Живея на първия етаж и около нова година апартамента ми остана празен за четири нощи - резултата е откраднати LCD телевизор и 40г. злато!Алармата на СОТ-а е свирила два пъти в 03:47ч. и в 05:51ч. на 29-ти през ноща, и още веднъж на 1-ви в 00:02ч., точно на нова година, екип на СОТ-а е идвал на мястото, оглеждал е обекта - всичко е било затворено и външната врата заключена, нямало следи от разбиване или счупени прозорци
Прибирайки се снощи установих, че къщата е надолу с главата, сигналната техника, алармата и сирената са бурквално изтръгнати от стената и разпардушинени на парчета, по прозореца в кухнята има следи от напът, от нещо като кози-крак, но дръжката му беше затворена наполовина отвътре, прозореца в една от стаите беше отворен около 30см., а входната врата беше отключена и комплекта резервни ключове отвътре липсва
В коридора, в сакове, бяха приготвили домашното кино и стереоуредбата, а компютъра и монитора бяха полуразкачени и зарязани така.... взели за чисто нов портфейл с 20лв., а фотоапаратче за 500лв., което стои в един шкаф с портфейла, не е взето
Та, въпроса ми е, имам ли право да предявявам някакви претенции относно немарливостта на СОТ-а или да се радвам, че съм минал само с 1800лв. задна?!

Коментар