От няколко дни търся информация за винетките, нали влизат в сила от новата година, и понеже за ЧНГ нали сме извън София, на 1 януари като се връщаме, ще ни спират на Горубляне за винетки ...
Оказа се обаче, че ще има гратисен период - 1-2 месеца, тъй като още не е ясен дистрибуторът на винетките - както и че май още не са отпечатани. Както и че няма да важат за инвалиди - какъв документ обаче ще доказва, че колата е на инвалид, още не съм разбрал? По-долу има инфо и ва всички пътища, за които се изисква да имаш ВИНЕТКА.... Препоръчвам да боднете темата най-отгоре, да я виждат всички...Правилата за винетките и новите знаци 15 декември 2004 Business.dir.bg Нов знак, който означава
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Важно!!! За пътните такси от 2005 г. - ВИНЕТКИТЕ!
Collapse
X
-
И в Унгария също имат винетки.Fiat Idea 1.9 8V mJet 'Emotion'
Fiat Bravo 1.4 16V T-Jet 'Eleganza'
Fiat Punto 1.2 16V ELX 'Speedgear'
Fiat Uno 1.0 i.e S - "powered by FIRE 8V"
https://www.fiat-uno.org
Коментар
-
Страбекс, бъркаш нещо. Винетките (54 лв.) заменят само пътния данък, който се плаща на тон и за повечето леки коли досега беше 20 лв. Останалата част е данък за притежаване на превозно средство и той се определя от мощността на колата, годините и т.н. За повечето коли варира между 20 и 120 лв..Така че се получава оскъпяване за всички поне с 34 лв. (при условие че си купят годишна винетка).Друг е въпроса че сме набутани ние от провинцията, щото голяма част от софиянци ползват колите си само да ходят на работа и обратно и почти никога не излизат извън София, така че няма да им трябват винетки. А повечето от селата им се водят квартали на София и са в рамките на града. Пък ние за да си отидем на село (айде не се правете, всички сме селяни малко или много) трябва да имаме винетка.Strabex написа:Ами според мен с тези винетки за някои хора ще им е по-евтино от пътния данък.А освен това тези винетки не са за всички шосета.
Коментар
-
Не, но сега ме заинтригува и ще вляза да видя какво е. ИЗВИНЯВАЙТЕ ЗА ОФФ-ТОПИКА.Страбекс, и това за лева на конска сила не е вярно, но горе-долу толкова се получава. Зависи и коя година е колата и т.н. На моята, която е 109 к.с., като махна 20 лв за пътния данък, остават 92 лв.flx написа:Извинявай Immortal знам че не му е тук мястото но ти влизаш ли във форума на pss.bglink.net ?
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар