Колеги, ето какво ми се случи: В понеделник пристигна при мен един динамометричен ключ, който е поръчан за колегата Rokambol и се уговорихме да му го изпратя по куриер. Той ми изпрати името и ГСМ-а си, и ме увери че това е напълно достатъчно. Вчера по обед звъннах на куриерите, и им направих заявка, и ми казаха че за вчера няма да могат да дойдат да вземат пакета, и остава за днес, от 9 до 17 часа, на адреса на който бях. Разбира се след цял ден чакане, дойоха двама пичове в 17 без 5 минути. Показах им пакета, на който с печатен етикет си бях написал данните на колегата - име и гсм, и му казах на куриера "Човека на когото искам да го изпратя, е ползвал услугите ви, и ме увери че името му и номера са напълно достатъчни, вие имате данните му в компютрите си, и няма да има проблем той да получи пратката." На което куриерът каза "Не! Това не е вярно, аз не мога така да взема стоката, трябва ми пълен и точен адрес." Без излишно да спорим и да си говорим врели некипели, му казах да изчака и опитах да се свържа с колегата по ГСМ-а, но няколко пъти даваше заето, вероятно е имал работа в този момент, не знам. Куриерът обаче започна да дудне че няма време, да пухти, да пъшка и да офка. Докато правех последен опит за връзка, един от нашия офис му каза че иска да прати 3 кутийки за Гоце Делчев. Куриерът обаче беше категоричен че няма да ги вземе. Незнайно защо. След като не успях да се свържа, и след поредния опит да го убедя да вземе пакета, и поредния му отказ без точен адрес, му казах "Ами добре, господине, явно не ви се работи, и без това ви чакам 2 дена, пеша да бях тръгнал, да го бях занесъл. Приятен ден ви желая и определено се радвам че ви изгубих времето!" И му отворих вратата за да излезе. После и колегата му тегли една, понеже отказа да вземе неговата пратка и така...Та колеги какво се обърка според вас в цялата ситуация и защо не се получи предаването на стоката на куриера? Дали аз нещо не съм разбрал и съм сбъркал? Искам да подчертая че за 1-ви път използвам услугите на такава фирма, и си нямам идея как стоят нещата. И съм убеден че щом колегата Rokambol ми е дал името и номера на гсм-а си, и ме уверява че това е достатъчно, за да получи стоката, значи е така!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Еконт - изключително разочарование!
Collapse
X
-
Re: Еконт - изключително разочарование!
ogi28b написа:Та колеги какво се обърка според вас в цялата ситуация и защо не се получи предаването на стоката на куриера? Дали аз нещо не съм разбрал и съм сбъркал? Искам да подчертая че за 1-ви път използвам услугите на такава фирма, и си нямам идея как стоят нещата. И съм убеден че щом колегата Rokambol ми е дал името и номера на гсм-а си, и ме уверява че това е достатъчно, за да получи стоката, значи е така!
Коментар
-
wwweb вече го е написал, но все пак:Въпросните "индивиди" нещо не са били в ред.Името и номера на тел. са напълно достатъчни, ако ще го пращаш до поискаване(т.е офиса в съответния град), ако е до адрес естествено искат и улица, номер и т.нЧесто съм им ползвал услугите, но винаги офис-офис, защото не ми се чака да идват, а и са ми най-близо.
Коментар
-
Ами сега като казвате - явно е ставало въпрос за изпращане до поискване , но аз като човек който изпраща за 1-ви път, откъде да знам какви са възможностите? А и точно това е кореспонденцията ми с колегата - питах го за адрес, на което той отговори че понеже му имат гсм-а, не се налага да им давам адрес, защото и него го имат. Което се опитах да убедя и господин-куриера. А той не можа ли да ми обясни с думи прости "Така и така при това положение нещата стоят еди-как си, щом няма адрес" . А той ми каза - без адрес - няма да го взема! Ами за това че отказа да вземе пратка на колегата ми за гоце делчев - правилно ли е, винаги ли трябва заявка за конкретна стока. Не е ли по-добре да я вземе, вместо утре пак да се разходи до офиса, за 3 кутийки, като го извикаме пак? (Ако го извикаме...) Май от цялата работа аз не съм разбрал като хората - сигурно и Rokambol e имал предвид че ще си гго вземе от офиса. Сега гледам ми е писал да отметна "Изпращане на смс". Което вече обяснява нещата. Ами колега, извинявай че не съм те разбрал как точно да го пратя, но все пак поведението на куриера е разочароващо, поне за мен!Да допълня - друг колега от офиса ни сподели че веднъж е искал да прати по еконт, и първо изобщо са отказали да дойдат, а на другия ден все пак са се съгласили, но така и никой не е отишъл...
Коментар
-
Еконта са свестни, явно не си попаднал на куриер, щом се изпраща до пискване, значи няма нужда от адрес, явно този дето е дошъл при теб е някакъв новак, дето знае по-малко и от теб за услугите които предлагат.--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Според мен това не е нормално "пращане по име и телефон"В цял свят се праща от адрес до адрес (евентуално поискване от офиса).Според мен куриера си е бил абсолютно прав да откаже.Щом не си казал,че е до поискване с право ти е отказал.Относно другата пратка,то той няма право да ти отказва и аз бих се обадил в офиса и бих поискал обяснение защо е отказано!Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005
Коментар
-
spark написа:Абе радвайте се, че поне еконт има. А при другите какво, офиса на Спиди е под мен и не мога да пратя с наложен платеж, щото видиш ли не съм фирма.
Коментар
-
Спиди одавна искат договор да имате за да се праща с наложен платеж което е глупаво според мен. За Еконт мога да кажа само хубави неща. Ползвам ги постоянно да продава и купувам разни неща през форумите, пращам с услугата им от Офис до Офис защото това е най-ефтиния начин за транспорт на пратки в БГ. За две гуми 16-ки от Ямбол с тази услуга - 8лв. транспорт. До сега винаги са били изключително коректни. Попадал съм само на един куриер който се опита да се държи нагло, веднага пред него се обадих на централния им номер за цялата страна имат единен номер. Казах каква е ситуацията и проблема и нещата на секундата се оправиха. Иначе когато пращам с наложен платеж пиша и адреса не само телефона и името. При мен съм ги викал само няколко пъти и винаги са идвали на деня в ореченото време. Ако някой има проблем от подобен род, вземете имената на човека и ми ги пратете на ЛС. Аз ще се погрижа информацията да стигне където трябва. И за този случай ще го направя. Моля колега пиши на ЛС повече подробности за да знам и аз какво да пиша.
Коментар
-
от 5г работя почти всеки ден с Еконт и освен, че ми бавят парите и трябва да се обаждам за да ми ги пратят не съм имал други проблеми.Винаги когато дойдат и имам и други пратки са ги взимали без проблем. Явно този "господин куриер" е бил кисъл, а и колегата не е ползвал куриер и не е знаел, че за да прати до адрес, то той трябва да фигурира на товарителницата, а пратката е била до офис в същност.Само пратка до офис би трябвало да е без адрес.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар