Кога според вас е най-подходящо да смениш маслото в двигателя?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Кога сменяте маслото в двг?
Collapse
X
-
Не че съм се притеснил ами тия дни го одарарих на ’правене на нищо" и пускам някакви анкетки. Все пак мисля, че не е съвсем безмислена темата. Ако не караш със всесезонно масло .... Пък и нали зимата е студ => маслото се сгъстява. Има все някакво значение.
Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
Engine Stamp: 176B9.000
Version Code: 176BV
Version: V5 | SPORTING | 03.'98
Коментар
-
Няма такъв термин приятелю, това да не са гуми или дрехиeasylife написа:Ако не караш със всесезонно масло ....
В днешни и времена няма лятно и зимно масло, поне не и като терминология.Виж, нещата са прости и се онагледяват добре от ето тази табличка.Тя е от книжката на мерцедеса но това няма абсолютно никакво значение - тук не се коментират марки и мотори.Просто допуски във вискозитета в зависимост от околната температура.Не се впускай в дълбоки размисли за съвсем незначителни неща
I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Таблицата е много полезна. Като гледам според нея зимата си е най добре да се сипва 5W/40, а лятото да си караш със 10W / 40. Поне аз така ще правя. Щото и без това по книжка на 6 месеца - смяна.Vladim - като ти е глупава просто я подмини без обиди!Catalogue: 1A | PUNTO BZ. GAMMA '97 (1997-1999)
MVS: 176.526.1(0) | SPORTING (1.2 16V) 3 PORTE
Engine Stamp: 176B9.000
Version Code: 176BV
Version: V5 | SPORTING | 03.'98
Коментар
-
Извинявай, но когато се пишат неща можещи да подведат някои потребители мисля, че с право мога да се намеся! Както и да изкажа мнение, кое смятам за стойностно и, кое за неособено тук. Коя е тази книжка в, която пише, че маслото трябва да се сменя през половин година? Ето ти една таблица от Bravo Service Manual Part 3, която някога бях поствал. Виж, какво пише за периода на смяна, ако на практика ги няма изминатите километри.easylife написа:Таблицата е много полезна. Като гледам според нея зимата си е най добре да се сипва 5W/40, а лятото да си караш със 10W / 40. Поне аз така ще правя. Щото и без това по книжка на 6 месеца - смяна.Vladim - като ти е глупава просто я подмини без обиди!Frontera Sport, X20SE март 1998
Коментар
-
Пък и аз както съм го писал и преди:.....Колеги, минете по "Славейков" и си купете книжката на Любен Трайков "МАСЛА, СМАЗКИ И ТЕЧНОСТИ ЗА ТРАНСПОРТА И ИНДУСТРИЯТА", издателство "ТЕХНИКА" 2007г. Там ще намерите много отговори на Вашите въпроси! Книгата струва 15 лв.
Успех!
SUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар