Днеска си взех сини габарити
че съм решил да карам лятото на габарити и на на виненото синиото м исе видя че седи добре. Но нз как беше в закона дали можеш да караш с цветни
Някой патил
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Глобяват ли за цветни габарити?
Collapse
X
-
Сините/червените/зелените диоди са извън закона. Идеята е, че тези светлини са запазени за специалните автомобили. Ако помните - едно време беше турбо-гъзарско да си купуваш син буркан - що народ отнесе актове за това. За цветни габарити наказанието е по усмотрение на КАТаджията - или глоба по фиш или АКТ за представяне като специален автомобил. Моят личен съвет е - не ставай Перничанин и си сложи бели силносветещи диоди или Т1 мисля бяха - тези които са 5 на същия цокъл.Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
BEX---GT написа:вземи си бели диоди, много яко седят, аз си търся такива..
недей да синееш, малка простее 
Колкото по-цветно толкова по добре ХАХАХАХА Но щом нещата ще загрубеят верно ще си взема хубави бели, че предните жълтите, все едно бях сложил свещички
Все пак тая седмица съм със сините, малко адреналин е полезен :P За варянта с хубави бели диоди не се бях замислял = 2лв вътрешно
Brava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
-
Освен че може да те глобят за промяната на цвета, (в закона пише, че габаритните светлини са със жълт или бял цвят), могат да те глобят и за това, че караш на габарити.Габаритите на автомобила са САМО за обозначаването му при спряло положение. Движението през деня е разрешено само без фарове или с включени КЪСИ светлини. Не може на габарити, НИТО НА ДЪЛГИ. Е, ако има мъгла или дъжд, може да си пуснеш към късите и фаровете за мъгла.Нощем пък да караш само на габарити би било опасно най-вече за теб
Ама както са казали, гъзарията граници няма
Коментар
-
Явор Митев
Скоро в Севлиево ме бяха спрели в светлата част на деня за това, че карам на габарити. Пича обаче беше свестен и само ми каза, че в града или на къси или без.....но нищо не ми каза за цвета, макар че габаритите са червени / става дума за авео-то.../
Коментар
-
Alfa Romeo 166 2,4 JTD
Porsche 944 S2
http://www.valmcrae.snimka.bg/
http://vbox7.com/user:val_mcrae
http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net
Коментар
-
Аз днес си поръчах такива: светодиодни габарити
||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
Коментар
-
Ти ме разби. Та те са 5лв на илиенци тези.Иначе аз си имах разправии с монтански полицаи заради синкави крушки. Накрая те ме изкараха далтонист, а аз тях...глупави, щот нямам фиш.Executer написа:Аз днес си поръчах такива: светодиодни габарити
Сега Фруктиера в БГ и Додж навън
Карал Типо 1.6 75 ->Пунто 1.2 75->Браво 1.9Д->Стило 1.9 JTD
Коментар
-
Човек, аз моите ги взех вчера от Илиенци и такива като твоите имаше яко и в различни цветове, даже са 4лв :P Но пусни снимка като дойдат да видим как светятGTipo написа:Ти ме разби. Та те са 5лв на илиенци тези.Иначе аз си имах разправии с монтански полицаи заради синкави крушки. Накрая те ме изкараха далтонист, а аз тях...глупави, щот нямам фиш.Executer написа:Аз днес си поръчах такива: светодиодни габарити
Brava 103HP
''Фиата тръгва там където Голфа спира''
Коментар
Реклама
Collapse

ПС: Мерси мн за изчерпателната информация
Коментар