Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Браво на метанол

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Добре. Кое от тези етаноли метаноли е най-близко до етиловия спирт, който знам как да добивам на казана за варене на ракия. Кое от двете наричат био-алкохол. И аз съм склонен да сипвам по 2-3 процента без други интервенции по колата или в краен случай само по момента на запалването. Тоя дето е карал на чист толуол е бил луд или се е гаврел с колата или не е знаел какво прави. Днес ме накараха да се замисля, че ми излиза над 25 лева на сто километра вече по новите цени(към 30 ст/км без другите разходи). Ако на 100 литра се добавят 3 литра все е от полза, на 1000 ще се пада над половин резервоар спестен.
    Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

    Коментар


      #17
      Кажи некви координати откъде се купува метанол.Телефон или коя е фирмата.Или от тебе,ако трябва.А сега малко теория.Карал съм със смес бензин-метанол на бегачката.Понеже метанолът е два пъти по нискокалоричен от бензина то разходът е двойно по-голям.Ние слагахме доста по-големи жиглиори,за да караме с тази смес.При инжекциона не знам как става.Общо взето няма да спестиш много като разход,но ще повишиш октановото число,при добра регулировка.
      Автомобилът е просто добавка към гумите иджантите

      Коментар


        #18
        http://www.chimsnab-sofia.com/goods.html#tezniЕто го за София.Друго предимство е, че степента на сгъстяване може да се повиши значително.Но трябва много да се внимава при употреба, защото е силно отровен и най - малкото се ослепява при поглъщане
        sigpic
        Fiat Tipo HF Integrale powered by ICIDesign
        475HP 11,5/1,9/191
        YouTube

        Коментар


          #19
          Метанол и метилов спирт е едно и също ако не ме лъжат спомените от органичната химия. Това е фалшивия алкохол, от който 25 грама са достатъчни да се отровиш или ако те промият навреме само да ослепееш. За пиене става само етиловия.По Нешънъл джиографик чанъл даваха едни самозванци, които си направиха кола на газ от тлееща дървесина (тоест на водород от котел на дърва).
          Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
          http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

          Коментар

          Working...
          X