Един познат работеше като чирак при един такъв "майстор"...Какво ли не съм чувал от него...И като знам ,че правят такива неща как да имам доверие на който и да е монтьор
Затова каквото и да стане баща ми и аз си го правим по бравока ,че знам ли .. може и по-лошо да стане.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Майсторите какво ли правят с колата като им е остави клиент?
Collapse
X
-
:D :D :DАвео написа:...Та извода е - като оставяте колата си на ремонт, засичайте си километража и не се учудвайте, ако някой ден я видите на някоя полянка, клатеща се в синхрон, докато си мислите че е в сервиза....
....щото може и жена ви да мине от там и а обяснявай после че нямаш сестра.Brava 1.2 16V 82 к.с. 2000г.
Коментар
-
Абе то и аз искам да си правя всичко по колата сам, но нямам време и не немога да правя ремонти по двигателя. Предпочитам да си платя и да знам че уж "всичко е наред". Досега само един път се е случвало да ми карат някоя от колите и майстора загуби 200лв. Просто не му платих и си заминах. После се оказа че дори работата му е некачествена небеше направен ремонта както трябва.Fiat Bravo GT JTD 2000г. ->!!!Продадено!!!
Коментар
-
И аз почнах вече сам да си правя каквото мога, защото ми омръзна да ми изсират по едно лайно в колата. Ей последния път като я оставих уж само стартера ремонтираха и са сменяли свещи, а каква работа са имали отзаде в багажника, че са махали цялата кора и няха изпочупили всички щипчици дето ще загубиш секунди да ги махнеш нормално. Че даже бяха скъсали кората да я дърпат сигурно. А като я оставих да я пребоядисват така я бяха изцапали вътре цялата че нямам думи. Още не мога да изтрия нещо бяло с което са зацапали гумите на педалите.Fiat Brava SX 1.2 16V 82 h.p.

Когато целта е всичко и пътят е без значение!
Коментар
-
Като говорим за автомивки - веднъж оставям колата в една автомивка (в която не бях ходил преди, няма и да отида повече) и им викам "Измийте я отвътре и отвън, ама не и багажника че има сума глупости вътре".Взимам я след два часа и отивам с мойта мадама до Била. Отворих багажника а натоваря продуктите и кво да видя - всичко с главата надолу. По принцип си държа нещата в кутии хванати с ластици да не се търкалят. Всички кутии бяха отворени и съдържанието им разсипано. Всичко което е буило в запечатани пликове - разпечатано и т.н. И липсваше зимната течност за чистачки
За майсторите - здрав щифт не остана по тая кола. Взех да я водя при едно приятелче майсторче - той като отвори капака и вика - всички пластмасови държачи на кабели и маркучи са ти изпочупени. Всичко около двигателя виси във въздуха. Корите са откачени и се държат на честна дума. Но са оставили капачките на щифтовете да изглежда горе-долу добре. Даже ми беше счупен държача на въздуховода и се клатеше яко, ама това майсторче ми го оправи. Пооправи и повечето щипки и държачи. Не му отна повече от 15 минути време, не мога да разбера другите за кво ги къртят. Сега гледам квото мога сам да си оправя.
Fiat Brava 1.6
Дядо Коледа - директно от Лапландия http://vbox7.com/play:93526954
Дядо Коледа - мерки за безопасност http://vbox7.com/play:488dccf8
Коментар
-
А на мене ми се случи да ида да си взема Сеата от ремонт бях го закарал при един приятел в сервиза, че работи много добре. Аз тогава монтирвах авто аларми и никога не карах чужда кола, макар че ми ги оставяха само ги изкарвах от гаража. И отивам след като свърших работата си и там я няма колата ми и след минута виждам как идва и от далеко виждам че нещо е разкривена, чирака се качил да купи части за няква друга кола и праснал моята бях бесен и се наложи да си покрие щетите плати си калника боядисване да му е за обица.Обичам си работата.
Коментар
-
Добре де... как ги карат тези коли като нямат документите за колата?! Не ги ли е шубе, че ще ги спре някой полицай и като нямат талон за колата к’во ще правят? Пък ако вземе да стане ПТП... съвсем пък - нито документи, нито гр.застраховка?
Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Е те тия дето им идват на акъла да правят тези работи, направо...Sandeto написа:
Добре де... как ги карат тези коли като нямат документите за колата?! Не ги ли е шубе, че ще ги спре някой полицай и като нямат талон за колата к’во ще правят? Пък ако вземе да стане ПТП... съвсем пък - нито документи, нито гр.застраховка?
Незнам как седи въпроса но, като си оставям колата в сервиз попълват бланка с данните от талона с което удостоверяват, че колата е оставена за ремонт. Едва ли с това листче имат право да си правят каскади по улиците...
Fiat Punto 1.7TD
Коментар
-
И много правилно постъпваш. И аз вчера си оставих колата в реномиран сервиз, взеха ми ключовете даже, откараха я в клетката и не ме пуснаха да припаря дотам. На снимката се вижда резултата. Майсторът след това само вдига рамене и ми разправя: "Дошло му е времето да се счупи." Засега съм хванал тази пластмаска със свинска опашка, но ще си търся нова, ако изобщо се продава или втора употреба по моргите ...dimmX написа:Аз затова мразя някой да ми каже"нямаш работа в сервиза",там до тях да гледам кво праят и кво бутат иначе не мирясвам!Имам един приятел ня който му смениха радиатора,взеха му здравия и му сложили почти заминал си такъв!Вяра на майстор нямам, затова си стоя до колата без да преча на майсторите и си гледам как работят!Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Веднъж я оставям на една автомивка и понеже шофьорската врата е китосана и се е напукало им казах с водоструйката да не минават от там и ако трябва да не мият тая врата изобщо.Сами можете да се сетите какъв беше резултата
Fiat TIPO 1.4 i.e. с газова уредба (BRC)
ZFA16000002608488
ПРОТЕСТИРАЙТЕ!!!
Коментар
-
Направо си минал "метър", както се казва. Веднъж карам след един еспейс, задържах се повечко зад него, понеже направо бе разпран отзад- жестоко смлян, и понеже са си от пластмаса, изглеждаше трагично. Стана така, че на светофара застанахме един до друг и през отврения прозорец му подвикнах какво е това чудо с колата?! Човека казва- оставих я за монтаж на газово, и след монтажа при пробите, като я карали майсторите станала катастрофата... Вика като я видях ми стана лошо от гледката, луда работа.snake написа:На снимката се вижда резултата.Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum
Коментар
-
И не стига, че очевидно беше виновен, ами накрая и "приятелски" ме посъветва: "За кво ги купувате тия италиански боклуци, всичко им се чупи !"Кой го знае дебелия нерез как се е подпрял върху невинната пластмаска, защото така му е било по-удобно да работи...Аз си признавам само двама майстори в Пазарджик, един за електрониката, втория за всичко друго, Марин и Малин се казват, и двамата работят в сервизи тип гараж. Работят изключително внимателно и им имам пълно доверие. За какво ми рябваше да ходя в "реномиран" сервиз ? Втори път няма да направя тази грешка. 55 лв. ми взеха с летящ старт при "приемчика" само за "здрасти".Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
Реклама
Collapse

Коментар