Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Търся си работа!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

И на мен ми излиза да пия бира с приятели около 50 лева.Ако се видя с Yavor в Хасково Ай ся, и ние сме живели в големи градове, не ядем доматите с колците.Кажи ми едно (1) нещо, което да е толкова жизнено-важно и да го има в София, а да го няма в по-малките градове... не говоря за Каспичан (LaneStaley да не се обижда) Че има повече възможност за забавления и харчене на пари е ясно, но пък за това си требе свободно време.

Коментар

Че кой ти говори само за забавления, да стигнеш до работа с кола са доста средства. Отделно жилището е към 600-700 лв. в центъра на Русе е около 200лв. Това за приятелите го казах от друга гледна точка, за да се съберем ни трябва заведение в центъра тъй като сме се пръснали по цяла София. Това прави за мен около 20 лв. траснпорт...за цените в заведенията няма да коментирам щото тук най-редовно се пие бира за по 2.5-3 лв. в нормални заведения.Всеки може сам да прецени кое колко му струва.... За мен живота в София е 2.5 пъти по-скъп... Комуналните услуги са си почти еднакви на всякъде ... бензина е на една цена.... храните са ....

Коментар

LiGuru написа:
        Че кой ти говори само за забавления, да стигнеш до работа с кола са доста средства. Отделно жилището е към 600-700 лв. в центъра на Русе е около 200лв. Това за приятелите го казах от друга гледна точка, за да се съберем ни трябва заведение в центъра тъй като сме се пръснали по цяла София. Това прави за мен около 20 лв. траснпорт...за цените в заведенията няма да коментирам щото тук най-редовно се пие бира за по 2.5-3 лв. в нормални заведения.Всеки може сам да прецени кое колко му струва.... За мен живота в София е 2.5 пъти по-скъп... Комуналните услуги са си почти еднакви на всякъде ... бензина е на една цена.... храните са ....
        Колега, много са ти произволни презумпциите и изчисленията. Споменавал съм в други теми, че съм родом от Русе и живея в София. Разликата в цените на имотите, респективно и наемите, изобщо не е толкова огромна, и ако продължаваш да спориш по-въпроса, ще ме принудиш да се ровя и да ти публикувам справка. Да не говорим, че за миналата година имотите в Русе поскъпнаха с най-висок процент от цяла България заради Румънците. Както в София, така и в Русе имам приятели изплащащи ипотеки и живеещи под наем. Повярвай ми, и на едните и на другите не им е весело. Нито пък на мен в София с плащането на ипотеката Иначе съм съгласен, че жилищата и транспорта излизат повече в София, като транспорта в малките градове дори излиза по-скъпо, но разстоянията са доста по-малки и от там се икономисва. А по заведенията е АБСОЛЮТНО едно и също. Просто зависи в колко "тузарско" заведение седнеш. Между София и съвсем малките градчета и села действително има по-осезателна разлика, но тя пак не е 2.5 пъти.АЙде със здраве
        She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

gantcho написа:
          Колега, много са ти произволни презумпциите и изчисленията. Споменавал съм в други теми, че съм родом от Русе и живея в София. Разликата в цените на имотите, респективно и наемите, изобщо не е толкова огромна, и ако продължаваш да спориш по-въпроса, ще ме принудиш да се ровя и да ти публикувам справка. Да не говорим, че за миналата година имотите в Русе поскъпнаха с най-висок процент от цяла България заради Румънците. Както в София, така и в Русе имам приятели изплащащи ипотеки и живеещи под наем. Повярвай ми, и на едните и на другите не им е весело. Нито пък на мен в София с плащането на ипотеката Иначе съм съгласен, че жилищата и транспорта излизат повече в София, като транспорта в малките градове дори излиза по-скъпо, но разстоянията са доста по-малки и от там се икономисва. А по заведенията е АБСОЛЮТНО едно и също. Просто зависи в колко "тузарско" заведение седнеш. Между София и съвсем малките градчета и села действително има по-осезателна разлика, но тя пак не е 2.5 пъти.АЙде със здраве
          Абсолютно съгласен съм...Не разбирам защо се спекулира с това, че уж в Сф цените са по-големи?! Дори със сигурност твърдя, че цените на колите са по-ниски в столицата от колкото тук във Вн! Ето защо ще емигрирам...не само ще отида да работя в чужбина, но и там ще си остана... със семейството си естествено. Искам да си започнем живота отначало...и да си го подредим, защото тук колкото и да се опитваме - не става! Бог да пази България.., но за мен тя вече не съществува!
          Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

Коментар

А и това с транспорта - ми има си и градски транспорт, и метро...А в малките градове изобщо не са "малки" разстоянията...Знам поне няколко града, в които от единия квартал до другия е над 10 км (Габрово, Смолян и мн.др.)Аз пък имамедна къща в едно уж съвсем близко село до Ямбол. Ми колкото и да е близко (от табела до табела е 2.5 км), до офиса ми е 9 км в едната посока. Вярно че не се прибирам всеки ден там, но в бъдеще мисля да го правя... така че 20-30 км на ден и при нас се навъртат до работа и обратно. Минавам през 8 светофара, като почти на всеки бръмча по минута на място... Както казва и gantcho, разликата далеч не е толкова голяма.

Коментар

gantcho написа:
              За миналата година най-голям е ръста в Кюстендил ама най се...Няма какво да ми вадиш справки, цените ги знам както като средно срочни така и като дълго срочни инвестиции.Когато ми докажеш, че за 100-150 лв. няма да си намеря имот за живеене (самостоятелен) в Русе тогава ще коментираме. За заведенията също не е зле да си корегираш отношението, защото не помня от кога обяд в центъра на столицата за 4 човека не ми е излизъл 40лв.Ако толкова те притеснява, че говорим (пишем) за Русе, спокойно можем да споменем други градовя...Монтана, Враца, Плевен.... имай предвид, че скоро ми предложиха 450 РЗП къща перфектна за 100 000 лв. във Вършец

Коментар

Най изгодно е в някоя близка държава с европейски заплати- например Гърция.Там дават много добри пари но за добри специалисти, а не за чистачи и метачи.Работа там се предлага доста на добри пари- седмична заплата 400 евроСкоро мисля да се насочвам натам. Бог да пази България.
                http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                FIAT БРАВО 1.2 16v
                ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

LiGuru написа:
                  gantcho написа:
                  За миналата година най-голям е ръста в Кюстендил ама най се...Няма какво да ми вадиш справки, цените ги знам както като средно срочни така и като дълго срочни инвестиции.Когато ми докажеш, че за 100-150 лв. няма да си намеря имот за живеене (самостоятелен) в Русе тогава ще коментираме. За заведенията също не е зле да си корегираш отношението, защото не помня от кога обяд в центъра на столицата за 4 човека не ми е излизъл 40лв.Ако толкова те притеснява, че говорим (пишем) за Русе, спокойно можем да споменем други градовя...Монтана, Враца, Плевен.... имай предвид, че скоро ми предложиха 450 РЗП къща перфектна за 100 000 лв. във Вършец
                  колега да не би хляба или бензина или тока или нещо друго да е по малко пари от колкото във София едва ли,ама щом така мислиш че цените са различни спрямо София ще те оставя да си мислиш така,и няма смисъл да ми даваш за пример ядене във заведение,малко е несИриознооо

Коментар

Добре де ела тука за пестин лева и ще те видиме , вие още малко ще ми развиете теза, че в Новоросииск живота е като в Москве.Лично за себе си съм го сметнал, че при 1/2 доход от сегашния извън София ще живея по-добре.Няма какво да спориме на всички ни е тегаво, но не всеки прави сметка защо е така....Ако не някой хляба му е основната грижа е едно, за мен нещата не седят така.Аз говоря за повишаване качеството на живот и едно е сигурно, ако бия шута на жената с нейните 350 лв. на седмица ще обикаля като обран еврейн и живота ще и се стори далеч от комфорта, също така знам, че с тия мангизи в родния град на баща и, ще бъде като кмет... Кой каквото иска да ми слага в кошницата живота тук стана като в Атина или Мадрид след 5 години нещата ще са като в Лондон...

