Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Колеги,помощ..Налегна ме една нелека мисъл да сменям Бравото

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Колеги,помощ..Налегна ме една нелека мисъл да сменям Бравото

    Замислям се от доста време дали да не сменя Бравото за нещо по-икономично (Застраховка,данък,разход на гориво - идват ми в повече... ).Търсих,търсих подходящата кола и се спрях на Форд Ескорт 1.8ТД след `96 с климатик.По-малко коне,дизел,климатик .... Примамващо е , а и цената ми допада.Вие какво бихте ме посъветвали ...

    #2
    bravo td100
    Lybra 2.4jtd intensa 06.2002
    Marea 1.9 TD100 HLX -07/97
    Punto 1.2 16v Sporting -11/97 еx - На части

    Коментар


      #3
      Фиатоизменник...!

      Коментар


        #4
        Преди малко по новините казаха, че от догодина данъците за МПС се вдигат 3 пъти - било заложено в бюджета, дето ще се гласува утре.Намаляват ДОД, вдигат други данъци, акцизи - нормално е.
        Jeep Grand Cherokee 3.1 TD Limited '01

        Alfa Romeo 156 1.9 JTD SW Dinstinctive '02

        ex Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

        Коментар


          #5
          pinko написа:
          Преди малко по новините казаха, че от догодина данъците за МПС се вдигат 3 пъти - било заложено в бюджета, дето ще се гласува утре.Намаляват ДОД, вдигат други данъци, акцизи - нормално е.
          Е то ако стане така ще си купя колело... Бахти тъпата държава Сега плащам 160лв. данък за 1 година за Купето, а 160 х 3 = 480лв.
          BMW E90 320D
          ех. FIAT COUPE 2.0 16V
          ex. FIAT BRAVO 1.6 16V
          ex. ALFA ROMEO 145 BOXER engine

          Коментар


            #6
            Мда, мирише на оръжие.....
            "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

            ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
            Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

            Коментар


              #7
              Кофти наистина, но както казва колегата по-горе данък,застраховка винетка.......си е сума Yellow_Flash_Colorz_PDT_13 Не знам до кога ще утрая и издържа, но бих се насочил към нещо по-икономично след време което да ме вози!п.с. А как се продава такава кола с тея данъци......не ми се мисли!
              now. BMW E39 523i '98 170hp
              ex. Fiat Marea Weekend HLX 1.8 16v `97 113hp
              ex. Fiat Tipo 2.0.ie GT `93 113hp

              Коментар


                #8
                Този форд който си харесал не е никак лош избор. Мой приятел има точно такъв Форд и никога не е зареждал от бензиностанция. Кара форда 2 години с нещо подобно на нафта и още не се е счупил. Форда му е на много голям тормоз, но категорично отказва да се предаде Мисля че имат проблем с ръждата - неговия и още 2 съм забелязал, че са им угнили веждите. Но висичко се прави. А защо не си вземеш JTD хем ще ти върви хем ще гори под 5/100 ? Цените на са толкова ненормални както преди 1 година.
                Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

                Коментар


                  #9
                  Казаха, че данъците ще се вдигнат ДО 3 пъти, а не 3 пъти, има разлика. И ми се струва, че това са си пак журналистически сензации, общините няма да посмеят механично да вдигнат данък МПС в пъти, просто няма да има събираемост. Те така и с ГО все плашат, че ще се вдигне в пъти от следващата година, а се оказва, че не е точно така.Конкретно за въпроса на колегата - форд е отличен избор. Здрава кола, няма проблеми с частите и поддръжката.
                  Tonight's the night and it's going to happen again and again...

                  Коментар


                    #10
                    аз мислех да си взимам форд , но ме отказаха с думите "Циганин и форд в къщи не ти трябват"различни вариации на тези думи съм чувал все от автомонтьори . по принцип когато и аз се изкажа така за нещо в моята област , обикновено е искрено.Разбира се на тебе може да ти се падне точно един от тези фордове дето са изключение от правилото

                    Коментар


                      #11
                      пичове, не разбрахте, че всяка кола е хубава! хубаво, но докато не й се вземе ресурса, при някои по-бавно, при други по-бързо се изхабява. ако е читав екземпляра няма да имаш проблеми. но все пак ти искаш нашето мнение и ще ти споделя моите лични мисли:-за форд съм чувал скъпи части, колко е вярно не знам, но лесно ще провериш в сайта на канекс-зависи за какво искаш да я смениш, ако е само за по-малкото разходи забрави тази работа- дизела по рождение е с по-скъпи части, включително консуумативи. дизела е и особенно турбото е придирчив към маслото, т.е. не можеш да си слагаш каквото искаш масло. дизела е 2 лв, ако търсиш икономия една газова на бравото и ще си по-добре. газта е 1.1 в най-лошия случай, с 8 литра минава 100 км извън града, което са по-малко от 9 лв. дизела и 5 да ти гори, пак идва по-скъпо. НЕ ГОВОРЯ АКО СИ НАМИРАШ НАФТА НА ЛЕВ, ако почнем така д асмятаме и да си намираме и газ на 40 стотинки ще ни е по-тънко на всички. вече ти си смяташ разходите. ще слагаш добавки против замръзване, спиртове, ще се чудиш като е студено дали няма да ти замръзне нафтата, ще наливаш алпин дизел и тем подобни глупости, не знам колко е литъра ама е над 2 лв. единствената ти икономия от всичко това ще е данъка. все пак мен лично не ме притеснява 1 път в годината да дам 20-50-100 лв повече. ако не можеш да си позволиш да плащаш данъка къде си тръгнал да караш и потдържаш кола. а ако недай си боже се счупи този дизеляк, помпи и вътрешностите по двигателя си нямаш на идея от цените там.
                      Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                      Fiat Bravo'97 1,6 16v
                      Fiat Tempra'91 1,6 mono

                      Коментар


                        #12
                        Не знам ...Бравото ми харесва , ама ...Ескорта ще има по-малък данък,по-малък разход,по-нов е и с клима.А и за да сложа газова ще хвърля 1200 лв.Тъй ,че предпочитам дизела ,поне засега.А за тез лафове дето ги чух по-горе .... Вие не сте ли чували "Вземи си фиат да те е яд!".Дали трябва да вярваме на всичко ,което чуваме ?А относно въпроса за JTD...Неможах да разбера колко к.с. са.На едно място пише 105,на друго 101,трето 103 .Видях даже и 75к.с. ...И затова отпадана , обаче не съм решил твърдо ,че ще сменя Фиата за Форд.Колебая се още...

                        Коментар


                          #13
                          JTD на Браво е само и единствено 105к.с ПО ПРИНЦИП влиза в по-големия данък. Ако е на Мареа то има и 2.4JTD което ако не се лъжа е 130к.с. там вече цифрите са други. Проблема на форда е и че след време няма продаване. По-бързо му пада цената отколкото на Фиат. JTD e ot 99г нагоре т.е по-нов от форда и да бъдем честни е по-красиво.
                          Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!

                          Коментар


                            #14
                            nanio написа:
                            .. и да бъдем честни е по-красиво.
                            Дали не знам ? Обаче вече при мене не надделява това , кое е по-красиво ... Интересувам се от това да ми е по-евтино,за да карам повече.Щото квото и да си говорим разход 10-11 градско и 8 извънградско не е много малко ...

                            Коментар


                              #15
                              Фиат JTD ще ти е не само по-икономичен и по-нов,но и ще ти е много по-удобен за каране!А това е важно!И няма да изневериш на марката!
                              Fiat Bravo 2.0 20v 154hp
                              Audi 2.6 150hp
                              Audi RS2 2.2turbo 360hp

                              Коментар

                              Working...
                              X