Та въпроса е следния, днеска след работа вече ще ходя да си пазаря акумулатор, че стана наложащо вече - на спешен зор съм. Това което съм харесал е един Монбат 62Ah за 120лв. от Практикер... Стария ми е такъв и съм много доволен, 3+ години изкара, при положение, че в началото колата беше с прецакан алтернатор и още първия ден го оставих на празно, а през годините 2-3 пъти е оставян на много минусуви температури в колата.... Абе аз така или иначе го бях отписал и оставил на произвола на съдбата, на доизживяване, па той не се предава и не се... до скоро, когато просто от раз каза "ХлъЦ" и умре. Уффф, нещо много се отплеснах много.Та въпроса ми е следния: Оставям си време до края на работния ден - 17:00 някой ако има по-добра оферта и да се опита да ми влее мозък, ако ли не - купувам онзи
Де да знае човек от де ще му светне пиленцето. А да, във Варна съм, та колегите от там ще слушам
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Препоръка за акумулатор?
Collapse
X
-
Етикети: –
-
И аз съм с Монбат и съм много доволен.И на Типото бях с един монбат - 5 години изкара - накрая беше просто уморен, ама на пътя не ме беше оставял.На Пунтото съм с чисто нова ИСКРА - много съм недоволен, някоко пъти ми прави номера от недозареждане...Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Аз пък съм с Искра и съм доволен. А и каквато и да е офертата, разликите биха били +/- 5-10 лева. Купувай първия срещнат акумулатор от там, където ти е най-удобно да завериш гаранция без да се разкарваш насам-натам. Бухай се и вземай нещо, в крайна сметка не купуваш кораб, че да му мислиш толкова
А на всички колеги писали дотук да кажа, че се пише акУмУлатор, от глагола акУмУлирам, т.е. натрупвам, събирам - accumulate.
Не че е някакъв проблем, де - 90% от хората го бъркат. :D
She was only a whisky maker but he loved her still.
Коментар
-
Винаги съм карал с български акумулатори. На опела бях с "Монбат", чисто нов го купих, но на първата година протече и така и не ми го смениха. Освен това "зеленото око" изгасна и никога повече не светна, макар че акумулаторът работеше нормално. Палиото го купих с "Елхим искра" неизвестно колко годишен и 2 г. го карах без проблеми. Вторият собственик още е с този акумулатор и не се е оплаквал дори и в лютата зима. Сега на мареата съм с някакъв древен малък акумулатор 44 Ah от старите - с клетки с капачки, които трябва да отваряш със стотинка и да проверяваш нивото на електролита. Няма никакви надписи и лепенки по него и не го знам каква марка е. Tака си дойде колата от Германия, но пък акумулаторчето действа безотказно и засега няма причина да го сменям.И разбира се, пише се акумулатор. Технически форум сме, но пък това си е технически термин.Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Е ти на това, ако не му казваш проблем!? :P С българските акумулатори е малко, като игра на руска рулетка. На старата кола все с такива съм бил. Един кара 4 години, друг 2... Важното е да има гаранция и повечко късмет!coolboby написа:Exide? Зимата купувах на Бравото такъв...до сега никакъв проблем...само някой път се чуди дали иска да запали
От друга страна мисля, че не си струва да се дават пари за акумулатори от сорта на Bosch. Така, че купувайте българското! :P Акумулатор, карбуратор... ако не сте сигурни в изписването на някоя думичка я проверявайте в гуглето!
Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Аз съм с МОНБАТ от около 2 години , от тези които не се зареждат , а имат индикация . Обаче ми направи лошо впечатление . Докато изтече гаранцията си светеше зелена светлина , а след като изтече - черна (значи че е на половин живот) . Но пък засега май не е създавал проблем с паленето
Fiat Punto Mk1 & Alfa Romeo 147 JTD
Коментар
-
Измери си зареждането на алтернатора! А акумулатора го свали и зареди - тогава ще светне зелено. Може би си искал да кажеш, че не се долива вода в него а не, че не се зарежда.RoMeO_156_GTA написа:Аз съм с МОНБАТ от около 2 години , от тези които не се зареждат , а имат индикация . Обаче ми направи лошо впечатление . Докато изтече гаранцията си светеше зелена светлина , а след като изтече - черна (значи че е на половин живот) . Но пък засега май не е създавал проблем с паленето
Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
bubachko
Не е от алтернатора, зависи си от акумулатора. Моя "светеше" зеленко, до първия път, когато падна на празно. След това колкото и да съм зареждал, карал и не-карал така и не зеленяса, но ядове не ми е давал. Просто така си умря от раз. Според мен зеленото е свързано със състава на киселината. Преди няколко дена в последен опит да го възкреся го отворих (той е от тези необслужваните) и прелях от клетка в клетка киселина с една пипета. Вфекта беше нулев, но изби зеленоVladim написа:Измери си зареждането на алтернатора! А акумулатора го свали и зареди - тогава ще светне зелено. Може би си искал да кажеш, че не се долива вода в него а не, че не се зарежда.RoMeO_156_GTA написа:Аз съм с МОНБАТ от около 2 години , от тези които не се зареждат , а имат индикация . Обаче ми направи лошо впечатление . Докато изтече гаранцията си светеше зелена светлина , а след като изтече - черна (значи че е на половин живот) . Но пък засега май не е създавал проблем с паленето
. седя си така 2-3 дена и пак се зачерни... А бяло става, когато ти изветри/исфиряса киселината. Тогава нивото пада под дънцето на "очето" и става бяло....А защо 62 (то май се оказа, че е 65, са гледах сайта им) - това е една друга история. Първия 60+ го взех е така, да има, разликата беше минимална. Много ми се чудиха тогава. Но след една случка с колега по планините, когато той самия си изпати от това "Дай 55, за ко ми е 65Ач", мисля да си надскачам нуждата, ма да е сигурен... Както е казал Печо Мух - "Колкото повече - толкова повече". По-големите от 65 са много пари обаче... А и наистина не ми требе чак толкова голям вече
.Май Монбатката ще си взимам, поне си затвърдих желанието
, мерси за коментарите
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар