Ако искаме да сме сигурни на пътя дали да не си сложим комплект вериги в багажника, според клипа не било толкова трудно да се монтират, но на предно предаване дали няма да се поразбие предницата?http://www.weissenfels.com/en/produc...sstechТова не го тълкувайте като реклама.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Малко за веригите през зимата
Collapse
X
-
Темата силно ме вълнува. Нещо на пръв поглед не мога да намеря в нета цени на вериги. Я някой, който е запознат да каже. Новата година ще я караме около яз.Батак(не знам къде точно) та ми се иска да съм подготвен. Как вървят веригите като цена. Има ли особености/ментета. Знам че има 2вида, такива които се обтягат сами и такива които ръчно трябва да се донатягат.Fiat Punto 1.7TD
-
да бе и маникюра й остана здрав!Tornado написа:Не знам какво ще се разбие ама мацката ви показа как се поставят вериги.FIAT Brava S 1,4 12 V 97 г. - бивша. Не карай по-бързо отколкото твоя ангел хранител може да лети!
Ако нещо стане както трябва, то е станала голяма грешка. Закон на Мърфи.
Коментар
-
не се слагат чак толкова лесно, но все пак не е и труднопърво тренирайте на сухо, защото в студа е доста неприятнов Метро в момента има вериги на цена от 25 лева за всякакви размериимат и ръкавици вътре, които не стават за нищо :D пригответе си отделно някаквиа за колегата, който ще ходи на Батак..преди две години за една нощ наваля около половин метър точно тамбеше приключение :D ако можеш спри колата по-близо до главния пътзащото ние се "изхитрихме" да се качим с колите до вилитедобре че собственика имаше високопроходим автомобил и мина 10-на пъти по пътя да поразчисти снега
Коментар
-
в събота вечерта пътувах и ми се наложи да слагам вериги. китайски ли са какви са не знам около 20 кинта. със слагането проблема е никакъв, елементарно е и за 5 мин се слагат и 2-те. след някой и друг метър се спира и се дообтягат. кара се до 80 ако не се лъжа, може и малко повече, вече кой както прецени. а колкото до разбиването на предницата като в 2 часа посред нощ не можеш да седиш дори на крака- така се хлъзга и спреш да сложиш вериги заради 20 катастрофа която виждаш същата вечер- е в такъв момент на никой не му пука за предницата на колата. поне не на мен де
а за самообтягащи се не съм чувал, което далеч не значи, че няма
Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
Да, първо на сухо, може ако ви е първи сбъсък с вериги да пробвате в къщи на топло с резервната гума - да видите кое от къде минава, как се слага и затяга. След това долу на колата си пробвате и така няколко пъти зада може да оттренирате.Аз като се наложи за първи път в зимни условия да слагам веригите се оказа че като ги сложих и те след 2м. паднаха (добре че не ги загубих) - уж бях тренирал преди, но в този случай не ги бях затегнал и наместил хубаво.Audi 1.8S златен талон
Коментар
-
deadairplane -
Хъм, на гума за 200лв ножа трябва наистина да опре до кокала че да сложа верига.За 20г. до момента съм минавал без вериги, може пък да пропусна това нещо в живота ми
И все пак май не е зле да има един комплект в багажника, ей така за страх.Та не разбрах коя марка е лидера в производството на вериги?От метро - айде няма нужда...Знае ли някой някоя реномирана марка за вериги и къде ги продава?
I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
Бе то наистина си е тема за размисъл.И аз за 26 години не съм ползвал такова нещо,още повече,че навремето нямаше/силно казано/зимни гуми.Но като гледам сега милата родна картинка как ни съдират кожите от данъци и разни още измишльотини,икак се грижат за доброто и безопасно/да не казвам комфортно/пътуване все повече се замислям да сложа в багажника комплект вериги-знае ли човек кога ще дотрябват.PUNTО 1.7 ТД ELX/умря,горкото/
Проблема не е от бобината,а от магарето в кабината!
Коментар
-
Според чиче ви Гугъл, топ производителите на вериги са:PEWAG с "изключителен" представител ф-ма Райчев ООДиKÖNIG - не съм намерил кой е представителя.Дълбоко се съмнявам обаче че цената ще прилича на 20-30лв.Из форумите попадах на цени до 400лв за някои модели, така че едва ли вършат същата работа като онези от плод-зеленчука си мисля аз...Имам предвид Метро
Ще звънна утре да проверя.
I'm not totaly useless! I can be used as a bad example...
Коментар
-
изглежда наистина не сте попадали на неподходящото място в неподходящия сезон- няма гуми, няма талисмани, няма нищо друго освен вериги- през деня снега се е стопил, вечерта замръзва и става гладък лед в продължение на 100 км. исках да кажа, че моите вериги от 20 лв изкараха 100 км със скорост не по-малка от 50-60 и засега не са се скъсали, ще видим докогаLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар