Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Защо не участвах в дарителната акция на форума?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Защо не участвах в дарителната акция на форума?

    Право на мнение. То си е мое!Коледа е! Празници са! И Нова година иде...Навън е бяла зимна приказка. Децата са долепили румените си бузки до прозорците в очакване на лапландските елени. По стъклата през които се взират, незнаен вълшебник е нарисувал със скреж мечтите им. Светът е притихнал в радостно очакване, а над тази натежала от емоции тишина свети Витлеемската звезда и озарява пътят ни към магазините от веригата...Ако на някого все още не му се е доповръщало от тази заливаща ни отвсякъде лепкаво-захарна стилистика, значи живеем в различни светове и измерения! Това е кич, при това съзнателно търсен, защото в България проявленията на кича са единица мярка за успех. Моля с благодарност да отбележите, че ви спестявам весело-народняшките и битово-празничните разсъждения за тихата смърт на невроните при срещата им с червеното вино и за шумната смърт на прасетата при срещата им с гореспоменатите вече мъртви неврони... Българино, Коледа и Нова година не е синоним на тъпчене с червено вино и свинско мезе...!Всъщност, у нас новогодишните празници се превърнаха в индулгенция. Изпитвам особена погнуса, като гледам как охранени типове, които цяла година са крали и потъпквали законността и надеждите на хората си купуват опрощение, като раздават награди милостиня по телевизията. По чуден начин около 20 декември се материализира цяла армия от бедни, бездомни и уродливи хора, които след като бъдат публично облагородени, в пристъп на благодарност и щастие, стават отново невидими в началото на януари.Рождество, новата година...това са лични преживявания. Смисълът на това тайнство не може да бъде заснет та да се даде по телевизията. Истинското милосърдие е осъзната съпричастност, интимен жест, зачитащ човешкото достойнство, а не институционален механизъм за търсене на популярност.Удивително е как по нашите територии дори и най-хубавите и чисти помисли и най-хубавите моменти могат да бъдат изтръгнати от смисъла им, да бъдат ампутирани от красивите човешки послания които носят, и да бъдат превърнати в инструменти за агресивна подмяна на действителността. Подходът не е уникален, подобна подмяна се случва навсякъде по света, било с търговска, било с политическа цел. Просто в България разривът между реалността и празничната фасада е толкова личен и толкова дълбок, че напомпаната държавно-коктейлническо-обществена действителност граничи с перверзия...Да ви е честита новата 2008 година...

    #2
    Колега,радвам се че така добре изразяваш мнението си. Толкова многословно, красиво, изпълнено с епитети, хиперболи и куп други литературни похвати.Нека сега аз да ти кажа защо УЧАСТВАХ доколкото можах (не присъствах лично поради отдалечеността ми отмястото):1. Не е защото се чувствам дебеловрат (макар да имам данните физически).2. Не е защото чувствам нужда от каквото и да е опрощение.3. Не е защото отведнъж съм започнал да виждам невидимото.4. Не е защото искам да приспа гражданската си съвест или да изкупя ’грехове’5. А е защото редовно участвам в подобни мероприятия макар и само финасово.6. А е защото знам че ще доставим макар и малко щастие.7. А е защото имам възможност, макар и малко, но да го правя - ако можех-щеше да е повече.8. А е защото се радвам да участвам почти наравно с такива благородни хора, като колегите организирали събитието.9. А е защото имам дете и ми е трудно да сипредставя да е лишено от нещо.10. А е защото обичам родината си, въпреки че е абдикирала от голяма част от социалните си функции. Въпреки че плащаме със съпугата ми достатъчно много данъци да издържаме поне няколко деца в такъв дом и да остане за малко ’кифтета’ на някой депутат.А това което ми се иска всъщност е, без да се обиждаш, времето което си посветил за написването на това красиво словоизлияние, да го беше посветил да изкараш 10лв които да дариш на тези деца.
    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

    Коментар


      #3
      нищо ново под слънцето....винаги има два фронта, за това смятам, че темата на колегата е логична и си има своята следственно-логична връзка.... ...Но съм озадачен от друго, ще се опитам да се обоснова...По принцип, адски си прав. И на мен ми се повдига от разните му там състрадателни и чувствени покани да посетим еди-коя си верига магазини, или пък еди кой си политик или дебеловрат бизнесмен дарил еди какво си еди къде си.......да, така е. Хората се сещат за това предимно за да пречистят греховните си и мръсни души......обаче...!!!- не разбирам защо свързваш тезата си с кампанията, която организирахме ние. Това място не е някаква политическа арена, или пък мениджърски отдел на някоя голяма верига магазини......тук сме се събрали група хора, водени единственно от идеята да са обединени от една обща страст.....група хора, които под формата на приятелства, познанства и прочее се срещат, контактуват, пииват биричка, смеят се...от време на време се карат, даже някой път се БАН-ват, разделят, сдобряват,сприятеляват, запознават, разочароват......и нищо повече. Хора, които са решили в името на една идея да зарадват шепа деца, без да има някакво особенно впоследствие от това - нито някой е тръгнал да гради кариера чрез форума, нито пък някой би могъл да използва това място за лични облаги, колкото и да му се иска, просто защото това звучи несериозно. И тъй като все пак идеята дойде от мен, в следствие на което смятам, че съм замесен пряко в тезата на тази тема, за това бих искал да кажа следното..........идеята ми дойде от филма, който гледах по БТВ / филма на ББС /, както и от факта, че това е практика на повечето сериозни автомобилни форуми / може би да спомена З-рок, рокерите и дома в Доганово.../ и редица други фактори, повлияли ми да пусна темата, но откроявам една много важна, най-важната причина - аз съм баща...настоящ и бъдещ...и малко ми е трудно да си представя едно дете в такава унизителна ситуация - лишено от родителски грижи..........и дълбоко се съмнявам, че от този факт би ти се доповръщало. Знам, че единствено по коледа се сещаме за това, но пък се сещаме, нали.........не говорим само, а го правим........концентрирай се върху това, защото смятам, че другото е еснафско лицемерие и много много приказване.Странна тема, не знам защо я пусна, но както и да е. Само се моля да не прерастне в спор дали трябва или не да се организират подобни прояви, най-малкото защото е жалко.......жалко и тъжно......

      Коментар


        #4
        Аз не участвах , защото... всъщност нямам намерение да се впускам в подробности , но...не печеля достатъчно пари в последно време. Смених работата и още не съм получил парички от новата , а и да бях получил - имам безкрайно много заеми които трябва да погасявам.Имам и две деца , които също чакат на мен , а по разбираеми причини - не бих ги лишил от радостта в очичките им. На мен също ми се струва тъпичко да се сещате за тези деца само по Коледа и Нова година. А знаете ли , че според българските традиции новата година започва на Игнажден? Аз проклинам тези хора които са изоставили децата си - бял ден да не видят дано! До скоро работата ми беше такава , че всеки ден гледах такива деца... тежко ми беше на душата , но дори когато се сбиеха за нещо - аз не се намесвах. Когато по-големите тормозеха по-малките...пак не се намесвах. Нима ако взема отношение на момента техният живот ще се промени? Нима ако се намеся , и вечерта конфликта няма да стане по-голям? Купувал съм закуски на просяци , черпил съм с цигари клошари , давал съм парички на всякакви... , но когато имам възможност и без да има някакъв повод за това. Не критикувам тези които сте взели участие - това си е ваше изконно право (да правите това което искате) , но за мен да съм от някаква полза на това куцо общество всеки път когато мога , е по-важно. Та така де...Весели праздници на всички желая!
        Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

        Коментар


          #5
          Аз изобщо не съм давал определения за кампанията на форума, като цяло. Написах защо не участвах. Някак си, всичко е толкова фалшиво, че се съмнявам, дори в собствената си добронамереност. Иначе е хубаво...Но преди това има най-малко хиляда въпроса, на които ми се ще да имам отговор и тогава да бъда състрадателен. Честно казано няма да се чувствам по-добър, като помагам на банда циганчета. Тук съм откровен.

          Коментар


            #6
            Има много дечица с родители, които живеят в по- голяма нищета от циганетата по домовете.безработица, ниско платена работа...На тях кой да помогне...А?
            Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.

            Коментар


              #7
              Колега PASSARELLA, кое е толкова фалшиво? Защо няма да се чувстваш по- добър, ако помогнеш по някакъв начин на едно дете лишено от радост, надежда, щастие? На вярно не си изпадал в тяхната ситуация, даваш мнения преди да си се поставил на тяхно място, и преди да се запиташ какво са почувствали тези деца, когато са видяли колегите? Някък си е доста егоистично от твоя страна. Аз лично учавствах защото знам какво е на Коледа да седиш сам на една свещ докато другите хора са при семействата си и се веселят, знам че е тъжно, знам че те обезкуражава по всякакъв начин и да не изреждам, помогнах и защото се чувствам добре когато знам, че 2 кутий цигари за мен, са се превърнали в нещо повече за някой друг.

              Коментар


                #8
                Marea Bipower написа:
                защото се чувствам добре когато знам, че 2 кутий цигари за мен, са се превърнали в нещо повече за някой друг.
                Аз смятам чегорния цитат отразява най-добре закакво иде реч.А тези които са против ’фалша’ вхорските действия - я да кажат ТЕ какво са направили, и за кого, освен засебе си и евентуално най-близките.Защото много ясно е казано, че ’е по-лесно да видиш сламката в окото на другия, отколкото гредата в своето’, извинето ме за перифразата.
                Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

                Коментар


                  #9
                  Защо обръщате всичко така , че да почне да мирише бе хора? Има хора които мислят по-различно от някоя група - факт , приемете го. Защо все се появяват някакви моралисти които да ти се скарат , че всъщност видиш ли не си прав? Странно племе сме ние Българите...
                  Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

                  Коментар


                    #10
                    nikki_sixx написа:
                    Защо обръщате всичко така , че да почне да мирише бе хора? Има хора които мислят по-различно от някоя група - факт , приемете го. Защо все се появяват някакви моралисти които да ти се скарат , че всъщност видиш ли не си прав? Странно племе сме ние Българите...
                    И ти смяташ това мислене за правилно така ли?

                    Коментар


                      #11
                      Marea Bipower написа:
                      И ти смяташ това мислене за правилно така ли?
                      Аз моята теза съм си я казал горе. Не търси под вола теле!
                      Таралежът, е птица упорита... не го ли сриташ - не излита!

                      Коментар


                        #12
                        Kimi_Raikonen написа:
                        Има много дечица с родители, които живеят в по- голяма нищета от циганетата по домовете.безработица, ниско платена работа...На тях кой да помогне...А?
                        ...но имат родители нали? На децата от домовете кой да им помогне?! И аз необичам циганите! Никой не избира родителите си..и за това не е виновен!

                        Коментар


                          #13
                          И моето мнение е някъде по средата .Какво имам в предвид ? Като се зададе Великден и Коледа ела та гледай какво дарение настава . После всичко отминава и потъва в забрава .Сега по шумно рекламираната инициатива под шевството на президента , това си е просто една наглост .И аз пратих от двата си телефона по един есемес ама честно да ви кажа с погнуса .При положение че имаме над ТРИ милиарда излишък президента да се моли чрез есемеси да събере един милион лева това си е престъпление . Поне 100 милиона лева от тоя излишък / пак събран от всички нас / можеше да се задели за лекуване на децата а не родителите им да се обръщат по телевизиите за помощ и дарения . Също можеше да се отделят десетки милиони за тези изоставени деца а да не се чака на просия . А излишъка на бюджета така леко ще си го префукат през техните фирми и нищо няма да има на лице.Тъй че всичко е много относително и едните и другите са прави .
                          Фиат Панда 1.2 2006година
                          Синджира си идва ,а козата я няма...

                          Коментар


                            #14

                            Коментар


                              #15
                              За президента не си прав . Та нали той го спаси тоя парламент .Нали той го състави това загубено правителство водено от човек дето не е създал семейство и няма деца покрай него . Ако имаше мерак и желание щеше да отиде в парламента и пред всички депутати от трибуната да им заяви че иска едиколко си милиона за такива нужди и тогава да видим кой ще му откаже .Тъй че и президент и правителство вятър го вее на бяла кобила ......
                              Фиат Панда 1.2 2006година
                              Синджира си идва ,а козата я няма...

                              Коментар

                              Working...
                              X