подържайте ги в добро техническо състояние, създайте си уют вътре и толкоз...
          Frontera Sport, X20SE март 1998

          Коментар


            #6
            Драскотините пък вече отдавна не ги броя, макар че всяка от тях е откъснала парченце от сърцето ми . След почти всяко посещение до Била или Метро имам нови драскотини, хората и с количките за пазаруване хич не внимават. А да не говорим за Кауфланд, в Пазарджик е разположен точно срещу квартала, известен с имената "Токайто" на известния индиански вожд или "Пич маала" :D, нали се сещате.
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

            Коментар


              #7
              Vladim написа:
              Карайте си колите със здраве и не се връзвайте на драскотинки и вдлъбнатинки! При положение, че колите са ни "уличници" не можем да очакваме да остават непокътнати. Подържайте ги в добро техническо състояние, създайте си уют вътре и толкоз...
              Напълно подкрепям.Колкото и да ми е кофти спрях дори да я мия за да не ме е яд на драскотините.Но съм ги оставил така.То спасение няма. Ама колко е кофти да си я гледаш такава.....

              Коментар


                #8
                Миналата зима, в две последователни недели установявах, че имам пирон в една от задните гуми (сега и двете са лепени, ама 200км/ч издържаха). Така и не разбрах дали някой комшия "софиянец" (от Дружба I ) се е ядосал, че съм му заел мястото ЗАД блока (105) или местните наркоманчета са я свършили тая работа. Радвам се, че не засякох извършителя на място, защото той отиваше в Пирогов, а аз в затвора.
                Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

                Коментар


                  #9
                  Скоро си намерих Ситроена /другата ми кола/ изрисувана с маркер най-вероятно от дечурлига.
                  '01 Fiat Marea HLX Weekend JTD 110
                  '01 Citroen Xsara Break 1.6i 16V 109 hp

                  Коментар


                    #10
                    Зимата на паркинга на Метро гледам как вятъра разхожда поне десетина колички за пазарене, които си се тряскат в която си кола искат. Ама явно важи правилото ’след мен потоп’, качват си торбите в багажника и зарязват количката дето си е.

                    Коментар


                      #11
                      Аз една сутрин не си намерих задната кора с говорителите от квалитетната и рядко срещана марка Елит,крика и разни други дреболийки...

                      Коментар


                        #12
                        Изкъртена задна чистачка, няколко анонимки...обаче заподозрях , че човека живее в отсрещният блок и една сутрин вдигнах жесток скандал на домоуправителката така че да ме видят хубаво кой съм - да си знаят като ги пипна какво ще им се случи!

                        Коментар


                          #13
                          Аз като ходя по паркинзите на големите магазини спирам по диагонал че да не ме удрят с вратите.
                          Обичам си работата.

                          Коментар


                            #14
                            Valentin_V написа:
                            Аз като ходя по паркинзите на големите магазини спирам по диагонал че да не ме удрят с вратите.
                            И аз гледам да спирам на чорчик и къде ли не се свивам, но винаги ме докопват случайно шляещи се колички или някой все пак решава и той да спре като мен и ми удря вратата. Наистина не се вълнувам вече от дреболии, няма спасение.П.П А някой да знае или помни култовата дума "чорчик" откъде идва ?
                            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

                            Коментар


                              #15
                              Ами аз живея в квартал който до преди 20-тина години е бил село (не че сега се е променил много) и при нас кравите са на почит Отивам до колата и гледам една крава (с извинение) се изсрала до нея и упръскала двете врати с ла()наНо тъй като живея в къща нямам такива проблеми като на брат ми в блока,само тази случка с кравата Една интересна случка ще ви разкажа.Един комшия (модерирано) ми вика.Как може тея хора така да търпят тея крави у тях,те миришат,мръсниса и тем подобни,а в същото време го гледам излезнал чисто бос на улицата и настъпал (изпражнение на коза-тия топченцетата :D ) и му викам ти виж кво си настъпил и той с пръстите си го бута и вика "а кво,тва нищо не е" :D :D :D Едва ли религиозната или етническа принадлежност има значение за случкатаМодераторски екип на fiat-bg.orgИзвинявам се.Изобщо нямах лоши чувства иначе щях да кажа т....н (не съм такъв човек)
                              Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)

                              ZFA16000002608488

                              ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!

                              Коментар

                              Working...
                              X