Днес ходих на риба за сефте и имаме улов - няколко пъстърви. Как е най-добре да се съхранят. Вече са изчистени, да ги посоля ли или някаква друга процедура?А и как премахна миризмата от ръцете и съдовете?Благодаря
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как се съхранява прясна риба?(спешно)
Collapse
X
-
Re: Как се съхранява прясна риба?(спешно)
http://www.jenabg.com/index.php?option=com_content&task=view&id=77&Itemi d=81 Това мисля че ще ти свърши работа . Успех :Dvital написа:Днес ходих на риба за сефте и имаме улов - няколко пъстърви. Как е най-добре да се съхранят. Вече са изчистени, да ги посоля ли или някаква друга процедура?А и как премахна миризмата от ръцете и съдовете?БлагодаряФиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
-
Можеше да попиташ в темата за риболова, но като си решил по този начин окей.Ако искаш да я съхраниш и нямаш хладилник, я изчисти от люспите и вътрешностите и я осоли хубаво отвътре и най-вече главата.След това можеш да я завиеш с вестник и да си я прибереш някъде на сянка или хладилни чанти ако имате.За махането на миризма, оцета ще ти свърши работа."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
Що да я трият , даже предлагам да я преименуваме в кулинария и готварствоvital написа:Благодаря. За темата за риболова въобще не се сетих, беше ме хванала еуфорията. Ако модераторите преценят нека изтрият/преместят.
да видят колежките в форума че и ние умеем да готвим :D пък и да споделят и те някоя рецептичка :D Примерно аз добре се справям на барбекю
Фиат Мареа Уикенд 1.6 16В спортни валове , оригинален италиански софтуер,всмукателни колектори ф52, дросел ф68, генерация ф60,инжектори незнайни. Резултат - 16.670 сек 400м.
Коментар
-
Големи готвачи се извъдихте :D :D :D То ако под готвене разбирате "жена, ето ти рибата. Изчисти я и я сготви"...то така всеки може. СладуриAtanas71 написа:Що да я трият , даже предлагам да я преименуваме в кулинария и готварствоvital написа:Благодаря. За темата за риболова въобще не се сетих, беше ме хванала еуфорията. Ако модераторите преценят нека изтрият/преместят.
да видят колежките в форума че и ние умеем да готвим :D пък и да споделят и те някоя рецептичка :D Примерно аз добре се справям на барбекю
Един за всички, всички за мен
Коментар
-
Щуротии пълни си уцелил! Ще ми мариноваш риба с мляко и после лимонов сок - тъпо решение! Това да не е фазан!?От професионален опит ти казвам, че прясна риба в хладилника - до ден-два. Отрежи главите задължително и не я осолявай с цел да я консервираш - ти и без това, ще я приготвяш скоро. Задължително я измии хубаво от кръвта.Незнам каква риба си хванал, обаче в повечето случи, преди пържене си направи маринатка с лимонов сок, подправки - бял пипер, чубричка, кориандър, солчица и малко чесънче - накисни рибката за около час два и после с малко мазнина я джъзни в тиганчето и пусни вътре резенче лимон и си готов.vital написа::D Горе-долу съм уцелил :D
Коментар
-
Аз пък го разбирам да взема изчистена пъстърва от магазина , да нарежа лук и домати на кръгчета , да намажа рибката със зехтин , да я полея с бяло вино и след малко като се позатопли във фурната , да я масажирам деликатно с бучка масло и после да я гледам през стъклото на печката , докато ти / примерно / си лакираш ноктите на краченцата пред телевизора .. А , как е ?presinka написа:Големи готвачи се извъдихте :D :D :D То ако под готвене разбирате "жена, ето ти рибата. Изчисти я и я сготви"...то така всеки може. Сладури
Коментар
-
Готови сте за брак вие дваматаjorko написа:Аз пък го разбирам да взема изчистена пъстърва от магазина , да нарежа лук и домати на кръгчета , да намажа рибката със зехтин , да я полея с бяло вино и след малко като се позатопли във фурната , да я масажирам деликатно с бучка масло и после да я гледам през стъклото на печката , докато ти / примерно / си лакираш ноктите на краченцата пред телевизора .. А , как е ?presinka написа:Големи готвачи се извъдихте :D :D :D То ако под готвене разбирате "жена, ето ти рибата. Изчисти я и я сготви"...то така всеки може. Сладури
"Що за човек е човекът, който не прави света по-добър?"
Коментар
-
Какво млякоPASSARELLA написа:Щуротии пълни си уцелил! Ще ми мариноваш риба с мляко и после лимонов сок - тъпо решение! Това да не е фазан!?От професионален опит ти казвам, че прясна риба в хладилника - до ден-два. Отрежи главите задължително и не я осолявай с цел да я консервираш - ти и без това, ще я приготвяш скоро. Задължително я измии хубаво от кръвта.Незнам каква риба си хванал, обаче в повечето случи, преди пържене си направи маринатка с лимонов сок, подправки - бял пипер, чубричка, кориандър, солчица и малко чесънче - накисни рибката за около час два и после с малко мазнина я джъзни в тиганчето и пусни вътре резенче лимон и си готов.
? Рибата беше пъстърва. Още в първия пост бях написал.По най-лесния начин сол, пипер(бял и черен) и лимон на филийки. Отгоре зехтин и всяка рибка индвидулно във фолио. Станаха супер.Благодаря за съвети
Коментар
-
Е това е приказка...мислех, че си чел в тоя линк дето е пуснат от някакъв женски форум...те на момите се мляко им е в акълаvital написа:Какво млякоPASSARELLA написа:Щуротии пълни си уцелил! Ще ми мариноваш риба с мляко и после лимонов сок - тъпо решение! Това да не е фазан!?От професионален опит ти казвам, че прясна риба в хладилника - до ден-два. Отрежи главите задължително и не я осолявай с цел да я консервираш - ти и без това, ще я приготвяш скоро. Задължително я измии хубаво от кръвта.Незнам каква риба си хванал, обаче в повечето случи, преди пържене си направи маринатка с лимонов сок, подправки - бял пипер, чубричка, кориандър, солчица и малко чесънче - накисни рибката за около час два и после с малко мазнина я джъзни в тиганчето и пусни вътре резенче лимон и си готов.
? Рибата беше пъстърва. Още в първия пост бях написал.По най-лесния начин сол, пипер(бял и черен) и лимон на филийки. Отгоре зехтин и всяка рибка индвидулно във фолио. Станаха супер.Благодаря за съвети 
Коментар
Реклама
Collapse


Коментар