Коментар

LiGuru написа:
                      Добре де ела тука за пестин лева и ще те видиме , вие още малко ще ми развиете теза, че в Новоросииск живота е като в Москве.Лично за себе си съм го сметнал, че при 1/2 доход от сегашния извън София ще живея по-добре.Няма какво да спориме на всички ни е тегаво, но не всеки прави сметка защо е така....Ако не някой хляба му е основната грижа е едно, за мен нещата не седят така.Аз говоря за повишаване качеството на живот и едно е сигурно, ако бия шута на жената с нейните 350 лв. на седмица ще обикаля като обран еврейн и живота ще и се стори далеч от комфорта, също така знам, че с тия мангизи в родния град на баща и, ще бъде като кмет... Кой каквото иска да ми слага в кошницата живота тук стана като в Атина или Мадрид след 5 години нещата ще са като в Лондон...
                      да, в софия живота е по-скъп, но само в някои аспекти. наемите и транспорта. сега ако ходиш да пиеш бира в няква гъзарска кръчма дето има само стела например и тя е 3 кинта, а в малко градче въобще не продават стела щото най-високата заплата е 200 лв и пиеш ариана. но всичко освен наемите и транспорт си същото, някои неща в софия са малко по-скъпи, други пък са леко по-евтинки.
                      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ако във всяко заведение в София заплатите на персонала са около 200-300 лв. цените биха били нормални.В София цените на храни и подобни са едни от най-ниските поради голямата конкуренция, но и това не е съвсем така. Все пак, ако искаш да мезваш нормални домати цената е около 3 лв. другия вариант е да си взимаш от Била плексигласов вкус...И все пак основното за което всички са съгласни, е че при възможност да създадеш семейство в нормални условия София е най-скъпия вариант, едно обикновенно панелно жилище в крайните квартали струва 50 000 евро. Наема на подобно е м/у 250 и 400 евро...е това не е ли скъпичко малко, отделно подобни цени не позволяват на нормалния човек да избира мястото си на живот спряма местоработата си т.е. възможноста да прекарваш по 2 часа дневно в път е много голям... което пречи много... Пак казвам не от скоро се опитвам да се изнеса от София, не за друго просто в провинцията възможностите са по-големи, тъй като аз няма да си търся работа за определени пари, щото аз мангизите ги получавам след свършена работа и моя таргет не е в София.За сега проблем основен при това е как да накарам хората с които работя да ме последват.... Ако за мен това е плюс, то за тях е наказание поради факта, че те от там идват...

Коментар

скоро имаше изслезване за точно това:София, Варна и Бургас предлагат най-скъпия труд за служители на средни позиции, като между тези градове няма съществени разлики в средните нива на заплащане.Това показват данните на "Индъстри Уоч" за цената на живот и заплатите по градове за юни, съобщиха от изследователската компания, цитирани от БТА.В Пловдив заплатите за средни позиции са с около 30 на сто по-ниски, докато за базови позиции (неквалифициран труд) - с около 20 на сто по-ниски от столицата. Най-евтин е трудът в региона на Враца, Видин и Монтана. В същото време животът в тези градове остава най-евтин, като покупателната сила на 1 лев там е с близо 40 на сто по-голяма, отколкото в София.Според индекса "цена на живота" София е най-скъпият град, непосредствено следван от Бургас и Варна."Средните позиции" са такива, при които служителите лесно могат да сменят фирмите и дори индустриите, ако имат желание да придобиват ново за тях и полезно за работодателя знание. Типичният служител на средна позиция владее базово английски, той е на възраст между 25 и 45 години, може да се адаптира бързо в нова среда и да придобива нови за него функции.а това за големите и малките градове...има професии при които няма значение къде са намирашно те са доста малко на брой
                          2015 Renault Megane Expression GT
                          2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                          Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

LiGuru написа:
                            gantcho написа:
                            Ами това е официалната статистика за изминалата година спрямо 2007. Изключая Търговище, където и без това цените са смешни, ако намериш по-висок процент на нарастване от Русе ще те заведа в най-скъпото Софийско заведение за да те черпя бира (но само това щото иначе не съм скучаещ милионер).И няма защо да ти доказвам, че не може да се наеме самостоятелен имот в Русе за 150 лева, защото е безсмислено - всичко зависи от вида на имота. Съседът ми плаща наем 130 кинта в София за самостоятелна боксониера и това пак нищо не доказва. Въобще, ти боравиш изцяло с твърдения и емпирични ЛИЧНО твои наблюдения, които на никого нищо не доказват. Но аз нямам нищо против това - вярвай си на сметките и презумпциите - и без това не можеш да ме убедиш, че баща ми, например, изкарва над 3000 лева "софийски пари" Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 , макар че аз нямам нищо против да бе така.И изобщо не става въпрос, че споменаваш Русе, способността ми за абстрактно мислене с лекота ми позволява да прозра, че просто си дал пример. ПРИМЕРЪТ ти, обаче, е неудачен - позволи ми все пак да знам доста повече за родния си град :D Не ме разбирай погрешно - съвсем наясно съм, че животът в София е по-скъп, но това включва единствено жилищата и транспорта. На мен ходенето на работа с кола ми излиза 100 лева на месец, в които се включват и ходения по хипермаркети през уикенда и воденето на семейството по разходки и още някои дребни ходения тук и там. Живея точно на 11 км от работа. Ако теб ти излиза 600 кинта, значи или работата ти е свързана с доста ходене, което би следвало да са ти служебни разходи, или просто обичаш постоянно да ходиш нанякъде. И в двата случая е въпрос на lifestyle и няма нищо общо с живеенето в София.Така или иначе, с това приключвам безсмисления спор - съфорумците са достатъчно интелигентни за да си направят сами сметката и да видят истината.Поздрави на теб и на всички
                            Прикачени файлове
                            She was only a whisky maker but he loved her still.

Коментар

gantcho

Коментар

gantcho написа:
                                LiGuru написа:
                                gantcho написа:
                                Ами това е официалната статистика за изминалата година спрямо 2007. Изключая Търговище, където и без това цените са смешни, ако намериш по-висок процент на нарастване от Русе ще те заведа в най-скъпото Софийско заведение за да те черпя бира (но само това щото иначе не съм скучаещ милионер).И няма защо да ти доказвам, че не може да се наеме самостоятелен имот в Русе за 150 лева, защото е безсмислено - всичко зависи от вида на имота. Съседът ми плаща наем 130 кинта в София за самостоятелна боксониера и това пак нищо не доказва. Въобще, ти боравиш изцяло с твърдения и емпирични ЛИЧНО твои наблюдения, които на никого нищо не доказват. Но аз нямам нищо против това - вярвай си на сметките и презумпциите - и без това не можеш да ме убедиш, че баща ми, например, изкарва над 3000 лева "софийски пари" Yellow_Flash_Colorz_PDT_06 , макар че аз нямам нищо против да бе така.И изобщо не става въпрос, че споменаваш Русе, способността ми за абстрактно мислене с лекота ми позволява да прозра, че просто си дал пример. ПРИМЕРЪТ ти, обаче, е неудачен - позволи ми все пак да знам доста повече за родния си град :D Не ме разбирай погрешно - съвсем наясно съм, че животът в София е по-скъп, но това включва единствено жилищата и транспорта. На мен ходенето на работа с кола ми излиза 100 лева на месец, в които се включват и ходения по хипермаркети през уикенда и воденето на семейството по разходки и още някои дребни ходения тук и там. Живея точно на 11 км от работа. Ако теб ти излиза 600 кинта, значи или работата ти е свързана с доста ходене, което би следвало да са ти служебни разходи, или просто обичаш постоянно да ходиш нанякъде. И в двата случая е въпрос на lifestyle и няма нищо общо с живеенето в София.Така или иначе, с това приключвам безсмисления спор - съфорумците са достатъчно интелигентни за да си направят сами сметката и да видят истината.Поздрави на теб и на всички
                                евала
                                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Working...
                                X