Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чип тунинг ... ?!?!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Чип тунинг ... ?!?!

Здравейте!Както знаете вече съм с ново возило и днес бях при Христо в Ямбол за подмяна на консумативи и диагностика.Всичко е ТОП по колата с малка подробност,че върви изключително много за един "обикновен" дизел ... припушва често даже доста и има висок разход на гориво!След подмяна на масло,филтри,ремъци и ролки малко понамаля пушилката....ноооо....поради мощността на колата се съмняваме че е тунингована и за това върви толкова много.Освен това противно на очакванията ми амортисьорите да са скапани се оказа с някакви спортни такива и за това е доста ниска колицата.Принципно нямам нищо против динамиката и,обаче тоз дим и тоз разход на гориво малко ме плашат.Та как бих могла с помощта разбира се на вещи лица да разбера дали е правено нещо по колата и по точно по настройките и ... или пък просто е пъргава.Пушилката Христо от части отдава на по-голямо количество впръснато гориво....но това са само предположения...нямаше време днес за по-сериозни огледи....Моля за мнения и акъли
    НЕ на безразсъдното шофиране!

ами.... провери тук:http://www.alfaromeo-bg.com/forum/vi...p?t=5030все нещо, може и да излезе. Честото за колата, със здраве да си я караш, никъде да не те изоставя и само приятни емоции
    СЪДБАТА ПОМАГА НА СМЕЛИТЕ
    бившата:Фиат Темпра 1,6 мi 94г. с газ
    сегашната: Алфа Ромео 1,6 TS 99г. 120 кончета под капака
    ИТАЛФЕСТ 2007

Коментар

Благодаря!Да не казвам голяма дума,но съм страшно доволна от избора си...колата си има всичко което искам и визуално също ми допада ... хех....само да видя как ще изхранвям таз ламя

Коментар

Какъв е разхода ако не е тайна?Щом припуршва и върви яко, според мен е чипосана.
        "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
        Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

Засякох я на 300 км....доналях дизел за 62 лева което разделено по 2,56 лева прави около 25 литра...което пък от своя страна прави малко повече от 8 литра на 100 километра....но това е смесено,половината са градско,а останалите извънградско.Иначе още когато я взех от Сливен до Стара Загора и от там до Пловдив и обратно ми излапа половин резервоар...което ме стресира леко....

Коментар

Re: Чип тунинг ... ?!?!

Bella написа:
            Здравейте!Както знаете вече съм с ново возило и днес бях при Христо в Ямбол за подмяна на консумативи и диагностика.Всичко е ТОП по колата с малка подробност,че върви изключително много за един "обикновен" дизел ... припушва често даже доста и има висок разход на гориво!След подмяна на масло,филтри,ремъци и ролки малко понамаля пушилката....ноооо....поради мощността на колата се съмняваме че е тунингована и за това върви толкова много.Освен това противно на очакванията ми амортисьорите да са скапани се оказа с някакви спортни такива и за това е доста ниска колицата.Принципно нямам нищо против динамиката и,обаче тоз дим и тоз разход на гориво малко ме плашат.Та как бих могла с помощта разбира се на вещи лица да разбера дали е правено нещо по колата и по точно по настройките и ... или пък просто е пъргава.Пушилката Христо от части отдава на по-голямо количество впръснато гориво....но това са само предположения...нямаше време днес за по-сериозни огледи....Моля за мнения и акъли
            Колежке,честито за колата,но не е ясно за каква точно става въпрос.Като казваш обикновен дизел предполагам,че е 2,0 ТД.Дай някакви данни за да не гадаеме.

Коментар

Обикновен съм сложила в кавички защото всъщност колата е 2,4 ЖТД с интерколер или както там се изписва правилно.И въпреки това Христо от Ямбол и един негов работник казаха че върви прекалено добре дори за турбо дизел 2,4 ЖТД...по скоро вървяла като бензинова кола....ах и да не забравяме пушилката зад нея ))))))))))))))))))))))

Коментар

Колежке,така като гледам от подписа ти пише СПОРТВАГОН.Много е вероятно да е някоя спортна версия щом е по-ниска,което ме навежда на мисълта,че може и да е чипната.Все пак в алфа форума може да ти кажат подробности,а и нищо не ти пречи да си я чипнеш и ти,ако не е направено :D Тогава ще имаш изтребител
                Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

Оооо...не и без това е бърза...няма да е чипвам допълнително.....но така като гледам кой какво казва и като покарах друга една Алфа със същият двигател май в действителност сме били някъде някога чипвани .... Дали е нормален разход на Дизел от около 8,5 на 100 смесено ... половина градско,другата половина извънградско....? И защо пуши така яко при подаване на газ,при смяна на скорости и т.н.?

Коментар

dudulia написа:
                    Колежке,така като гледам от подписа ти пише СПОРТВАГОН.Много е вероятно да е някоя спортна версия щом е по-ниска,което ме навежда на мисълта,че може и да е чипната.Все пак в алфа форума може да ти кажат подробности,а и нищо не ти пречи да си я чипнеш и ти,ако не е направено :D Тогава ще имаш изтребител
                    Абе хора, не се излагайтеСпортвагон при Алфа значи чисто и просто комби.Иначе пушенето, свързано с добър вървеж и як разход категорично е от дебитомер. Типично за 2,4 жтд с преебан дебитомер е да върви и пуши като пощръкляла. И да харчи, естествено.
                    Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Коментар

Имала съм кола с проблемен дебитомер....и тя не ускоряваше добре...абе направо си беше умрял кон....тази ускорява отлично....как да си обясня това явление ако действително проблема е в дебитомера?

Коментар

Bella написа:
                        Имала съм кола с проблемен дебитомер....и тя не ускоряваше добре...абе направо си беше умрял кон....тази ускорява отлично....как да си обясня това явление ако действително проблема е в дебитомера?
                        Бензинките не вървят, това е истина.Но конкретно на 2,4 жтд, като откачиш буксата на дебитомера, колата хвръква. Неведнъж съм го правил тоя номер на моята. Но само до около 3000 оборота, след това вече не върви.И харчи адски много и съответно пуши адски много.

Коментар

Днес проверихме всичко...няма откачена букса...всичко и е наред...вероятно някой е ровил из настройките на компютъра...сега търся човек вещ в тези неща да и върне нормалните параметри...Макар че ще я наблюдавам колко точно ще ми харчи и ще преценя дали искам да се лиша от тази екстра...освен разбира се,ако този тунинг не съсипва по-бързо двигателя...което не е желателно!

Коментар

Bella написа:
                            Днес проверихме всичко...няма откачена букса...всичко и е наред...вероятно някой е ровил из настройките на компютъра...сега търся човек вещ в тези неща да и върне нормалните параметри...Макар че ще я наблюдавам колко точно ще ми харчи и ще преценя дали искам да се лиша от тази екстра...освен разбира се,ако този тунинг не съсипва по-бързо двигателя...което не е желателно!
                            Абе не съм казал че имаш откачена буксапросто дебитомера ти е мъртвец - понякога диагностиката не го хваща при работа на място, пробвайте в движениеИначе и две ми жтд-та са чипнати и вървят като луди, ама нито пушат, нито харчат. Даже са лекиинко по-икономични.П.П. пък и оригиналния Бош дебитомер за твоя матор, ако е 136 или 140 к.с., вече струва само 133 лева вместо 450

Коментар

Ами ще покарам , ще я закарам тук таме и ако няма резултат ще пробвам с нов дебитомер....дано все пак да не е по-сериозно...

Коментар

Working...
                              X