Днес ми предложиха зимни гуми Dayton 185x65 R14 , цена 85 лв. Имаше на подобна цена (+-2-3 лв.) и Корморан и Клебер. Dayton ми харесаха най-много :D . Утре току виж съм купил 2 бр.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Избор на зимни гуми
Collapse
X
-
Според пробега и градът на местошофиране - такива гуми. Ако примерно от "дългата" едноседмична зима във Варна се ръководех какви гуми да си купя за "зимата" - все щях да си купувам всесезонни. Дори и в момента съм с такива. И не искам реплики и дуплики, че такива гуми няма - който иска да дава грешни пари за сезонни гуми, за гуми за сухо и горещо и за "дъждовни" гуми. Аз карам с VREDESTEIN Quatrac 2 и текущо на Мареа-та със MAXXIS All Season... За Родопите примерно - силно бих се замислил за едни абсолютно зимни гуми като онея Snow... ненам си ко..Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
snake написа:Днес ми предложиха зимни гуми Dayton 185x65 R14 , цена 85 лв. Имаше на подобна цена (+-2-3 лв.) и Корморан и Клебер. Dayton ми харесаха най-много :D . Утре току виж съм купил 2 бр.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
hwarang написа:Има ли смисъл да си купя зимни гуми втора употреба или е по-добре да си купя поне 2 нови за предните колела?Виж, ако не вярваш, че има такива - заинтересувай се... Зимни гуми втора употреба няма смисъл - вече са спрели да са такива и са само гуми втора употреба. Летни гуми нови няма смисъл да купуваш - при студен асфалт (под 7 градуса по целзий) са като пластмаса и вместо да спираш се пързаляш...
Steliyan's Life!
Коментар
-
u_bo
Tornado написа:snake написа:Днес ми предложиха зимни гуми Dayton 185x65 R14 , цена 85 лв. Имаше на подобна цена (+-2-3 лв.) и Корморан и Клебер. Dayton ми харесаха най-много :D . Утре току виж съм купил 2 бр.
Коментар
-
Vladim написа:От опит бих ви посъветвал да купите 4 зимни гуми! Ако щете купете две нови и две втора употреба. Ако пук купите две нови не съм напълно убеден, че най-доброто им място е на предния мост...Steliyan's Life!
Коментар
-
jenshen73 написа:hwarang написа:Има ли смисъл да си купя зимни гуми втора употреба или е по-добре да си купя поне 2 нови за предните колела?Виж, ако не вярваш, че има такива - заинтересувай се... Зимни гуми втора употреба няма смисъл - вече са спрели да са такива и са само гуми втора употреба. Летни гуми нови няма смисъл да купуваш - при студен асфалт (под 7 градуса по целзий) са като пластмаса и вместо да спираш се пързаляш...
Brava 1.6 16v ELX 2001г.
Punto М2 1.2 SX 2000г.
МРАЗЯ НАП!!!
Коментар
-
hwarang написа:не би ли следвало след като колата е с предно , зимните гуми да са на предните колела или се бъркамvjenshen73 из темите за нуждата от зимни гуми многократно сме коментирали факта, че под 6-7 градуса обикновените гуми се втвърдяват и заприличват на пластмаса. Поради по-голямото наличие на каучук в зимните гуми, те остават меки и с добро сцепление до много, много ниски темперетури. Зимните гуми не се карат сами при паднал сняг!
Само да добавя, че за мен всесезонни гуми няма, също от личен опит, когато бях млад шофьор и правих икономии студентски.
Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
jenshen73 написа:hwarang написа:Има ли смисъл да си купя зимни гуми втора употреба или е по-добре да си купя поне 2 нови за предните колела?Виж, ако не вярваш, че има такива - заинтересувай се... Зимни гуми втора употреба няма смисъл - вече са спрели да са такива и са само гуми втора употреба. Летни гуми нови няма смисъл да купуваш - при студен асфалт (под 7 градуса по целзий) са като пластмаса и вместо да спираш се пързаляш...
Коментар
-
Neosi написа:jenshen73 написа:hwarang написа:Има ли смисъл да си купя зимни гуми втора употреба или е по-добре да си купя поне 2 нови за предните колела?Виж, ако не вярваш, че има такива - заинтересувай се... Зимни гуми втора употреба няма смисъл - вече са спрели да са такива и са само гуми втора употреба. Летни гуми нови няма смисъл да купуваш - при студен асфалт (под 7 градуса по целзий) са като пластмаса и вместо да спираш се пързаляш...
BolgAryan написа:jenshen73 написа:hwarang написа:Има ли смисъл да си купя зимни гуми втора употреба или е по-добре да си купя поне 2 нови за предните колела?Виж, ако не вярваш, че има такива - заинтересувай се... Зимни гуми втора употреба няма смисъл - вече са спрели да са такива и са само гуми втора употреба. Летни гуми нови няма смисъл да купуваш - при студен асфалт (под 7 градуса по целзий) са като пластмаса и вместо да спираш се пързаляш...
Steliyan's Life!
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар