Колеги, аз от доста време не се бях качвал на влак. Вчера ми се наложи да се прибирам от Пловдив пеш (т.е. с влак или автобус) - щото шефа ме остави там и отпраши за София, а аз трябваше да избера с какво да се върна.В началото мислех с автобус, с оглед лошия имидж на БДЖ, но все пак реших да пътувам с влак, че ми се стори по безопасно (мразя като не управлявам аз МПС-то). Пък и влака беше по-късно от последния автобус и имах повече време да се видя с приятели.Става дума за Експрес "Диана".Качвайки се във влака, уцелих бар-вагона, в който и заседнах на бира и чипс. Там щях да си остана до края на пътуването (Ямбол), но към Нова загора барманът каза че затварят и трябва да се местя...С нежелание се прехвърлих в най-близкия вагон, като си представях старите гадни купета от едно време...Попаднах обаче в съсвем нов вагон, чист, ароматизиран, с много приятни седалки и купенца. Тоалетната работеше, ароматизирана, с тоалетна хартия и работеща мивка... Електроника навсякъде - водата се пуска с едно сензорно бутонче. По същия начин се включва и осветлението над всяка седалка в купетата....Липсваше само тиха музика и съобщаване за приближаващите гари. Иначе персонала ми се стори много любезен (кондуктора де)...Доброто впечатление от влака се развали като слязох на гара Ямбол - хукнах първи уж да хвана такси - оказа се че няма ни едно. Един автобус стоеше на спирката - качих се в него и той веднага тръгна, като не изчака останалите пътници...става въпрос за 22 и кусур часа и дъжд. Друг автобус по това време няма, а гарата на Ямбол се намира в промишлената зона. Но това си е местен проблем...За пръв път се почувствах европеец във влак

Коментар